Yolcu360 Blog
Hyundai i20 ve Ford Fiesta Karşılaştırması
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 10 Maddede Hyundai i20 ve Ford Fiesta Karşılaştırması

10 Maddede Hyundai i20 ve Ford Fiesta Karşılaştırması

Hyundai i20 ve Ford Fiesta karşılaştırması arayanlar buraya…Hyundai i20 mi Ford Fiesta mı karşılaştırmasında iki aracın teknik özelliklerine ve tasarımına baktık. i20 mi az yakar Fiesta mı? i20 mi daha uygun yoksa Fiesta mı şeklinde sorulara da yanıt aradık. Hyundai i20 ve Ford Fiesta arasında kalanlar için super net veriler sunuyoruz. Okumaya devam edin…

10 Maddede Hyundai i20 ve Ford Fiesta Karşılaştırması

B segmenti araç denilince Hyundai i20 ve Ford Fiesta olmadan liste tamam olmaz. Eskiden bu modeller için “çok küçük” veya “bayan arabası” gibi yakıştırmalar yapılırdı. Pek çok aile babası bu modellere mesafeli dururdu. Şimdi, iki faktör bir araya geldi ve işler değişti. Ne mi bu iki faktör:

  1. Orta sınıf için ve dar gelirli için C segmenti bir araba almak artık gerçekten zor.
  2. B segmentindeki bazı modeller ve özellikle de bu karşılaştırma yaptığımız iki model artık neredeyse pek çok C segmenti araçla aynı iç mekan ve bagaj hacmine sahip olacak şekilde değişti, dönüştü.

yav bunlar küçük araba kardeşim” şeklinde yorumlar için konuyu açıklığa kavuşturduğumuza göre Hyundai i20 ve Ford Fiesta arasındaki farklara bakalım mı?

  1. Fiesta, dünyanın her yerinde çok satan küçük arabalar listesinin ilk üçünde. Diğer yandan Hyundai i20, Türkiye’de üretiliyor ve bu yerlilik onun ülkemizde satış adetlerini hızla katlamasına neden oluyor.
  2. Ford Fiesta’nın tasarımı daha sportif duruyor. Zira, bu aracın bir yarış geçmişi de var. Hyundai i20 tasarımı ise daha ağırbaşlı.
  3. Ford Fiesta’nın kokpit kısmı sürücüyü destekleyen hemen her detayı gözetmiş görünüyor. Daha sportif bir kokpit sunarken Hyundai i20’nin kokpitinde daha düz hatlar var. Ancak ikisinde de ergonomi sorunu yok.
  4. Malzeme kalitesine bakınca Fiesta, markanın kalite algısını sürdürüyor. i20’nin malze kalitesi bir tık altta kalıyor. Bu algının en önemli nedeni de Hyundai i20’nin içinde yer yer sert plastik malzeme kullanılmış olması.
  5. İç mekan genişliği açısından da i20 öne çıkıyor. Ford Fiesta aks mesafesine göre i20’Nin aksı daha geniş. Bu da özellikle arka koltuk sırasında bir parça daha konfor demek.
  6. Sürüş dinamiklerine bakında Fiesta yine öne çıkıyor. Dediğimiz gibi onun zaten bir yarış geçmişi de var. Her ikisinin de yol tutuşu dengeli ancak Fiesta’Nın hızlanma verileri daha yüksek.
  7. Motora bakında Ford Fiesta motorunda benzinli otomatikte 1.0 litrelik 6 ileri otomatik şanzıman kombinasyonunu sunuyor. 100 beygir güç üreten bu ünite 170Nm tork sunuyor. Hyundai i20 motorunda 1,0 litrelik TGD-i motor çift kavramalı DCT şanzıman kombinasyonu 120 beygir güç ve 172 Nm tork ile geliyor.
  8. Yakıt tüketimine bakında arada 1 litre var. Ford Fiesta, Hyundai i20’den 1 litre fazla yakıyor.
  9. Fiyatlara bakınca Ford Fiesta 123.500TL’den başlıyor. Hyundai i20 fiyatı ise 105.300 TL’den başlıyor.
  10. Virajlarda Fiesta daha eğlenceli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Ancak bu eğlenceyi sağlayan sürüş modlarının çoğu baz versiyonda yok.

Sıfır km Hyundai i20 veya sıfır km Ford Fiesta / hangisini alırdınız? Küçük sınıf bir araç alacak olsanız Hyundai i20 mi yoksa Ford Fiesta mı tercih ederdiniz? Peki, neden? Yorumlara yazın, merakla bekliyoruz ve kesinlikle sizin ne düşündüğünüzü öğrenmek istiyoruz.

 

Yorum ekle