Yolcu360 Blog
istanbul-etkinlik-takvimi-ekim-3.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İstanbul Etkinlik Takvimi Ekim 2023

İstanbul Etkinlik Takvimi Ekim 2023

İstanbul etkinlik takvimi Ekim ayında dopdolu. Sevdiğiniz sanatçıların eğlenceli konserlerinden, tiyatro severlerin yüzünü güldürecek sanatsal oyunlara dolu dolu bir Ekim ayı sizleri bekliyor. 

İstanbul Workshop Stand-Up Takvimi

istanbul-etkinlik-takvimi-.jpg

  • Mesut Süre ile İlişki Testi

Mesut Süre ile İlişki Testi çiftlerin tanışma hikayelerinden, kıskançlık krizlerine; eski sevgililerinden, aileleriyle olan ilişkilerine kadar toplumsal alanda kurdukları ilişkileri ele alan bir program. Mesut Süre’nin eğlenceli yöneticiliği ile süregelen bir talk show’a hazır mısınız? İstanbul etkinlik takvimi Ekim 2023 planınızda mutlaka yer alması gereken bir etkinlik. 

Tarih: 1 Ekim 2023

Saat: 18.00

Yer: Trump Sahne

  • İstanbul Cocktail Festivali 2023

Gastronomi ve miksoloji dünyasının yıldızı kokteylleri deneyimlemeye hazır mısınız? Türkiye’deki ilk ve tek festival olan Cocktail Festival 2023 bu sene ikinci kez düzenleniyor. İstanbul etkinlik takvimi Ekim ayı listemizdeki yerini alıyor. İstanbul’un en iyi kokteyl barlarından sunumlar, uzman miksolojistlerden atölyeler, önemli sanatçılardan performanslar, gün boyu sürecek eğlenceli aktiviteler ve oyunlar, her damak tadına hitap edecek yemek alanı da sizleri bekliyor.

Tarih: 7 Ekim 2023

Saat: 14.00

Yer: Küçükçiftlik Park İstanbul

  • Doğu Demirkol

Doğu Demirkol, sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Stand up gösterisini kapalı gişe oynayan “Ahlat Ağacı”, “Ölümlü Dünya”, “Bayi Toplantısı” filmlerindeki başarılı performansı ile göz dolduran Doğu Demirkol, hayranlarını şimdi de kahkahaya boğmaya geliyor. Ayrıca “Doğu” dizisinin ilk sezonunun çekimlerini tamamlayan komedyen başarılı bir yolda ilerlemeye devam ediyor. Türkiye, Avrupa ve Amerika’da ve dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği tek kişilik gösterisinde kendi yaşamından olayları bambaşka bir üslupla yorumlayarak aktaran Doğu Demirkol, bu sezon da seyircisiyle buluşmak için sabırsızlanıyor.

Tarih: 8 Ekim 2023

Saat: 20.00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

  • BKM Mutfak Açık Mikrofon- Stand Up

Genç komedyenlere destek olmanın en güzel yöntemlerinden biri stand up geceleri. Kısa sürede de olsa seyirciler, birden fazla komedyeni aynı anda izleme fırsatı yakalıyor. Hayal güçlerinin sınırlarını zorlayan bu gençlere bizce bir şans verin. İstanbul etkinlikleri kapsamında Ekim ayı için listenize mutlaka ekleyin.

Tarih: 9 Ekim 2023

Saat: 20.00

Yer: BKM Mutfak Çarşı

  • Seda Yüz

Komedyenler arasında isminden en çok söz ettirenlerden biri kuşkusuz Seda Yüz. İstanbullu sevenleri ile buluşmak için sabırsızlanıyor. Kahkahaya doyacağınız bir gece için Seda Yüz stand up gecesini kaçırmayın.

Tarih: 22 Ekim 2023

Saat: 20.00

Yer: Duru Tiyatro Watergarden Performans Merkezi

İstanbul Konserleri

istanbul-etkinlik-takvimi-ekim-1.jpg

  • Haluk Levent

Yardım kampanyaları, gönüllülük esaslı hizmetler denince akla ilk gelen isimlerden biri olmayı başaran Haluk Levent, sevenleriyle buluşuyor. Eskimeyen sesi, etkileyici şarkıları ile İstanbul etkinlik takvimi Ekim ayı listesinde yerini alıyor.

