Yolcu360 Blog
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul Karadeniz Restoranları / İstanbul’daki Karadeniz Restoranları

İstanbul Karadeniz Restoranları / İstanbul’daki Karadeniz Restoranları

Bu aralar bir değişiklik yapmak mı istiyorsanız? Ancak il dışına çıkacak vaktiniz yok mu? Unutmayın bir yeri tanımak için illa oraya gitmeniz gerekli değil, yemekleri ve yöresel tatlarını da keşfederek orayı daha yakından tanıyabilirsiniz. Karadeniz’de böyle bir yer işte. Kışın gitmek için belki biraz fazla soğuk ve yağışlı ama bir o kadar da güzel mutfağı ile dikkat çekici. Biz de oturduk, düşündük. Biz Karadeniz‘e gidemiyorsak, Karadeniz bize gelsin dedik ve İstanbul Karadeniz restoranları hangileri araştırdık ve bulduk. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak İstanbul’daki Karadeniz restoranları için plan yapmaya ne dersiniz? Hazırsanız hep birlikte Karadeniz yemekleri ve restoranları üzerinden Karadeniz turuna çıkalım.

İstanbul’da Karadeniz restoranları

Gidip bizzat görmüş başka dünyalılar olarak Karadeniz’in eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olduğunu ve en az resimlerdeki kadar güzel olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Denizi resimlerdeki kadar mavi, ormanları resimlerdeki kadar yeşil ve yaylaları resimlerdeki kadar dumanlı. Tüm bu doğal güzelliklerinin yanı sıra leziz bir mutfağa da sahip Karadeniz. Karadeniz yöresel yemekleri nelerdir? Hamsili pilav, Akçaabat köftesi, Hoşkıran kavurması, Pileki ekmeği, Mıhlama ve Laz böreği yöresel lezzetler arasında.

Tatlıları, balıkları, peyniri, tereyağı, turşusu… Hangisini yese doyamıyor insan, tadı damağında kalıyor. Elbette Karadeniz’in tüm bu lezzetlerini yerinde, yöresinde tatmak bambaşka bir deneyim, bu bir gerçek. Çünkü tüm ürünler doğal, katkısız, o topraklarda üretilmiş, yetiştirilmiş oluyor. Bunların üstüne bir de Karadeniz kadınlarının maharetli ellerinin lezzetini almış oluyor Karadeniz yemekleri.

Ama ne yapalım şimdi, canımız Karadeniz mutfağından bir şeyler çekince her seferinde yollara mı düşelim?  Keşke öyle bir fırsat olsa da gidip yerinde yesek hepsini fakat ne yazık ki öyle bir şansımız yok. En azından henüz bizim öyle bir maddi kaynağımız yok.

Hal böyle olunca, e bir de muhlama aklımıza vurunca İstanbul Karadeniz restoranları hangileri diye merak ettik ve peşlerine düştük. Karadeniz yöresel yemekleri hakkında bilgi aldık, yedik, içtik, araştırdık. 3 şahane Karadeniz sofrasını sizler için sıraladık. Haydi şimdiden afiyetler ola. 😊

Karadeniz mutfağı

  • Nalia

İstanbul Karadeniz restoranları arasında en meşhur olanı Nalia. Nalia’nın lezzetli yemeklerini ve en iyi Karadeniz yemeklerini burada kolaylıkla bulabileceğinizi anlatacağız ama öncesinde adının anlamını kısaca aktararak istiyoruz bilgilendirmeye. Nalia, Karadeniz’de yerden uzun ayaklarla yükseltilmiş ahşap kilerlere verilen isimmiş. Bu yapıların bilinen bir diğer ismi de serender.

İstanbul Karadeniz restoranları listesi için en başlarda yer alan Nalia Karadeniz sofrasının Bostancı, Güneşli ve Kurtköy’ de olmak üzere 3 farklı şubesi bulunuyor. Biz burada Nalia Bostancı’dan bahsedeceğiz.  Hem şık hem de Karadeniz yemekleri arayanlar için biçilmiş kaftan burası. Beyaz ahşap köşkün içi ayrı, dışı ayrı, yemekleri apayrı güzel.

Özellikle muhlaması, Laz Böreği ve yöresel kuru fasulyesini mutlaka denemenizi öneririz. Bunlar dışında hamsi yemekleri, karalahana çorbası, turşu kavurması, mantı ve Karadeniz pidesi gibi birçok farklı seçeneğiniz de bulunuyor. Fiyatlar aşağıda vereceğimiz diğer iki alternatife göre bir tık daha pahalı diyebiliriz. Seçiminizi ona göre yapın deriz. Avrupa yakası üzerinden buraya gitmek isteyenler, Araç kiralama İstanbul için İstanbul Şişli araç kiralama ya da İstanbul Taksim araç kiralama olanaklarını inceleyerek, konforlu bir ulaşım tercih edebilirler.

İstanbul’da gezilecek yerler için tıklayınız.

İstanbul Karadeniz restoranları

  • Muhlama Karadeniz Mutfağı

İstanbul Karadeniz restoranları için hem manzara hem lezzet arayanlar koşun! Çünkü Muhlama Karadeniz Mutfağı tam size göre bir mekan. Beykoz Rüzgarlıbahçe’de yer alan İstanbul Karadeniz restoranları arasında bulunan mekan, misafirlerine önden çok güzel bir manzara ikram ederken sonrasında da enfes Karadeniz lezzetlerini sunuyor.

Özellikle kahvaltı ön plana çıkan bu mekanın tereyağı, kaymağı, balı ve tüm diğer kahvaltılıklarının hepsi hakiki yöresel ürünler. Özellikle muhlaması enfes. Muhlamanızı yaptırırken peyniri bol ya da mısır unu bol olsun diye zevkinize göre belirtebilirsiniz.

Tabi ki İstanbul Karadeniz restoranları arasında bulunan bu hoş mekanın tek seçeneği kahvaltı değil, et kavurma, turşu kavurma, lahana çorbası gibi diğer Karadeniz lezzetlerini de tadabilirsiniz burada. İstanbul’un en popüler Karadeniz sofralarından biri olan Muhlama Karadeniz Mutfağı’nı bir hafta sonu kahvaltısı için listenize ekleyebilirsiniz. Anadolu yakasından buraya kolay bir şekilde ulaşmak isteyen Karadeniz mutfağı düşkünleri, araba kiralama İstanbul için İstanbul Ataşehir araç kiralama veya İstanbul Kadıköy araç kiralama olanaklarından yararlanabilirler.

Barış Manço müzesini yakından tanımak için tıklayınız.

  • Nur Abla Karadeniz Sofrası

İstanbul Karadeniz restoranları listesinde Çekmeköy’de, İkitelli’de ve Ümraniye’de olmak üzere 3 farklı şubesi bulunan Nur Abla’nın biz Ümraniye şubesini denedik. Meydan AVM’nin bahçesi içerisinde yer alan Nur Abla Karadeniz Sofrası’nın içi Karadeniz’den manzaralar sunan büyük çerçevelerle süslenmiş. Otantik bir havası var.

İstanbul Karadeniz restoranları arasında bulunan Nur ablanın yemeklerine gelecek olursak, hepsi birbirinden leziz! Karalahana sarması, turşu kavurması, muhlama ve kuru fasülye denenmesi gereken lezzetlerden. Ayrıca et kavurma da es geçilemeyecek bir lezzete sahip. Her sofraya mutlaka mısır ekmeği de servis ediliyor. Fiyatlar lezzet performansıyla karşılaştırınca uyumsuz değil diyebiliriz.

Ayrıca bu restoran İstanbul Karadeniz restoranları dahilinde olsa da, bunlar dışında tercih edebileceğiniz yemek ve zeytinyağlı çeşitleri de bulunuyor.

Pelit Çikolata müzesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İstanbul ulaşım

İstanbul’a il dışından geliyorsanız, rent a car İstanbul için İstanbul Havalimanı araç kiralama ve Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri hakkında bilgi alıp, bu kocaman şehri kolay bir ulaşım seçeneği ile gezebilirsiniz. Ayrıca İstanbul’da yaşayıp, topluma taşıma araçlarını tercih etmeyenler veya havalimanının dışından araç kiralamak isteyenler, İstanbul araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, hafta sonları İstanbul Karadeniz restoranları için rezervasyon yaptırabilir, bu güzel mutfağın tadını çıkarabilirler. Uygun araç kiralama fiyatlarından yararlanarak, İstanbul araç kiralama üzerinden sizin tercih ettiğiniz marka model araç için ya da sizin tercih ettiğiniz araç segmenti için verdiği seçenekler arasında saniyeler içinde karşılaştırma yapan sistem ile en avantajlı çözüme ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle