Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > En Güzel 10 İBB Sosyal Tesisi

En Güzel 10 İBB Sosyal Tesisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehrin dört bir tarafında hizmete sunduğu sosyal tesislerle İstanbullular’a ekonomik ve keyifli vakit geçirme imkanı veriyor. Sizler için en güzel 10 İBB tesisini listeledik.

En güzel İBB sosyal tesislerini araç kiralayarak keşfetmek istersiniz Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve ideal aracınızı en iyi fiyatlarla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

Arnavutköy Sosyal Tesisi

ibb-tesisleri.jpg

Tarihi dokusu ve eşsiz Boğaz manzarasıyla İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde bulunan Arnavutköy Sosyal Tesisi; sade, rahat ve şık ortamıyla, muhteşem Boğaz manzarasını izlemeyi daha da keyifli hale getiriyor. Arnavutköy Sosyal Tesisi de geçmişin izlerini taşıyan tarihi yalıları, sahile uzanan daracık sokakları ile şirin bir boğaz köyü kimliği taşıyan Arnavutköy ile bütünleşmiş bir mekan olarak dikkat çekiyor.

Kafeteryasında keyifli bir kahvaltı ya da bir kahve molası verebileceğiniz, denize nazır dondurmanızın tadını çıkarabileceğiniz Arnavutköy Sosyal Tesisi, öğle ve akşam yemeklerinde ise restoranında ağırlar misafirlerini Meltem rüzgarlarına eşlik eden dalga sesleri ve Boğaz manzarasıyla İstanbulluların vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Arnavutköy Sosyal Tesisi, spesiyal lezzetleri ile de haklı bir üne sahiptir.

Arnavutköy Sosyal Tesisi Adres: Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Cd No:72, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Avcılar Sosyal Tesisi

ibb-tesisleri-1.jpg

Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak sevdiklerinizle birlikte günün yorgunluğunu atmak ve Türk mutfağının seçkin lezzetlerini tatmak istiyorsanız deniz manzaralı restoran alanı ve yeşillikler içerisindeki bahçe kafeteryası ile Avcılar Sosyal Tesisi tam size göre…

Avcılar sahil şeridinde, Marmara Denizi seyri ile tabiat harikası yemyeşil bir doğanın üstüne, Türk mimari formuyla inşa edilen Avcılar Sosyal Tesisi, 2008 yılından bu yana lezzet düşkünlerini ağırlıyor.

Avcılar Sosyal Tesisi Adres: Denizköşkler, İETT kampı, Denizköşkler Eski, Dr. Sadık Ahmet Cd. No:7, 34315 Avcılar/İstanbul

 

Beykoz Koru Sosyal Tesisi

ibb-tesisleri-2.jpg

Boğaz’ın büyüleyici manzarası, zengin yeşil dokusu ve orman havası içerisinde yer alan Beykoz Koru Sosyal Tesisi, sosyal etkinlik alanları ile şehir hayatının yoğunluğundan az da olsa uzaklaşıp ferah bir nefes almak isteyenlere doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sağlıyor.

Sincapların ve tavşanların özgürce dans ettiği, dinlenme, eğlence ve spor gibi aktivitelerin rahatça yapılabildiği Beykoz Korusu içinde yer alan ve enfes bir manzaraya sahip olan Beykoz Koru Sosyal Tesisi, spesiyal menüleri ile de gözde yemek mekanlarındandır.

Beykoz Koru Sosyal Tesisi Adres: Merkez, Kelle İbrahim Cd. 17/A, 34820 Beykoz/İstanbul

Çamlıca Sosyal Tesisleri

ibb-tesisleri-3

Şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaşarak ağaçların gölgesinde sessiz, sakin ve huzur dolu bir atmosferde Boğaz’a karşı oturup İstanbul’u izlerken keyifli bir kahvaltı yapmak; lezzetli bir yemek ya da sadece çayınızı, kahvenizi yudumlamak için en ideal adres Çamlıca Sosyal Tesisleri…

Yemyeşil doğası, tarihi ağaçları, rengarenk çiçekleri, eşsiz Boğaz manzarası ve yaz aylarının en bunaltıcı günlerinde bile püfür püfür esen havasıyla şehrin en güzel manzaralı tepelerindendir Büyük Çamlıca. Boğaziçi ve Marmara Denizi’ne nazır önemli mesire yerlerinden olan ve deniz seviyesinden yaklaşık 265 metre yükseklikte bulunan Büyük Çamlıca Tepesi’ndeki en güzel mekanların başında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri gelir.

Köşkleri, çeşmeleri, çay bahçeleri, tarihi anıt ağaçları, restoranları, yürüyüş parkurları, rengarenk çiçekleri ve tarihsel atmosferiyle sadece İstanbulluların değil, dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’u gezmeye gelen turistlerin de uğrak yerlerinden olan Çamlıca Sosyal Tesisleri’nin restoran bölümü, Osmanlı konaklarını anımsatan yapısı, duvarlarını süsleyen geleneksel motifleri ve Türk mutfağını yansıtan lezzetleri ile göz dolduruyor.

Çamlıca Sosyal Tesisleri Adres: Kısıklı, Turistik Çamlıca Cd., 34692 Üsküdar/İstanbul

Fethipaşa Sosyal Tesisleri

Sarayburnu’ndan başlayarak Ortaköy’e kadar uzanan muhteşem bir İstanbul manzarasına sahip olan İBB Fethipaşa Sosyal Tesisleri, aynı adla anılan tarihi korunun huzur dolu atmosferinde ağırlar misafirlerini. 

Tarihi Fethi Paşa Korusu; Anadolu yakasının Boğaz kıyısında yer alan ve Sultantepe semtinin Boğaz’ı gören sırtlarından, Kuzguncuk Tepesi ve Paşalimanı’na kadar uzanır. Yüzlerce bitki ve ağaç türlerini barındıran bu yemyeşil koruda bir zamanlar Türk edebiyatçı ve düşünürlerinden Cemil Meriç’i de ağırlayan konak, günümüzde Fethipaşa Sosyal Tesisleri adıyla misafirlerine Boğaz manzarası eşliğinde restoran hizmeti sunmaktadır.

Denizin tüm çekiciliğiyle seyredilebildiği, koyu ve serin gölgeleri ağırlayan Fethipaşa Sosyal Tesisleri; geleneksel Türk mutfağının tadına varmak isteyenleri yemyeşil ağaçlar ve kuş sesleri arasında ağırlar. 2003’ten beri kafeterya ve restoran hizmetleri sunan tesisin en özel lezzetlerini ise domates sos ve kaşar peyniri ile tatlandırılmış Fethipaşa Sipecial ve kavrulmuş mantar eşliğinde sunulan Levrek Şiş oluşturmaktadır. Bu arada Fethipaşa Sosyal Tesisleri’nde manzaraya karşı sıcacık çay eşliğinde yapılacak sabah kahvaltılarının, dumanı tüten salebin ve dost sohbetleri eşliğinde içilen kahvelerin de tadı bir başkadır. Harika bir tabiat ve erguvan ağaçlarının mistik kokusu eşliğinde unutulmaz bir Boğaz keyfi yaşamak istiyorsanız tartışmasız en doğru adres Fethipaşa Sosyal Tesisleri…

Fethipaşa Sosyal Tesisleri Adres: Kuzguncuk Mahallesi Paşa Limanı Caddesi Nacak Sokak No:6 Kapı No: 14/2, 34674 Üsküdar/İstanbul

Florya Sosyal Tesisleri

İstanbul’un huzura açılan kapısı Florya Sosyal Tesisleri; 121 dönümlük araziye yayılan kafe ve restoranlarıyla ailece dingin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlere kucak açıyor.

Denizin hemen yanı başında mavi ile yeşilin kucak kucağa olduğu Yeşilköy Sahili’ndeki İBB Sosyal Tesisleri, oldukça geniş bir korulukta yer alıyor. Restoranın yanı sıra Şahin Tepesi, Sahil Kafe ve Bahar Kafe olmak üzere üç ayrı kafeterya bölümüyle İBB Florya Sosyal Tesisleri, denizden gelen esintisi, yemyeşil dokusu ve temiz havasıyla İstanbullulara keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor.

Geniş yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları ve oyun parkları ile adeta bir yaşam kompleksini andıran ve modern mimarisiyle göz dolduran Florya Sosyal Tesisleri’ne geldiğinizde bir daha buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

Florya Sosyal Tesisleri Adres: Kuzguncuk Mahallesi Paşa Limanı Caddesi Nacak Sokak No:6 Kapı No: 14/2, 34674 Üsküdar/İstanbul

İstinye Sosyal Tesisi

ibb-tesisleri-7.jpg

Sahil yolu üzerinde İstinye koyunun tam karşısında yer alan İstinye Sosyal Tesisi, enfes bir deniz manzarası sunar misafirlerine. İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Sarıyer’e yaraşır sakin ve nezih bir ortamda hizmet veren İstinye Sosyal Tesisi, aynı anda 200 kişiye kadar hizmet vermektedir. İki kattan oluşan ve iki katı da yerden tavana uzanan camlarla aydınlanan İstinye Sosyal Tesisi’nde Boğaz manzarası ya da bir akşamüstü gün batımını seyrederken çay içmenin zevkine doyum olmaz.

