Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul Kahve Festivali 2019

İstanbul Kahve Festivali 2019

Kahve tutkunları buraya. İstanbul Coffee Festivali, 5.yılında sizlerin karşısına daha dolu dolu bir programla çıkıyor. Kahve severlerin sabırsızlıkla beklediği festival, bu yıl da sürprizlerle dolu. İstanbul Kahve Festival 2019, yeni atölyeleri ve çeşitli konserleri ile 20-21-22-23 Eylül’de sizlerle buluşuyor.

İstanbul Kahve Festivali

İstanbul Coffee Festivali,  ilk yıl Galata Rum Okulu’nda başlamıştı. İkinci yılında Haydarpaşa Garı’nda düzenlenmiş, üçüncü ve dördüncü Kahve Festivali ise KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşmişti. Şimdi ise 5. İstanbul Kahve Festivali ile sizlerin karşısına çıkmaya hazır 🙂

  • İstanbul Coffee Festivali 2019 basın bülteni:

Nitelikli kahve ve yaşam kültürünü, şehrin dokusuyla birleştirerek tüketiciye yeni bir festival deneyimi sunan İstanbul Coffee Festival, ilk gününden bu yana binlerce kentlinin katılımıyla zenginleşen ve büyüyen bir kültürün yaratıcısı ve taşıyıcısı olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Gerçekleştiği her yıl bir önceki yılın üzerine ekleyerek büyüyen ve deneyim alanını kahve deneyimini de içine alarak hep daha öteye taşıyan ISTANBUL COFFEE FESTIVAL, katılımcılarına nitelikli kahvenin yaşam pratiklerine dokunduğu bir kültür alanı sunar. Kahvenin kaynağından başlayan yolculuğun tüketiciye ulaşana kadarki sürecini ve bu sürecin sonunda bir araya getirdiği bireyleri bu var oluş ve yolculuğa dahil ederek birleştirici bir deneyim alanı yaratır. Nitelik ve deneyim odaklı iletişimi, tüm yaklaşımlarının merkezine alan İstanbul Coffee Festival, kahve sektörünün profesyonelleri, yaratıcıları ve bu kültürün varlığını sürdürmesini destekleyen tüm tüketicilerden aldığı güçle, beşinci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Tüm sektöre yaşam veren kahveyi ve yaşamdaki yolculuğunun sonunda yakaladığı birleştirici gücünü taçlandıracağı yepyeni bir yılda tüm Istanbullu kahve severleri 20-21-22-23 Eylül’de Küçükçiftlik Park’ta buluşmaya bekliyor!

Kahve Festivali

4 gün sürecek olan festival, kapılarını size çılgın bir programla açıyor. İstanbul Kahve Festivali günü ikiye bölüyor. Festivale sadece sabah veya öğleden sonraki program için bilet alabileceğiniz gibi tüm gün için de bilet alabiliyorsunuz. Birinci seans 10:00-14:00 arası, ikinci seans ise 15:00-19:00 arasında gerçekleşiyor. Baba Zula, Vera, Ege Çubukçu, Ekho, Mirkelam gibi ünlü sanatçıların konserlerinin de yer aldığı festivalin program bilgileri:

  • İlk gün atölyeleri

Kahve & Yiyecek Eşleşmeleri: Null Coffee Roasters

Cupping Spada Coffee

Cezve/İbrik şampiyonundan teknikler / Koray Erdoğdu – Coffee Manifesto

Nitro Cold Brew / Deal Coffee CO.

Kavurma Teknikleri & Blending / Caffeine Coffee Roasters

“Bean to Bar” Çikolata Yapımı / Del Fiano & İdil Yazar
  • İkinci gün atölyeleri

Espresso & Espresso Bazlı Kahveler / Meet Lab Coffee

Cupping / Prpbador Colectiva & Cafe Imports

Kahve & Süt Uyumu / Pınar Latte Art Barista Süt

İçindeki Baristayı Dışarı Çıkar / Escobarista

Espresso Bazlı Kahveler / MOC

Oğul Türkkan ile Gurme Kahve Tadımı / Nespresso

  • Üçüncü gün atölyeleri

Davidoff ile Filtre Kahve Demleme Teknikleri / Tchibo

Bilinçli Kahve Tadımı  / Petra Roasting CO.

Signature Drinks & Mixology / Da Vinci Gourmet

Barista Kimdir? / Baristocra

Tarafını Seç! Senin Metodun Hangisi? / Coffee Manifesto

Cupping / Del Fiano & Nordic Approach

  • Dördüncü gün atölyeleri

Doğal Bitki Çayları Asilur Tea

Cupping / Voicevale

Kendi Evinin Baristası Ol / Espressolab

“Pek “cool” olmayan demleme yöntemi; Türk kahvesi : KRONOTROP

Dilara Koçak ile Starbucks Mutfak’tan / Starbucks

İstanbul Kahve Festivali’ne nasıl gidilir? / İstanbul Kahve Festivali nerede?

Küçükçiftlik park nerede Harbiye, Kadırgalar Yokuşu No:4, Maçka

İstanbul Anadolu yakasından gidecek olanlar, İstanbul Kadıköy araç kiralama ve İstanbul Ataşehir araç kiralama olanaklarından faydalanarak, rahat bir ulaşımla İstanbul Kahve Festivali alanına varabilirler.

İstanbul Avrupa yakasından veya havalimanı üzerinden İstanbul Kahve Festivali alanına gitmek isteyenler İstanbul Havalimanı araç kiralama veya İstanbul Taksim araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler.

Festival önerileri

Yorum ekle