Tarih: 1 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi

  • Sıla

Tatil seyahatlerine Sıla müziği olmadan çıkmayı düşünemeyiz öyle değil mi? Hazır yaz sezonu da açılmışken muhteşem bir Sıla konseri ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. İstanbul etkinlik takvimi Ekim ayının en güzel etkinliği sizleri bekliyor. 

Tarih: 1 Ekim 2023

Saat: 21.15

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

  • Kenan Doğulu

Pop müziğinin yakışıklı prensi Kenan Doğulu, İstanbul Ekim konserleri kapsamında sahneye çıkıyor. Birbirinden hareketli şarkılarını hayranları ile seslendirmek için hazırlanıyor. Neşeli bir akşam geçirmek, biraz olsun stres atmak ve geçmişin tadını çıkarmak isteyenler için Kenan Doğulu konseri size iyi gelecek. 

Tarih: 2 Ekim 2023

Saat: 21.15

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

  • Cem Adrian

Müzikte bambaşka bir tarzı benimseyen Cem Adrian, yüreklere dokunan şarkıları ile geliyor. Tüm kuralları dışlayan, özgün bir müzisyen olarak kariyerine devam eden ünlü sanatçı, buğulu ses tonu ile İstanbullu sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşatacağa benziyor. 

Tarih: 4 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Kıyı İstanbul

  • Melek Mosso

“Vursalar Ölemem”, “Sabahçı Kahvesi” ve “Hayatım Kaymış” şarkıları başta olmak üzere müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren Melek Mosso, İstanbul konserleri Ekim 2023 kapsamında sahne alıyor. Melek Mosso’yu dinlediğimiz an içimizi huzurla kaplayan o büyüleyici sesi, bizleri bambaşka diyarlara götürüyor. Konser biletlerinin de hızla tükendiğini söylemeden geçmeyelim. Ekim ayına keyifli bir başlangıç için Melek Mosso konserini kaçırmayın.

Tarih: 6 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı

  • Gülşen

Gülşen olmadan Ekim ayına gireceğimizi düşünmediniz elbette. Nefes kesen sahne performansları, birbirinden hareketli şarkıları ile Gülşen yaza merhaba diyor. Yıllardan bu yana pop müziğin adından en çok söz ettiren isimlerinden biri olmuştur. Hem sesi hem sahne performansları ile konserleri her zaman hareketli geçmiştir. 

Tarih: 6 Ekim 2023

Saat: 21.00 

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

  • Serdar Ortaç

90’lı yıllardan bu yana popülerliğini korumayı başaran ünlü sanatçı Serdar Ortaç, yıllara meydan okuyan şarkılarını seslendirmeye geliyor. Eski günleri yad etmek, şarkılarına doyasıya eşlik etmek isteyenler için biletlerinizi almanızı tavsiye ediyoruz. İstanbul konserleri Ekim ayı planınıza mutlaka dahil etmelisiniz.

Tarih: 7 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı

  • Edis

“Martılar” şarkısı ile müzik listelerini alt üst eden Edis, Pop müziğin prensi İstanbullu sevenleri ile buluşuyor. Birbirinden keyifli dans kareografileri ve hız kesmeyen performansı ile Edis unutulmaz bir gece yaşatmaya geliyor.

Tarih: 11 Ekim 2023

Saat: 21.15

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

  • Kalben

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin ilk kendi romanı olan albümünü müzik severler ile buluşturan Kalben, birbirinden başarılı pek çok şarkıya imza atmıştır. Aynı zamanda diğer sanatçılar ile gerçekleştirdiği düetlerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Eğlenceli sahne performansını kaçırmak istemiyorsanız mayıs ayı İstanbul konserlerinde Kalben’i mutlaka dinlemelisiniz.

