Yolcu360 Blog
Hyundai ioniq
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Hyundai ioniq Hybrit Elite Plus İncelemesi

Hyundai ioniq Hybrit Elite Plus İncelemesi

Hyundai ioniq Hybrit Elite Plus incelemesi ile çok merak edilen araca yakından baktık. Hibrit ioniq hakkında merak edilenleri yanıtladık. Aracın performansına, menziline ve diğer değerlerine baktık. Sizde araç kiralama seçeneklerini inceleyerek Hyundai marka bir aracı denemeye ne dersiniz?

Hyundai ioniq Hybrit Elite Plus İncelemesi

Elektrikli araçlar ya da Türkiye’de satışlan elektrikli arabalar ilginizi çekiyor mu? Son vergi düzenlemesi ile elektrikli arabaların ÖTV oranları da düştü. Bu da hibrit araba fiyatlarını cazip bir seviyeye çekti. Aslında bundan 5 yıl önce Avrupa’da pek çok ülkede hibrit araçlar için epeyce bir vergi avantajı sunulmuş hatta park yeri kolaylığı bile sağlanarak bu arabaların alınması teşvik edilmişti. Bunun sonucunda da trafikte hibrit araç sayısı artmış, kullanıcı için deneyim artmıştı. Şimdi hibrit araçlar için benzer çalışmalar ülkemizde de yapılacak gibi. İlk adım da yeni vergi düzenlemesi ile yapıldı.

Hyundai ioniq Görselleri

Hyundai hibrit modelleri ile dikkat çeken markalar arasında yer alıyor. Hyundai ioniq modeli ise ulaşılabilir hibrit olması ile öne çıkacak gibi. Peki, Hyundai ioniq hakkında neler söyleyebiliriz ya da yeni ioniq teknik özellikleri nasıl?

Hyundai İoniq Fiyatı Nasıl?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hibrit ÖTV avantajı ile bu araçlar daha fazla ilgi çekmeye başladı. Hyundai ioniq de bu isteğe cevap verecek bir araç.

  1. Hyundai ioniq elektrikli,
  2. Hyundai ioniq hibrit,
  3. Hyundai ioniq Plug-in Hybrit şeklinde üç versiyonu var.

2020 Hyundai Elantra Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Hyundai İoniq Tasarımında Dikkat Çekenler Neler?

Hyundai ioniq Görselleri

Kesinlikle sıradan görünmüyor. LED gündüz farları, dikey konumlanıyor ve aracı hafifçe kavrıyor. Geniş ön panjurun ortasında iri bir Hyundai logosu var. Bagaj kapağı tavan çizgisi hizasında. Cam tavan da sportif bir hava katıyor.

Hyundai İoniq 2019 İç Mekan

Hyundai ioniq İç Mekan Görselleri

Arka camlar çok dar tutulmuş. Bagaj kapağı da neredeyse tavana değiyor. Bu detaylar aracın kasvetli bir arka mekana sahip olmasına neden oluyor gibi. Ancak içeride uygulanan başarılı iç mekan tasarımı ile sanıldığı gibi karanlık bir etki yok. Deri kaplı direksiyon çok şık. İç mekanda çok yüksek kalite malzeme kullanımı yok algı yüksek. Kontrol panelindeki butonlar ve genel yerleşim çok ergonomik. Sürücüyü hiç zorlamıyor.

2021 Hyundai Tucson Özellikleri için tıklayınız.

Hyundai ioniq Kullananlar Ne Diyor?

İoniq kullanıcı yorumlarına baktığımızda aşağıdaki detaylar dikkatimizi çekiyor.

  • Malzeme ve işçilik kalitesi iyi. Yaşam alanı aydınlık ve ferah. Bagaj, çok kullanışlı ve geniş. Ancak bagaj kapağı çok yüksek ve ön konsolda farklı malzeme ve renk kullanımı biraz dağınık bir görünüm yaratmış.
  • Ses sistemi, multimedya sistemi, kablosuz şarj gibi detayların baz donanıma sunulması güzel ama park freninin ayakla yönetilmesi biraz zor.
  • Motor sistemi hızlı ve sessiz çalışıyor. Tepkiler iyi. Hyundai ioniq’in yakıt tüketimi çok ekonomik. Ancak doğru kullanıma erişemezseniz dizel araç kadar yakıt harcıyor. Yani kullanıcının biraz eğitimesi gerekli.

2020 Hyundai Kona Fiyatları için tıklayınız.

Hyundai ioniq Kaç Para?

Yeni ioniq fiyatı, hibrit araç fiyatları göz önüne alınınca oldukça makul. Zaten elektrikli araç vergileri ile ilgili düzenleme fiyatları epeyce makul seviyelere çekti. Sıfır Hyundai ioniq fiyatı 124 bin TL bandında seyrediyor. Hibrit ioniq bakım maliyeti tablosu da şöyle:

  • Bakım aralıkları: 15 bin km’de bir.
  • Yıllık bakım masrafı: 1,200TL civarında.
  • Garanti: Mekanikte 3 yıl/ korozyonda5 yıl/ boyada 5 yıl şeklinde.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle