Osmanlı’nın en güzel miraslarından biri hamam kültürü. Özellikle kış mevsimi yaklaşırken İstanbul hamamları için yola çıkıp, sıcacık sularla içinizi ısıtmak, göbek taşına yatıp tüm vücudunuzu dinlendirmek, üstüne bir de masaj yaptırmak isterseniz rotanızı İstanbul hamamlar listesine çevirmenin tam zamanı. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, İstanbul hamamları için Yolcu360 ekibi ile beraber hafta sonu planı yapmaya ne dersiniz? 🙂
İstanbul Hamamlar Listesi
- Cağaloğlu Hamamı
İstanbul tarihi hamamları denince ilk akla gelenlerden Cağaloğlu. I. Mahmud döneminde yaptırılan hamam Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerinden birini sergiliyor. 1741 yılından günümüze uzanan ve tarihi atmosferi ile büyüleyen Cağaloğlu Hamamı yorgun vücudunuzu dinlendirmek için ideal yerlerden biri. Köpük ve aromaterapi masajı hamamın seçkin hizmetleri arasında yer alırken ev yapımı şerbet ve lokumla enerjinizi yerine getirebilirsiniz.
- Galatasaray Hamamı
İstanbul hamamları arasında Sultan II. Beyazıt tarafından 1481 yılında inşa ettirilen Galatasaray Hamamı, Beyoğlu semtinde hizmet veriyor. Farklı servis türlerinin yer aldığı hamamda köpük banyosu ve 40 dakikalık aromaterapi masajı tüm yorgunluğunuzu unutturabilir. Ek ücret karşılığında açık büfe ve fasıl gösterilerinin de düzenlendiği Galatasaray Hamamı, 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
İstanbul Hamamlar Avrupa Yakası
- Kılıç Ali Paşa Hamamı
Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden biri olan ve İstanbul hamamlar listesinde yer alan Kılıç Ali Paşa Hamamı uzun süren restorasyon sürecinin ardından hizmet vermeye başladı. Tarihi atmosferi sonuna kadar hissedebileceğiniz hamamda göbek taşına uzanıp kese yaptırabilir, ölü derilerinizden kurtulabilirsiniz. Farklı masaj paketlerinin de yer aldığı hamamda bölgesel masaj, ayak masajı, tüm vücut masajı ile kendinizi profesyonel terapistlerin eline bırakabilirsiniz. Kılıç Ali Paşa Hamamı Karaköy Tophane’de yer alıyor.
- Çemberlitaş Hamamı
Mimar Sinan imzasını taşıyan hamamlardan bir diğeri ise Divanyolu Caddesi’nde yer alan Çemberlitaş Hamamı. Kese, köpük, yağ masajının yanı sıra Hint baş masajı ve aromaterapi masajı seçeneklerinin yer aldığı hamamda cildinize maske de yaptırabilirsiniz. Her gün 06.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren Çemberlitaş Hamamı soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak en ideal yerlerden biri. Araba kiralama İstanbul için İstanbul Taksim araç kiralama olanaklarından yararlanarak, İstanbul hamamları için kolay bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.
- Çatma Mescit Hamamı

Çatma Mescit Hamamı hikayesine göre ”Osmanlı döneminin günümüz mimarisine yön veren en büyük dehası Mimar Sinan, Kasım Paşa adına “Kaşımpaşa Camii-i Kebir” ve “Büyük Hamam”ı inşaa etmiştir. Dönemin ileri gelen devlet adamları “Büyük Hamam”ı ahali ve işçi sınıfı ile paylaşmak istemediği için, Sinan çevrede inşa edilen Haliç Tersane inşaatının işçileri ve ahali için “Çatma Mescit Hamamı tasarlamıştır. Bu hamamdan elde edilen gelirin de Camii-i Kebir’in giderleri ve müezzinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılmasına karar verilmiştir. Yine rivayete göre “Çatma Mescit Hamam” Kasım Paşa’nın kızı Belkıs’a hediye ettiği bir eserdir.”
Çatma Mescit Hamamı nerede? Çatma Mescit Mah. Hayratçı Sok. Nova Plaza Pera Otel No:1 Beyoğlu
İstanbul gezilecek yerler
- Barış Manço Müzesi
İstanbul hamamları için hafta sonu planı yaptıysanız, bir sonraki gezilecek yerler durağınız için Barış Manço müzesi olabilir. Barış Manço’nun evi, Kadıköy belediyesi tarafından müzeye dönüştürülmüş. Barış Manço, bu ev içerisinde birbirinden eşsiz ve hepimize hitap eden eserlerini üretmiş. 9 Haziran 2010 yılında hizmet vermeye başlayan müzenin duvarlarında Barış Manço’ya ait olan notalar ve odaların içinde hem Barış Manço’ya hem de ailesine ait eşyalar yer almakta.
Barış Manço müzesi giriş ücreti: tam için bilet fiyatı 10 TL, indirimli fiyat 5 TL.
Barış Manço müzesi yol tarifi: Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5. Rent a car İstanbul için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek, buraya kolayca ulaşabilirsiniz.
- Büyük Saray Mozaikleri Müzesi
İstanbul hamamları dışında müze gezelim diyorsanız, İstanbul’da gezilecek müzeler için yazımıza göz atabilirsiniz. Bu müzeler arasında özellikle İstanbul Büyük Saray Mozaikleri Müzesi‘ne gitmenizi öneririz. Değişik mozaikleri sergileyen müze, gerçekten etkileyici eserlere sahip. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi giriş ücreti: Büyük Saray Mozaikleri Müzesi giriş ücreti 2019 yılı için 24 TL ve Müzekart geçerli. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi ziyaret saatleri ise yaz dönemi için 09.00-19.00 arasında. Kış döneminde ise 09.00-17.00 saatleri içerisinde müze ziyareti gerçekleştirilebilir. İstanbul müzeleri listesinde yer alan Büyük Saray Mozaikleri Müzesine nasıl gidilir sorusunun cevabı ise müze, Sultanahmet / Eminönü’nde yer almakta. Anadolu yakası üzerinden müzeyi gezmek için yola çıkanlar, Kiralık araba İstanbul konusunda Ataşehir araç kiralama fırsatlarına bakabilirler.
- Fauna / Ataşehir
İstanbul hamamları için plan yaptıktan sonra karnınızı doyurmak için yemek tercihiniz ne olacak? Vallahi hamam acıktırır. Bütün ölü derilerimizden temizlendikten sonra da güzel bir makarna iyi gider diye düşünüyoruz. O yüzden İstanbul makarna mekanları arasından bulunan Fauna’ya gitmenizi şiddetle öneririz. 2003 yılında 5 masalı ufak bir lokanta olarak hizmet vermeye başlayan Fauna, şuan bir mahalle lokantası. Lokanta müşteriye odaklanmış durumda. Makarnalar öyle önceden değil, müşterinin isteğine ve arzusuna göre pişirilmekte.
Fauna adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Işıklar Caddesi, Ahmet Muhip Dranas Sokak, No:9/B, Ataşehir. İstanbul araç kiralama için İstanbul Kadıköy araç kiralama olanaklarını inceleyerek, Ataşehir’e kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yorum ekle