Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > En İyi 20 Lahmacuncu: İstanbul’da En İyi Lahmacun Nerede Yenir?

En İyi 20 Lahmacuncu: İstanbul’da En İyi Lahmacun Nerede Yenir?

İstanbul en iyi lahmacun mekanlarını keşfe çıktık. Avrupa Yakası’nda en iyi lahmacunu aradık. Daha sonrasında Anadolu Yakası lahmacun dünyasına göz attık.

Gaziantep'te ne yenir? Antep lahmacunu

Gerek lezzetiyle gerek kokusuyla vazgeçilmezimiz olan lahmacun 7’den 70’e herkes tarafından severek tüketilen eşsiz bir lezzet… Malzemeler mevsime, yöreye göre değişiklik gösterse de ustalar sade maydanozla yenilmesini öneriyor. ‘Peki, İstanbul’da en iyi lahmacun nerede yenir?’ derseniz yanıtını sizler için araştırdık. Böylece Anadolu ve Avrupa yakasının en iyi lahmacuncularını içeriğimizde derledik. Keyifli okumalar, şimdiden afiyet olsun. ☺

dev antep lahmacunu, istanbul en iyi lahmacun mekanları

Avrupa Yakası En İyi Lahmacun Mekanları

Avrupa Yakası’nda lahmacun nerede yenir? İşte İstanbul’un en iyi lahmacuncuları!

Çıtır Pide Lahmacun, Beşiktaş

Lahmacun konusunda ismi gibi bir mekan. Çıtır çıtır bir lezzet arıyorsanız, denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca kaşarlı lahmacunu da ziyaret edenler tarafından tavsiye edilen bir çeşidi. Mekan tarz olarak salaş bir havaya sahip, konumu sokak arası olmasına rağmen ilgi gören bir işletme. Beşiktaş’a uğramanız durumunda denemelisiniz.

 Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu, Fatih

istanbul en iyi lahmacun mekanlar, öz kilis kebap salonu

Lahmacun servisi hem Gaziantep hem de Şanlıurfa usulü yapılıyor. Ziyaretçilerine alternatif çeşitler sunan bir mekan. Dileyen sarımsaklı dileyen soğanlı olarak tercih edebiliyor. Bunun yanı sıra işletme İstanbul’un en eski lahmacuncularından… Özellikle sarımsaklı lahmacunu tavsiye edenler oldukça fazla. Siz de sarımsağı seviyorsanız Öz Kilis’e gitmelisiniz

Buketist Lahmacun, Mecidiyeköy

Lahmacunları acılı ve acısız olmak üzere iki şekilde servis ediliyor. Diyarbakır yöresinin soğansız ve sarımsaksız lahmacunlarını hazırlayan Buketist ustaları bu lezzeti yıllardır aynı mekanda sevenlerine sunuyor. Ayrıca bol ikramlıklarından dolayı misafirleri tarafından oldukça tercih edilen bir işletme.

Tatbak, Nişantaşı

istanbul en iyi lahmacun, tatbak restaurant, nişantaşı

İster öğle vakti ister akşam vakti hiç fark etmez. Önünden geçtiğimiz zaman siz de göreceksiniz ki tıklım tıklım bir mekan. Üstelik personelleri de oldukça ilgili ve nazik… Nişantaşı’na gittiyseniz ve canınız lahmacun çektiyse Tatbak’a uğrayıp, çıtır ve lezzetli lahmacununu tatmalısınız.

Seraf Restaurant, Bağcılar

Odun ateşiyle özel pişirilmiş lahmacunlarıyla ön planda olan Seraf Restaurant, İstanbul’un en iyi lahmacun yapan gözde mekanlarından bir tanesi… Antep usulüyle yapılan ve damaklarınızda unutulmaz lezzet bırakan bu mekan oldukça ilgi görüyor. Ayrıca mezeleri de oldukça bol sunuluyor.

Gaziantepli Mehmet Usta, Cerrahpaşa

Bol malzemesi ve ince hamuruyla lahmacun severlere keyifli ve lezzetli anlar yaşatan Gaziantepli Mehmet Usta, lahmacunlarında yüzde yüz kuzu eti kullanıyor. Sarımsaklı Antep usulü ziyafeti için buraya mutlaka uğramalısınız

Fiko Ocakbaşı, Yeniköy

İsmi ocakbaşı olarak geçse de sadece kebaplarıyla değil lahmacunlarıyla da misafirlerine unutulmaz anlar yaşatan bir işletme. Antep, Fiko ve klasik olmak üzere 3 farklı lahmacun çeşidi bulunuyor. Olur da yolunuz Fiko’ya düşerse özellikle Antep usulünü bizce tatmalısınız.

Yeşilköy Taşfırın Yöresel Pide ve Lahmacun, Yeşilköy

Lahmacun denilince İstanbul’da gönülleri fetheden bir işletme. Bol malzemesi ve incecik hamuruyla İstanbul’daki en iyi lahmacun mekanlarının başında geliyor. Antep usulü lahmacun en çok tercih edilen çeşitlerinden… Sizin de yolunuz Yeşilköy’e düşerse taş fırında yapılan eşsiz lahmacunlarını kaçırmayın.

Şark Sofrası, Ataköy

istanbul en iyi lahmacun mekanları, ataköy şark sofrası

İstanbul’da Avrupa Yakası’nın en iyi kebapçılarından olan Şark Sofrası, özellikle fındık lahmacunlarıyla ön plana çıkıyor. Lahmacun konusunda lezzetine doyamayacağınız bir işletme. Üstelik personelleri oldukça hızlı servis yapıyor.

Gülüm Kebap ve Lahmacun Salonu, Maslak

Esnaf lokantası tarzıyla salaş, samimi bir hava oluşturan işletme lahmacunlarıyla dikkat çekiyor. Misafirlerine adete lahmacun şöleni yaşatan mekan İstanbulluların uğrak noktalarından bir tanesi. Lahmacunları tam anlamıyla size göre. Bizce gitmelisiniz. ☺

istanbul en iyi lahmacun, bizim lahmacuncu, göktürk

Bizim Lahmacun, Göktürk

Bol sumaklı soğanı ve taze maydanozla sadece Göktürk halkının sıkça gittiği bir mekan değil İstanbulluların gözde işletmelerinden. İstanbul’da lahmacun yenilecek en iyi mekan sorusuna verilecek cevaplardan bir tanesidir Bizim Lahmacun… Yolunuz düşerse muhakkak gitmelisiniz.

Nişantaşı Başköşe, Nişantaşı

Nişantaşı denildiğinde akıllara pahalılık gelse de bu mekana bizce bir şans vermelisiniz. Nişantaşı Böke, özellikle cevizli lahmacunlarıyla misafirlerinin yoğun ilgi gösterdiği bir işletme. Olur da öğle ya da akşam yemek saatlerinde yolunuz düşerse lezzetli lahmacunlarını denemelisiniz.

en iyi istanbul lahmacun, anadolu yakası lahmacuncuları

İstanbulAnadolu Yakası’nda Lahmacun Nerede Yenir?

Sıra Anadolu Yakası’ndaki lahmacun mekanlarında. Hazırsanız başlıyoruz!

Halil Lahmacun, Kadıköy

Halil Lahmacun, İstanbul Anadolu Yakası’ndan işini en iyi yapan işletmelerin ilk sıralarında yer alıyor. Çeşit olarak sadece lahmacun ve peynirli pide yapan mekan ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi görüyor.

Eğer siz de az yağlı ve az soğanlı lahmacun tercih edenlerdenseniz Halil Lahmacun güzel bir alternatif olacaktır.

Borsam Taşfırın, Kadıköy

Urfa usulü lahmacun tercih ediyorsanız İstanbul’da en lezzetli tercihlerden bir tanesi burası. İşletme lahmacunlarını taş fırında pişirmesinden tadına ayrı bir tat katıyor. Müdavimlerinin vazgeçilmezi olan mekana siz de uğramalısınız.

Çiya, Kadıköy

Türk mutfağı denildiğinde İstanbul’daki en önemli temsilcilerinden bir tanesi Çiya.

Üstelik vejetaryenler de unutulmamış… Etsiz lahmacun alternatifleri arasında yer alıyor.

Domates, soğan, biber, sarımsak, maydanoz ve kuzu kıymadan hazırlanan iç harç, Antep usulü lahmacun severlere sunuluyor. Üstelik Halep usulü lahmacunu da enfes, deneyebilirsiniz.

Çanak Kebap & Katmer, Acıbadem

Antep mutfağı aşığıysanız; İstanbul’daki en iyi temsilcilerinden biri Çanak Kebap & Katmer… Üstelik lahmacunları enfes ve damak çatlatıyor. Şayet gitmeye karar verirseniz önerimiz Başpınar lahmacununu tatmaktan yana… Afiyet olsun. ☺

Dürümcü Emmi, Kadıköy

İsmi dürümcü olarak ön plana çıkmış olsa da lahmacunlarını deneyenler müdavimleri olmuş durumda. Dürümcü Emmi, Başpınar ve Antep usulü olmak üzere misafirlerine iki çeşit lahmacun sunuyor. Yolunuz düşerse bizce bir şansı hak ediyor. ☺

Kilisli Ömer Usta, Ataşehir

Kilisli Ömer Usta, özellikle öğle saatlerinde oldukça yoğun olan bir işletme. Anadolu Yakası’nda Antep usulü en iyi lahmacun yapan mekanların da başında yer alıyor.

Eğer siz de farklı tatlar denemeyi sevenlerdenseniz Kilisli Ömer Usta’nın kıymalı kaşarlı lahmacununu tatmalısınız.

Tahmis Lahmacun & Katmer, Ümraniye

istanbul en iyi lahmacun, tahmis katmer lahmacun ümraniye

Gerek mekan anlamında gerekse işletme sahibi ve personelleri olarak mütevazı bir işletme.

Antep usulü çıtır çıtır lahmacun yemek isteyenler mekanın müdavimi olabilir. Üstelik servis konusunda da oldukça hızlılar. Anadolu Yakası’na yolunuz düşerse Tahmis lahmacun & Katmer’e bir şans verebilirsiniz.

Lahmacun, Ümraniye

Şanlıurfa usulü lahmacun severleri buraya alalım. ☺ Lahmacunlar burada dana etiyle hazırlanıyor. Üstelik klasik lahmacuna alternatif lezzet arayanlar da cevizli lahmacunun tadına mutlaka bakmalı. Şiddetle tavsiye ediyoruz.

Lahmacun Ne Demek?

Lahmacun, isim olarak Arapça’da ‘etli hamur’ anlamına gelen lahm bi ajinde’den türemiştir. Özellikle doğu illerimizde yaygın olan lahmacun, 1960’lı yıllardan sonra tüm ülkeye yayılmıştır.

Lahmacun Nerenin?

Lahmacunun Şanlıurfa yöresine ait olduğunu düşünen birçok kişi var. Orta Doğu ve Arap mutfağının bir tarifi olan lahmacun hakkında birçok millet hak iddia ediyor. Fakat bu tarifin orijini belirsiz. Her yöre kendine özgü bir şekilde bu içli pideyi hazırlıyor.

Lahmacun, ustalar tarafından Gaziantep’te sarımsaklı tercih edilirken, Şanlıurfa’da soğanlı, Kahramanmaraş’ta ise hem soğan hem de sarımsaklı olarak yapılıyor. Sevenleri tarafından her biri tercih edilse de lezzetli lahmacunların aslında ortak iki noktası mevcut. Birincisi kıymasının zırhta iyi bir şekilde çekilmiş olması, ikincisi ise hamurunun çıtır kıvamında servis edilmesi ön plana çıkıyor.

İstanbul Seyahatinizde Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede kiralık araç rezerve etmenin keyfini çıkarın. Üstelik 7/24 ödüllü Misafir Merkezi desteğiyle!

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

1 yorum