Sabah kahvaltısından öğle ve akşam yemeklerine günün her saatinde konuklarını özenle ağırlayan tesisin menüsünde her zevke hitap eden standart tatların yanı sıra lezzet düşkünlerinden tam not alan spesiyaller de var.

İstinye Sosyal Tesisi Adres: İstinye, No:, Emirgan Koru Cd. No:108, 34467 Sarıyer/İstanbul

Küçükçekmece Sosyal Tesisi

ibb-tesisleri-8.jpg

Küçükçekmece sahil şeridinde, Kuş Cenneti ve gölün hemen yanı başındaki Küçükçekmece Sosyal Tesisi, şehir içinde doğanın konforunu sunuyor. 

Yeşillikler gölgesinde, kuş cıvıltıları ve göl manzarası eşliğinde yapacağınız enfes bir kahvaltıyla güne enerjik bir başlangıç yapabileceğiniz tesiste dilerseniz bol oksijenli bir yürüyüşün ardından içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Günün her saatinde eşsiz doğasıyla ayrı bir keyif sunan tesiste öğle ve akşam yemeklerinde aileniz ve dostlarınızla bir arada spesiyal lezzetlerin ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Küçükçekmece Sosyal Tesisi Adres: Fatih Mahallesi Yalı Caddesi, Altın Sk. No:16, 34290 Küçükçekmece/İstanbul

Haliç Sosyal Tesisi

ibb-tesisleri-9.jpg

Balat’ın kendine has mimarisini, rengarenk sokaklarını ve eşsiz Boğaz manzarasını Haliç Sosyal Tesisi’nden seyre dalarken keyifle kahvenizi yudumlamak ayrı bir zevke dönüşür. 

Balat’ın yapı tarzına uygun olarak dış cephesi ve içinin büyük bölümü ahşap olarak geleneksel Türk mimarisi tarzında inşa edilen İBB Haliç Sosyal Tesisleri aynı anda 340 kişiye kadar hizmet vermektedir.

Güneş ışınlarının üzerinde parıldadığı Haliç suları kenarında yer alan Haliç Sosyal Tesisi, tarihi yarımadayı lezzetli yemekler eşliğinde seyretme zevki sunuyor. Konum itibariyle tarihi bir noktada yer alan tesis, konuklarını her köşesinden adeta tarihi bir yolculuğa çıkarırken İstanbul’un en önemli sembollerinden Galata Kulesi, Haliç Tersanesi ve Kasımpaşa İskelesi’ni gözler önüne seriyor.

Haliç Sosyal Tesisi Adres: Abdülezel Paşa Cad. Kadir Has Üniversitesi Karşısı Fatih, 34083 Fatih/İstanbul

Cihangir Sosyal Tesisi

Türk ve dünya mutfağının en bilindik ve en çok sevilen lezzetleri ile kurulan sofralar, İBB Cihangir Sosyal Tesisi’nin sahip olduğu kesintisiz Boğaz manzarası eşliğinde adeta ziyafete dönüşüyor.  

Tophaneni-i Amire’nin hemen yanında doğayla uyumlu şekilde tamamen ahşap olarak inşa edilen Cihangir Sosyal Tesisi, misafirlerini enfes bir Boğaz manzarası eşliğinde ağırlıyor. Olağanüstü güzellikte panoramik bir İstanbul manzarasına sahip olan tesisten Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camileri, Galata Kulesi; Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy, Üsküdar, Kız Kulesi, Çamlıca Tepesi’ne İstanbul’u İstanbul yapan sayısız güzellik gözler önüne seriliyor. Osmanlı mimarisinden izler taşıyan ve estetik görüntüsüyle dikkat çeken tesis aynı anda 250 kişiye kadar hizmet verebiliyor.

Yeşil ile mavinin kesiştiği tarihi bir atmosferde Boğaz’ın eşsiz güzelliğini seyir imkanı sunan tesis, yalnızca kafeterya hizmeti sunmakla birlikte menüsünde yer alan enfes mantı, makarna ve salata çeşitleri ile lezzet düşkünlerinin damaklarını fethediyor. 

Cihangir Sosyal Tesisi Adres: Kılıçalipaşa Mahallesi, Sanatkarlar Caddesi, Kamacı Ustası Sk. D:No: 1, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Yorum ekle