Yolcu360 Blog
istanbul-etkinlik-takvimi-kasim-2.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul Etkinlik Takvimi Kasım 2023

İstanbul Etkinlik Takvimi Kasım 2023

İstanbul etkinlik takvimi Kasım ayında da birbirinden keyifli alternatiflerle dolu. En sevdiğiniz sanatçıların konserlerinden, eğlenceli stand up gösterilerine çeşitli etkinlikler sizleri bekliyor. İşte İstanbul etkinlik takvimi Kasım ayı listemiz.

İstanbul Kasım Ayı Stand-Up ve Workshop’lar

istanbul-etkinlik-takvimi-kasim.jpg

  • Dünya Mutfağı Çin Mutfağı Workshop

Sıradışı bir etkinliğe davetlisiniz. Her ne kadar Uzakdoğu mutfağının, bizim mutfak kültürümüze ve damak tadımıza çok uyan yemekleri olmadığını düşünsek de lezzetleri ile kendine hayran bırakan bir mutfak. Nitekim çok beğenilen ve ortak birçok noktası bulunan yemekler de bulabilirsiniz. Çin Mutfağı atölyesinin işlem basamakları ve menüsü ise şöyle: 

  • Sebzeli Çin böreği yapımı ve teknikleri
  • Karidesli Çin mantısı (Mandu) yapımı ve teknikleri
  • Ballı susamlı tavuk yapımı ve teknikleri
  • Uzak Doğu mutfağına özgü soslardan soya sos, oyster sos, pirinç sirkesi v.b soslar kullanımı
  • İleri seviye pişirme teknikleri
  • Sunum teknikleri.

Tarih: 1 Kasım 2023

Saat: 18.00

Yer: Cooking Class Academy

  • Açık Mikrofon

Tecrübeli komedyenlerin ve kendisini denemek isteyen amatör komedyen adaylarının sahne aldığı Açık Mikrofon gecesine davetlisiniz. Altı komedyen 15’er dakika sahnede kendi tek kişilik performansını sergiliyor.

Tarih: 3 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Efsahne Beyoğlu

  • Armağan Çağlayan ile Size Anlatacaklarım Var

Türkiye’nin en önemli televizyon yapımcılarından Armağan Çağlayan, medya sektöründe 30 yılı geride bırakmaya hazırlanırken, milyonların izlediği YouTube kanalında da yaptığı “sıra dışı” röportajlarla da gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. “Size Anlatacaklarım Var” adını verdiği tek kişilik gösterisinde, özellikle 20 yıl önceki Türkiye ile günümüzdeki Türkiye arasındaki değişimleri ele alıyor. Bunun yanı sıra ünlü isimlerle başından geçen eğlenceli anılarını, YouTube çekimlerinde karşılaştığı hikayeleri seyirciye aktarıyor. Sonuçta ortaya müzik ve kahkahanın bir arada olduğu bu eğlenceli program ortaya çıkıyor. İstanbul etkinlik takvimi Kasım ayı içinde mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

Tarih: 3 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Hilltown Seyirlik Sahne

  • İtalyan Mutfağında Olmazsa Olmaz: Taze Makarna

Gerçek İtalyan makarnasının hazırlık aşamasından, şekillendirilmesine ve en uyumlu sos ile tanışmaya hazır mısınız? İtalyan mutfağının olmazsa olmazı makarnanın saklı kalmış tüm sırlarını en püf noktalarıyla öğrenebileceğiniz “Taze Makarna” workshop’ına davetlisiniz. İstanbul etkinlik takvimi Kasım ayı listemizin en lezzetlisi desek abartmış olmayız. Menü de lasagne bolognese sizleri bekliyor.

Tarih: 5 Kasım 2023

Saat: 19.00

Yer: Eataly Mutfak Atölyesi

  • İtalyan Mutfağında Olmazsa Olmaz: Pizza

Gerçek İtalyan pizzasının sırlarını keşfediyoruz. Hamuru ve malzemelerin uyumuna dikkat ederek sevdiklerinizi ağırlayabileceğiniz kusursuz bir İtalyan pizzası partisi  verebileceksiniz. İtalyan Mutfağında Olmazsa Olmaz: Pizza etkinliğinin menüsü:

  • Impasto – hamur 
  • Ricetta salsa al pomodoro – domates sosu
  • Cottura – pişirme teknikleri 
  • Geleneksel İtalyan Pizzası
  • Tatlı Pizza

Tarih: 7 Kasım 2023

Saat: 19.00

Yer: Eataly Mutfak Atölyesi

  • Hamburger Workshop

Yediden yetmişe herkesin sevdiği hamburgerin inceliklerini birlikte öğreniyoruz. Ev yapımı malzemelerle en doğal şekilde hazırlıyoruz. Nefis bir burger köftesinin püf noktalarını keşfedeceğeniz Hamburger Workshop’a davetlisiniz. İşte etkinlik menüsü şöyle:

  • Et burger
  • Tavuk burger
  • Confit domates
  • Confit sarımsaklı mayonez
  • İtalyan mayonez 
  • Fırında patates

Tarih: 9 Kasım 2023

Saat: 19.00

Yer: Eataly Mutfak Atölyesi

  • Doğu Demirkol

Doğu Demirkol, son yıllarda tek kişilik gösterileri ile hayran kitlesini artırmaya devam ediyor. Üstelik sadece Türkiye’de değil Avrupa ve Amerika’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği tek kişilik gösterileri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kendi yaşamından ve bu topraklarda güldürü niteliği taşıyan her olaydan beslenen Doğu Demirkol, önümüzdeki günlerde İstanbul etkinlikleri kapsamında seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul etkinlik takvimi Kasım ayı listemizde sizleri gülmekten kırıp geçirecek bir aktivite bekliyor.

Tarih: 11 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

  • İbrahim Selim ile Quiz Night

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren İbrahim Selim, şehrinize geliyor. 

Sanat, genel kültür, spor, tarih ve daha pek çok alanda sorulan çoktan seçmeli sorulara hazır mısınız? Yarışmacıların ter dökerken bir taraftan da eğleneceği yarışmada kazananlara da sürpriz hediyeler dağıtılıyor. Sıradışı bir program olarak görünse de tamamen analog yöntemlerle samimi bir ortam sizleri bekliyor. Peki İbrahim Selim ile Quiz Night’ta sizleri neler bekliyor. İbrahim Selim’in sahnede kendilerine sorduğu sorulara, verilen süre içerisinde, yine kendi oluşturdukları arkadaş gruplarıyla cevap vermeye çalışacaklar. Bize sorarsanız şimdiden biletlerinizi almalısınız. 

Tarih: 11 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Maximum Uniq Box

  • Klasik Cocktail Workshop

Dünyanın en çok tercih edilen kokteyllerinin yapım aşamalarını öğreniyoruz. Tadı damağınızda kalan bu lezzetleri misafirleriniz ile paylaşabilir, yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz. Klasik Coctail Workshop menüsüne gelecek olursak eğer o da şöyle:

  • Aperol Spritz
  • Mojito
  • Viski Sour
  • Espresso Martini

Tarih: 16 Kasım 2023

Saat: 19.00

Yer: Eataly Mutfak Atölyesi

İstanbul Konserleri Kasım

istanbul-etkinlik-takvimi-kasim-3.jpg

  • Cem Adrian

Müzikte sıradışı bir tarzı benimseyen Cem Adrian, yüreklere dokunan şarkıları ile geliyor. Tüm kuralları dışlayan, özgün bir müzisyen olarak kariyerine devam eden ünlü sanatçı, buğulu ses tonu ile İstanbul konserleri Kasım ayında sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşatacağa benziyor. 

Tarih: 2 Kasım 2023

Saat: 21.30

Yer: DOrock XL Kadıköy

  • Mabel Matiz

“Fan” şarkısı ile müzik listelerini adeta alt üst eden Mabel Matiz, birbirinden eğlenceli şarkılarını sevenleri ile seslendirmeye geliyor. İstanbul konserleri kapsamında sahne alacak ünlü sanatçı sizlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Biletleri satışa sunulan Mabel Matiz konserini sakın kaçırmayın.

Tarih: 3 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Volkswagen Arena 

  • Levent Yüksel

Levent Yüksel’in meşhur şarkısı “Tuana”yı bilmeyenimiz yoktur herhalde. İçimizdeki baharlara umut olan güçlü ses Levent Yüksel, Ankara etkinlik takvimi Haziran ayında hayranları ile buluşuyor. 90’lı yıllardan günümüze pop müziğine yön veren romantik sanatçı Levent Yüksel konseri sizleri bekliyor. “Medcezir”, “Ya Sonra”, “Zalim” ve daha pek çok şarkısına eşlik etmek istiyorsanız biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 3 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Kuruçeşme Açıkhava

  • Flashback 90’lar Türkçe Pop Gecesi

90’ların şarkılarına doyum olmuyor. Yıllar geçmesine rağmen hala kulaklarımızda canlanıyor. Tarkan’dan “Dudu”, Çelik’ten “Ateşteyim” ve daha pek çok şarkı ilk günkü gibi taze. Durum böyle olunca 90’lar Türkçe Pop Parti de oldukça eğlenceli geçiyor. Geçmiş günlerin şöyle bir pasını almak için yerinizi şimdiden ayırın.

Tarih: 3 Kasım 2023

Saat: 21.30

Yer: Dorock XL Kadıköy

  • Simge 

Son yıllarda “Aşkın Olayım” şarkısı ile müzik listelerinde üst sıralardaki yerini koruyor. Başarılı sanatçı Simge, büyüleyici sesi ile İstanbul konserlerinde sahneye çıkıyor. Özgürce şarkılarına eşlik ederek, keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 4 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Kartal İstMarina

  • Melek Mosso

“Vursalar Ölemem”, “Sabahçı Kahvesi” ve “Hayatım Kaymış” şarkıları başta olmak üzere müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren Melek Mosso, İstanbul konserlerinde sahne alıyor. Melek Mosso’yu dinlediğimiz an içimizi huzurla kaplayan o büyüleyici sesi, bizleri bambaşka diyarlara götürüyor. Konser biletlerinin de hızla tükendiğini söylemeden geçmeyelim. Temmuz ayına keyifli bir başlangıç için Melek Mosso konserini kaçırmayın.

Tarih: 8 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Kıyı İstanbul

  • Emre Aydın

“Git, gideceksen bekleme.” dedi nefretimizi dile getirdi; “Bu kez anladım. Kuru dallardan yapma bir köprüden geçiyorum.” dedi tedirginliğimizi ve üzüntümüzü dile getirdi. Genellikle aşk şarkıları ile tanıdığımız Emre Aydın, gençlik duygularımıza tercüman oldu. Eylül ayı etkinlikleri kapsamında İstanbul’da sevenleri ile bir araya geliyor. Tüm gece içinizdeki yüklü duyguları gökyüzüne haykırmak isterseniz sizleri bekliyoruz.

Tarih: 11 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

  • Göksel

Bir zamanlara “Depresyondayım” şarkısı ile damgasını vuran Göksel, İstanbul konserleri kapsamında sahneye çıkıyor. Ardından çıkardığı pek çok parça ile müzik listelerinde üst sıralarda yer almayı başarıyor. Geçmişten gelen bu güçlü ses ve yorumu dinlenmek istiyorsanız Göksel konserine mutlaka bilet almalısınız. 

Tarih: 18 Kasım 2023

Saat: 21.30

Yer: IF Performance Hall Beşiktaş

  • Kalben

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin ilk kendi romanı olan albümünü müzik severler ile buluşturan Kalben, birbirinden başarılı pek çok şarkıya imza atmıştır. Aynı zamanda diğer sanatçılar ile gerçekleştirdiği düetlerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Eğlenceli sahne performansını kaçırmak istemiyorsanız Kasım ayı İstanbul konserlerinde Kalben’i mutlaka dinlemelisiniz. 

Tarih: 18 Kasım 2023

Saat: 21.30

Yer: Dorock XL Kadıköy

  • Haluk Levent

Yardım kampanyaları, gönüllülük esaslı hizmetler denince akla ilk gelen isimlerden biri olmayı başaran Haluk Levent, sevenleriyle buluşuyor. Eskimeyen sesi, etkileyici şarkıları ile İstanbul etkinlik takvimi Kasım ayı listesinde yerini alıyor.

Tarih: 18 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Kartal İstMarina

İstanbul Tiyatroları Kasım

istanbul-etkinlik-takvimi-kasim-4.jpg

  • Güldür Güldür Show

Ekranlarda izlemeye doyamadığımız Güldür Güldür ekibi şimdide İstanbullu hayranları ile buluşuyor. Günümüz konularını ele alan, aileden, futbola tüm mizah dünyasını kucaklayan Güldür Güldür ekibi sizlere kahkaha dolu bir akşam yaşatmaya geliyor. 

Tarih: 1 Kasım 2023

Saat: 20.00

Yer: Beşiktaş Kültür Merkezi

  • Freud’un İnsanları

İstanbul etkinliklerinden belki de en dikkat çekici olanı diyebiliriz. Sigmund Freud’un Psikoseksüel Gelişim Teorisi’ni mizahi yaklaşımla ele alan tiyatro epey ilgi çekici. Mizah ve bilimin buluştuğu oyunda insanın gelişim evreleri irdeleniyor. Hayatın gerilimi ve keyfini merkeze alarak bir gelişim teorisi tasarlayan ünlü psikobilimci Freud, aslına bakarsanız tüm gerçeklikleri gözler önüne seriyor. Freud’un İnsanları sizi hem güldürecek hem de düşündürecek. İç karmaşası ile yüzleşen insanın takıntılarını kabulleniş sürecinin mizahi bir şekilde ele alınması olarak gözler önüne seriliyor.

Tarih: 2 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

  • Bir Delinin Hatıra Defteri

Yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan Bir Delinin Hatıra Defteri,  Erdal Beşikçioğlu’nun muhteşem performansıyla izleyici ile buluşuyor. Aslına bakarsanız bu hikaye bir delinin değil, adım adım deliliğe giden yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamın hatıra defteri. İstanbul tiyatroları Kasım ayı kapsamında sahneye çıkıyor. 

Tarih: 7 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Cafe Theatre İstMarina

  • Amadeus

Dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesinin ele alındığı, Peter Shaffer imzası taşıyan Amadeus sizlerle. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu tiyatroseverlerle buluşuyor. Başrollerinde ise güçlü isimler Selçuk Yöntem ve Tansu Biçer yer alıyor. Nitekim Wolfgang Amadeus Mozart’ı Tansu Biçer canlandırıyor. Toplam 70 kişilik dev kadrosuyla adından sıkça söz ettiren muhteşem bir eser. Kasım ayında da Amadeus, İstanbullu tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor.

Tarih: 6 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Zorlu PSM- Turkcell Sahnesi

  • Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım

Daha önce başka illerde de sahnelenen Fırat Tanış’ın hikayesi “Gelin Tanış Olalım” Kasım ayı İstanbullu etkinlikleri içerisinde yer alıyor. Türkülerin, deyişlerin eşlik ettiği benzersiz bir seyirlik sizleri karşılıyor. Olağanüstü bir performans olan Gelin Tanış Olalım; Cem Erdost İleri, Mehmet Taylan Ünal, Sitar Sertaç Şanlı ve Mesut Ulusan da enstrümanları ile Fırat Tanış’ın hikayesine eşlik ediyor. Bu büyüleyici hikayeye ortak olmak istiyorsanız şimdiden yerinizi ayırmalısınız. 

Tarih: 9 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Trump Sahne

  • Celile: Nazım Hikmet’in Annesi

9. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın En İyi Kadın Performansı” ödülüne layık görülen Ayşegül Yalçıner’in başrolü canlandırdığı “Celile”, Kasım İstanbul tiyatroları takviminde yer alıyor. Peki Celile kim? 1900’lü yılların güçlü kadın portresini yansıtan Celile, edebiyatımızın güçlü şairi Nazım Hikmet’in biricik annesi. Dönemin yaşam tarzı, kadınların yaşadığı zorluklar ve hayatta kalmak için gösterdikleri çabayı anlatan bu değerli tiyatro eserini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Tarih: 12 Kasım 2023

Saat: 20.00

Yer: Torium Sahne

  • Mahşer-i Cümbüş

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor. Mahşer-i Cümbüş 2003 yılında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdürmeye başlıyor. Mahşer-i Cümbüş kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde gösteriler sergiledi. Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bir ilke imza atarak, 2007 yılında Türkiye’nin ilk doğaçlama şov programı “Anında Görüntü Show”u ekranlara taşıdı. Türk televizyonlarında yepyeni, sıradışı bir dönem başlattı. Önümüzdeki günlerde de İstanbullu hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Tarih: 14 Kasım 2023

Saat: 20.00

Yer: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

  • Ölün Bizi Ayırana Dek

Hakan Yılmaz’ın yönettiği Ölün Bizi Ayırana Dek, tiyatro severlerle buluşuyor. Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu, PUCCA’nın konsepti ile sahneye aktarılıyor. Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan ve Ebru Cündübeyoğlu’nun yazdığı tiyatro oyunuyla 4 yıldır kapalı gişe oynayan Ölün Bizi Ayırana Dek yeniden sahnelere dönüyor. Boşanmak üzere olan bir çiftin evde bir ceset bulmasıyla gelişen olayların anlatıldığı oyun, Türkiye turnesiyle sahnelerde sizleri bekliyor. İstanbul etkinlik takvimi Kasım ayında sahneye çıkıyor.. Bu heyecan verici oyunu kaçırmanızı istemeyiz.

Tarih: 20 Kasım 2023

Saat: 21.00

Yer: Maximum Uniq Hall

  • Notre Dame’in Kamburu

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri tiyatro severler ile buluşuyor. Notre Dame’in Kamburu yıllar geçmesine rağmen ilk günkü heyecanı ile seyirciyi etkilemeyi başarıyor. Çirkin ve kambur kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun arasında geçen bir hikaye. Krala bağlı komutan Phoebus’un ve Quasimodo’nun semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan danslarıyla göz dolduran kusursuz bir müzikal. Quasimodo çirkinliğiyle alay eden ondan korkan halkın içine karışmayan, insanların söylediklerini alay veya lanet saymayan, insanlara duyduğu kini her gün büyüyen biridir. Bir gün Esmeralda ile tanışır ve ona aşık olur. Dünyası tamamen değişir. Bize sorarsanız biletlerinizi şimdiden almanızda fayda var. 

Tarih: 21 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Trump Sahne

  • Korkuyu Beklerken

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Bu kavgada anlatılanlar için, aslında bir başka tutunamayanın hikayesidir diyebiliriz. Oğuz Atay’ın ölümsüz eseri olan Korkuyu Beklerken tiyatro severler ile buluşuyor. İstanbul tiyatroları Kasım ayı listenize mutlaka eklemeniz gereken bir etkinlik önerisi.

Tarih: 21 Kasım 2023

Saat: 20.30

Yer: Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle