Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İlkbahar Tatili İçin 5 Rota Önerisi | İlkbaharda Gezilecek Yerler

İlkbahar Tatili İçin 5 Rota Önerisi | İlkbaharda Gezilecek Yerler

Yoğun ve stresli geçen kış aylarını geride bırakırken baharın gelmesiyle birlikte seyahat planları da hız kazanmaya başladı. Hava sıcaklıkları giderek yükseliyor, güneş iyiden iyiye kendini hissettiriyorken tatil yapmanın tam zamanı. İlkbahar tatilinde gidebileceğiniz en keyifli yerlere gelin hep birlikte göz atalım. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak ilkbaharda gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz?

İlkbahar Tatili İçin 5 Rota Önerisi

  • Datça

Datça

Bahar tatili planlıyorsanız listenizin ilk sırasına ekleyebileceğiniz en özel yerlerden biri Datça. Mavi ve yeşilin buluştuğu koyları, rengarenk sokakları, sakin ve huzurlu havasıyla Datça baharda bambaşka bir güzelliğe sahne oluyor. Henüz kalabalıklar gelmemişken gönlünüzce keşfedebileceğiniz Datça’da 52 koy ve bük bulunuyor. Palamutbükü, Kızılbük, Kargı, Hayıtbükü, Akçabük, Değirmenbükü, Knidos Datça’nın görülmeye değer koylarından sadece birkaçı. Taş evlerle çevrili Eski Datça sokaklarında keyifli bir yürüyüşe çıkabilir, ünlü şair Can Yücel’in şiirleriyle süslü duvarları fotoğraflayabilirsiniz. Yarımadanın en uç noktasında bulunan Knidos Antik Kenti Datça gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı. M.Ö 13. yüzyıla uzanan geçmişiyle Knidos Antik Kenti’nde Afrodit ve Dionysos Tapınağı, Agora, Bizans Kilisesi ve Roma Mezarı fazlasıyla etkileyici.

Muğla Datça araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Bozcaada

Baharın en yakıştığı yerlerden biri de Bozcaada. Çınaraltı’nda lezzetli bir kahvaltı ile güne başlayabilir, Rum mahallesinin renkli evleri arasında fotoğraf turuna çıkabilirsiniz. Sonrasında Ada çevresindeki birbirinden güzel koylar sizi bekliyor. Denize girmek için henüz erken olsa da bu keyif yapmanıza engel değil. Yanınızda getireceğiniz atıştırmalıklarla mis gibi deniz havası eşliğinde keyifli birkaç saat geçirebilirsiniz. İster adanın en ünlü plajı Ayazma, isterseniz cam gibi rengi ile büyüleyen Akvaryum Koyu, seçim sizin. Güneşi Polente Feneri’nde batırmak ise Bozcaada için artık bir ritüel. Dönüşte adanın üzümleriyle yapılan şaraplardan ve kahvaltı sofralarınızı lezzetlendirecek reçellerden almayı unutmayın.

Bozcaada Gezi Rehberi için tıklayınız.

İlkbaharda Gidilecek Yerler

  • Kazdağları

Doğa uyanışa geçerken bu resitale şahit olmak isterseniz tercihinizi Kazdağları’ndan yana kullanabilirsiniz. Şehir hayatının yorucu gündeminden biraz uzaklaşıp hem bedeninizi hem ruhunuzu dinlendirmek fazlasıyla iyi gelecek. Üstelik Kazdağları ülkemizde oksijen oranı en yüksek yerlerin başında geliyor. İster doğa ile başbaşa kamp yapabilir, isterseniz butik otelleri tercih edebilirsiniz. Adatepe ve Yeşilyurt köyleri başta olmak üzere Zeus Altarı, Hasanboğuldu Şelalesi, Şahinderesi Kanyonu, Tahtakuşlar Etnografya Müzesi Kazdağları gezi listenize ekleyebileceğiniz önemli noktalar. Gezinizi uzatmak isterseniz Küçükkuyu, Assos, Akçay, Edremit’i de listeye dahil edebilirsiniz.

Çanakkale merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Trilye

Bursa’nın arka bahçesi Trilye en keyifli gezi rotalarından biri. İster günübirlik isterseniz hafta sonu konaklayıp tadını çıkararak gezebileceğiniz Trilye İstanbul’a yakınlığı ile de tercih sebebi oluyor. Mübadeleye kadar Rumların yaşadığı, sonrasında ise Türklerin yerleşmeye başladığı Trilye hem tarihi evlerle çevrili sokakları hem sakin havasıyla görülmeye değer. Taş Mektep, Dündar Evi, Fatih Cami gezi listenize ekleyebileceğiniz önemli yapılar arasında yer alırken ince uzun yapısıyla tabuta benzetilen Tabut Ev’i de mutlaka görmelisiniz. Trilye’nin zeytin ve zeytinyağı hayli meşhur. Gelmişken hem kendinize hem sevdiklerinize alabilirsiniz.

Bursa merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız. 

  • Düzce

Düzce her ne kadar küçük bir şehir olsa da çevresinde gezip görülebilecek pek çok doğa harikası bulunuyor. Doğanın uyanışa geçtiği bahar ayları Düzce’yi keşfetmek için en doğru zaman dilimi. Rotanıza eklemeniz gereken yer sayısı ise hayli fazla. 1400 metre rakımlı Pürenli Yaylası, rafting tutkunlarını mest eden Melen Çayı, farklı zorluk derecelerine sahip olan Kurugöl Kanyonu, manzarası ile büyüleyen Toptepe, kartpostal niteliğinde görüntüler sunan Güzeldere ve Samandere Şelalesi gezi listenizde olması gereken başlıca yerler arasında. Batı Karadeniz’in en güzel manzaralarına şahit olacağınız Düzce’de keyifli bir tatil sizleri bekliyor.

Batı Karadeniz’de Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle