Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri/ Muğla – Milas – İasos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri/ Muğla – Milas – İasos Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? Türkiye’de denize girmek için en güzel yerler hangileri? Türkiye plajları ve Türkiye sahilleri hakkında merak edilenler bu yazı dizisinde: Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi ve Muğla’nın Milas ilçesindeki İasos Sahili.

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri/ Muğla – Milas – İasos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisine Muğla’dan devam ediyoruz. Zaten en güzel sahiller Türkiye şeklinde bir liste yaptığınız Muğla adı bir kaç kere geçer. Bir sahil düşünün; hem tarihi dokusu olacak, hem gizemli tarihi eserlerle görsel bir şölen sunacak hem de denize girmek istediğinde cam gibi berrak sularda rengarenk balıklar sizi karşılayacak…Dünyada bu tanıma uyan çok az sahil sayabilirsiniz ve onlardan bir kaçı da Muğla’da…

İasos Sahili Hakkında

İasos Sahili, günümüze oldukça iyi durumda ulaşmış binlerce yıllık Antik kalıntılarla dolu. Merdivenleri hala çıkılabilir, patika yolları hala yürünebilir ve yaşam alanları neredeyse biraz bakımla hala kullanılabilir halde olan bu antik kalıntılar, muhteşem. daha da muhteşem olan ise bunları biraz inceledikten hemen sonra cam gibi berrak denizde yüzmek. Üstelik yüzerken dipteki şehir kalıntılarını görebilirsiniz.

Güllü Körfezinden güneye doğru çıkıntı yapan bir yarımadada konumlanan İasos sahili ve İasos Antik kenti, Milas ilçe merkezine 30km mesafede. Kıyıkışlacık Köyü sınırları içinde kalan İasos, Karia’nın en güzel şehirlerinden biriydi. Tüm tarihi kaynaklarda övülen bir güzellik anlatılagelmiş.

İasos adı, Güllü Körfezinin Antik Çağ’daki latince adı. Son on yıldır, bölgenin en gözde tatil noktalarından biri haline gelen İasos ve çevresi, kıyı boyunca çok sayıda balık lokantası ve pansiyon ile bezeli.

Amasyalı coğrafyacı Strabon, İasos’tan şöyle bahsediyor:

“Bir limanı vardır ve halk, geçimini sadece denizden sağlar. Ülkenin toprağı çok fakirdir. Neredeyse hiç bir şey yetişmez. Ama balık boldur.

İasos Antik kentinde bir Agora, liman mendireği, stoa, çeşme ve bir kaç yapı kalıntısı ile patika yollar var. Çok sayıda sur olduğu bilinen İasos’tan bu parçalar alınarak dünyanın farklı yerlerine götürülmüş. Hatta taş olarak Bebek rıhtımında da kullanılmışlar.

Milas Araç Kiralama Fiyatları

Muğla Milas araç kiralama fiyatları nasıl? Milas araç kiralama fiyatları için yolcu360.com ile farklı rent a car firmalarının müsait araçlarından oluşan bir liste elde edebilirsiniz.

Yorum ekle