Tarih: 11 Ekim 2023

Saat: 21.30

Yer: Milyon Performance Hall İstanbul

  • Paptircem 

“Çiçek eken var saksıma.” sözleri ile kalplerimizi ısıtan Paptircem, İstanbul konserleri kapsamında sahneye çıkıyor. Sahne adı olan Paptircem ile tanıdığımız genç sanatçı Sena Gül, küçük yaşından bu yana müziğe ilgisi yüksekti. Aslına bakarsanız kendisi on parmağında on marifet bir birey. Şarkıcılığının yanı sıra yapımcı, söz yazarı ve bestecidir. Sivri dilli şarkı içerikleri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

Tarih: 12 Ekim 2023

Saat: 21.30

Yer: Babylon İstanbul

  • Melike Şahin

“Diva yorgun” diyerek son günlerin en çok dinlenen şarkılarından birine imza atan Melike Şahin, İstanbul etkinlik takvimi Ekim ayı listemizdeki yerini alıyor. Güçlü sesi ve eşsiz yorumu ile daha uzun yıllar Türkçe pop müzik listelerinde adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Sahne enerjisi ve güzel yüzü ile unutulmaz bir gece sizleri bekliyor.

Tarih: 13 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: Turkcell Vadi

  • Seksendört

Türkçe rock müziğin önemli isimlerinden Seksendört grubu İstanbul konserleri Ekim ayında sahneye çıkıyor. En sevilen şarkılarını hayranları ile seslendirmeye geliyor. Siz de Seksendört konserini kaçırmamak istiyorsanız biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

Tarih: 13 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: Jolly Joker Kıyı İstanbul

  • Yüksek Sadakat

Hüzünlü anlarımıza eşlik eden romantik şarkıların sahibi Yüksek Sadakat, İstanbul etkinlik takviminde yerini alıyor. “Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer”, “Aşk Durdukça”, “Döneceksin Diye Söz Ver”, “Haydi Gel İçelim” şarkıları ve daha fazlası için bu konseri kaçırmamanızı öneriyoruz. 

Tarih: 13 Ekim 2023

Saat: 22.00

Yer: IF Performance Hall Beşiktaş

  • Madrigal

“Seni Dert Etmeler” şarkısı ile genç nesillerin yeni gözdesi Madrigal, İstanbul konserlerinde sahneye çıkıyor. Yüksek sesle şarkılarına eşlik etmek için harika bir fırsat. Sevenleri ile buluşacak olan Madrigal konseri için biletler tükenmeden acele etmenizi tavsiye ediyoruz.

Tarih: 14 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı 

  • Duman

1999 yılında İstanbul’da bir araya gelen grup kısa zamanda geniş kitlelere seslenmeyi başardı. Yayınladıkları ilk albümleri “Eski Köprünün Altında” ile müzik listelerine hızlı bir giriş yaptı. Pek çok gencin merakla beklediği Duman konseri şimdi İstanbul’a geliyor. Müzik piyasasında yıllar geçse de yeri hiç değişmeyecek olan grupların başında yer alıyor. Ekim ayında iz bırakan şarkılarını sevenleri ile söylemeye geliyor. 

Tarih: 20 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: Maximum Uniq Açıkhava

  • Dolu Kadehi Ters Tut

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren genç müzik gruplarından biri olan Dolu Kadehi Ters Tut, İstanbullu sevenleri ile buluşuyor. İlk albümleri “Polonya’nın Başı Belada” ile 2015 sonuna doğru tanıştığımız grup, asıl çıkışını 2016 yılında elde ediyor. İlk stüdyo albümleri “Dünyanın En İyi Albümü”nü 2017’de, “Karanlık” albümlerini ise 2019’da yayınladılar. Önümüzdeki günlerde İstanbul konserleri kapsamında sahne almayı planlayan Dolu Kadehi Ters Tut biletlerinizi şimdiden almanızda fayda var.

Tarih: 27 Ekim 2023

Saat: 21.00

Yer: YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı

İstanbul Tiyatroları

istanbul-etkinlik-takvimi-ekim-2.jpg

  • Celile

9. uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın En İyi Kadın Performansı” ödülüne layık görülen Ayşegül Yalçıner’in başrolü canlandırdığı “Celile”, Ekim İstanbul tiyatroları takviminde yer alıyor. Peki Celile kim? 1900’lü yılların güçlü kadın portresini yansıtan Celile, edebiyatımızın güçlü şairi Nazım Hikmet’in biricik annesi. Dönemin yaşam tarzı, kadınların yaşadığı zorluklar ve hayatta kalmak için gösterdikleri çabayı anlatan bu değerli tiyatro eserini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Tarih: 3 Ekim 2023

Saat: 20.30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

  • Bir Baba Hamlet

Shakespeare’nin ölümsüz eseri Hamlet’i hepiniz bilirsiniz. Yüzyıllara meydan okuyan, tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran kusursuz eser. Fakat Bir Baba Hamlet oyunu bambaşka. Sıradışı ve akıl almaz bir yanı var. Hatta oyunu şöyle tarif ediyorlar: “Beş asır devirmiş, tarihte kim bilir kaç kişinin derisinin altına işlemiş, ruhunu beslemiş Hamlet’i kalbinize gömün. Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir temsili de aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü tüm bu safsatadan ortaya sadece Bir Baba Hamlet çıkıyor.” Şimdiden heyecanlandırdı değil mi sizleri de? İstanbul etkinlik takvimi Ekim listenize eklemeye ne dersiniz? Biletlerinizi de almayı sakın unutmayın.

Tarih: 5 Ekim 2023

Saat: 20.30

Yer: Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi 

  • Amadeus

Dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesinin ele alındığı, Peter Shaffer imzası taşıyan Amadeus sizlerle. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu tiyatroseverlerle buluşuyor. Başrollerinde ise Selçuk Yöntem ve Tansu Biçer yer alıyor. Nitekim Wolfgang Amadeus Mozart’ı Tansu Biçer canlandırıyor. Toplam 70 kişilik dev kadrosuyla adından sıkça söz ettiren muhteşem bir eser. Haziran ayında da Amadeus, İstanbullu tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor.

Tarih: 10 Ekim 2023

Saat: 20.30

Yer: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

  • Ölü Ozanlar Derneği

Ergenlik çağındaki birkaç gencin disiplinli bir yatılı okulda geçen hikâyesi ele alınıyor. Ölü Ozanlar Derneği’nde, gençlerin üstüne yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatılıyor. Okula yeni atanan John Keating, onlara yeni bakış açıları sunarak, şiir dünyasına çağırıyor. Günü en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için var gücüyle savaşıyor. İstanbul tiyatroları Ekim ayı takviminde yerini alıyor.

Tarih: 12 Ekim 2023

Saat: 20.30

Yer: Hilltown Seyirlik Sahne

  • Kibarlık Budalası

17.YY’ın Fransa’sında geçen bir yaşam hikayesi. Saf, cahil ama zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in asilzade olma isteği ele alınıyor. Sırf asilzade olabilmek adına yapılan tüm anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız çabaları anlatılıyor. Kibar olurken, düştüğü gülünç durum ise Kibarlık Budalası olarak eserin ismini alıyor. Moliere’nin ölümsüz eserini mutlaka seyretmenizi tavsiye ediyoruz. 

Tarih: 17 Ekim 2023

Saat: 20.30

Yer: Trump Sahne

  • Korkuyu Beklerken

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Bu kavgada anlatılanlar için, aslında bir başka tutunamayanın hikayesidir diyebiliriz. Oğuz Atay’ın ölümsüz eseri olan Korkuyu Beklerken tiyatro severler ile buluşuyor. İstanbul tiyatroları Ekim ayı listenize mutlaka eklemeniz gereken bir etkinlik önerisi.

Tarih: 17 Ekim 2023

Saat: 20.30

Yer: Sahne Dragos 

  • Bir Delinin Hatıra Defteri

Yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan Bir Delinin Hatıra Defteri,  Erdal Beşikçioğlu’nun muhteşem performansıyla izleyici ile buluşuyor. Aslına bakarsanız bu hikaye bir delinin değil, adım adım deliliğe giden yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamın hatıra defteri. İstanbul tiyatroları Ekim ayı kapsamında sahneye çıkıyor. 

 

Tarih: 19 Ekim 2023

Saat: 20.30

Yer: Kozzy Kültür Merkezi Konferans Salonu 

 

 

 

Birbirinden Keyifli İstanbul Etkinlikleri İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

İstanbul araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle