Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Hızlı ve Öfkeli Serisine Detaylı Bir İnceleme

Hızlı ve Öfkeli Serisine Detaylı Bir İnceleme

Konusu araba olan filmler hangileri? Hızlı ve öfkeli ilk filmi ne zaman çekildi? Hızlı ve Öfkeli kaç bölüm? Hızlı ve Öfkeli’deki arabalar hangileri? Hızlı ve Öfkeli Serisine detaylı bir inceleme yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Hızlı ve Öfkeli Görselleri

Hızlı ve Öfkeli Serisine Detaylı Bir İnceleme

yolcu360.com olarak biz otomobil tutkusuna çok inanan bir ekibiz. İstanbul araç kiralama olmak üzere ülkenin ve dünyanın birçok yerinde araç kiralama hizmeti veriyoruz. Otomobiller, ulaşım için gerekli ancak onların geçtiğimiz yüz yıl boyunca sanata, bilime, yaşam tarzına hatta politikaya yön verdikleri de bir gerçek. Otomobillerin hız, performans, yakıt tüketimi, dijitalleşme ve güvenlik odaklı değişimleri ise inanılmaz derecede etkileyici. İşte bu bakış açısıyla otomobil yarışı filmleri de ayrı bir heyecan bizde. Yarış filmleri denilince de Hızlı ve öfkeli geliyor hemen aklımıza. Peki, Hızlı ve Öfkeli serisi kaç filmden oluşuyor, kimler oynadı, hangi arabalar kullanıldı…

Fast and Furious Araştırması

Hızlı ve Öfkeli Görselleri

Araştırma Yaptık Biraz!

Sinemaya 70’li yıllarda giriş yapan araba aksiyonları, 80’li yıllarda azalarak devam ederken 2000’li yılların başında ise bambaşka bir anlayışla geri dönerek efsanevi bir seriye imza atılmasını sağladı. Başlarda ve genelde araba kaçışı sahneleri içeren filmlerin yanında, Hızlı ve Öfkeli serisinde olay kurgusu tamamen arabalara yöneldi. Hatta tam anlamıyla ana konu arabalardı diyebiliriz. Bu yönüyle de konusu arabalar olan filmler içinde kendine sağlam bir yer yaptı.

İlk Hızlı ve Öfkeli Ne Zaman Çekildi?
Hızlı ve Öfkeli1 Afişi

Hızlı ve Öfkeli serisinin ilk filmi 2001 yılında Rob Cohen yönetmenliğinde, California’da çekildi. Başrollerinde dönemin yeni oyuncularından Vin Diesel, Paul Walker, Mizhelle Rodrigues ve Jordana Brewster’ın oynadığı filmin bütçesi 35 milyon dolarken, dünya çapında elde ettiği gişe hasılatı ise 209 milyon doların üzerindeydi. Unutmadan, filmde kullanılan 1995 model Toyota Supra MkIV’yi de filmin oyuncularından biri olarak saymanın yanlış olmayacağına eminiz. 3,1 motora sahip aracı filmde Paul Walker’ın canlandırdığı Brian O’Conner karakterinin kullandığını da belirtmeden geçmeyelim.

Fransız Sineması Filmleri için tıklayınız.

Hızlı ve Öfkeli Kaç Bölüm Çekildi?

Seri 8 ana film ve 2 kısa filmden oluşuyor. İkinci film Daha Hızlı Daha Öfkeli’den sonra yayınlanan Turbo-Charged Prelude ve dördüncü filmin ardından yayınlanan Los Bandoleros Öyküleri tamamlayıcı minik parçalar niteliğinde. Üçüncü film olan Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı’nda ise ana kadronun bulunmadığını söylemeliyiz. Tamamen Japonya’da ve sokaklarda, katlı otoparklarda yapılan drift yarışlarına odaklanan filmde ana karakter Dominic Torretto da kısa bir role sahip. Filmin önemli kısmı ise daha sonraki filmlerde ekibe katılacak olan Han Luen’in hikayede yer alması.

Hızlı ve Öfkeli Serisinin Filmleri Hangileri?
Hızlı ve Öfkeli 2 Afişi

İlk filmin ardından 2003 yılında çekilen Daha Hızlı Daha Öfkeli’nin yönetmeni John Singleton. Başrollerde ise Paul Walker’a Tyrese Gibson ve Eva Mendes eşlik ediyor. İlk filmin başarısından sonra 2. filmin bütçesi 76 milyon dolara çıkarılmış. Dünya çapındaki hasılatı ise aynı oranda artmamış. 107 milyon dolarlık hasılattaki en büyük etkinin Vin Diesel’in filmde yer almaması olduğunu söyleyen pek çok eleştirmen bulunuyor.

Hızlı ve Öfkeli 3 Afiş

2006 yılında vizyona giren Tokyo Yarışı ise Lucas Black, Zachary Ty Bryan gibi hiç tanınmamış genç oyunculara sahip. Yönetmenliğini Justin Lin’in yaptığı, tamamına yakını Japonya’da çekilen filmin yapım bütçesi 85 milyon dolarken, gişe hasılatı ise 158 milyon doların üzerinde.

Hızlı ve Öfkeli4 Afişi

Ana karakter Dominic Toretto’nun dönüş filmi sayılabilecek olan Hızlı ve Öfkeli 4, bir anlamda film serisinde Vin Diesel’in mutlaka yer alması gerektiğini kanıtlar nitelikte. Justin Lin’in yönetmenliğini yaptığı film Dominik Cumhuriyeti, Panama, Meksika ve California’da çekilmiş. Ana kadroda yer alan Diesel, Walker, Rodriguez ve Brewster’ın birlikte oynadığı film 85 milyon dolarlık bütçeye karşılık 363 milyon doları aşan bir hasılata sahip.

Hızlı ve Öfkeli Serisinin Filmleri

4 filmin kazandığı hasılat başarısı üzerine seriyi daha aksiyonlu ve daha yıldızlı hale getirmek isteyen yapımcı firma, 2011’de vizyona giren beşinci film Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu’nda Diesel ve Walker’ın yanına Dwayne Johnson’ı da eklemiş. Efsane ikilinin peşine düşen özel ajanı canlandıran Johnson’ın başarısı da hiç azımsanmayacak bir nitelikte olunca seriye ana karakter olarak eklendiğini belirtelim. Film Brezilya ve Amerika’da çekilirken 126 milyon dolarlık bütçenin karşılığı olarak da 626 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş. Yönetmen koltuğuna ise yine Justin Lin oturmuş.

Hızlı ve Öfkeli6 Afişi

Yönetmen koltuğuna James Wan’ın oturduğu 2013 yapımı Hızlı ve Öfkeli 6’da oyuncu kadrosu ufak tefek değişikliklerle aynen devam ediyor. İngiltere, İskoçya, İspanya, Çin ve Amerika’da çekilen film 788 milyon dolarlık hasılatı ile öne çıkıyor.

Hızlı ve Öfkeli7 Afişi

2015 yılında vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 7’de yönetmen koltuğunda yine James Wan oturuyor. Ana kadroya eskilerden Kurt Russell ve kötü karakter Deckerd Shaw’ı canlandıran Jason Statham’ın eklenmesiyle daha da canlı ve eğlenceli hale gelen film, Birleşik Arap Emirlikleri, Dominik Cumhuriyeti, Kanada ve Amerika’da çekilmiş ve gişe hasılatı 1,5 milyar doların üstünde. Fakat bu hasılat rakamının yanında, serinin bir anlamda eksik kalmasına sebep olan elim bir kaza yaşanıyor ve Paul Walker film dışında geçirdiği trafik kazasında hayata gözlerini yumuyor. Tüm ekibi etkileyen kazaya rağmen filmin bitirilmesi de takdire şayan bir durumu ortaya çıkarıyor.

Hızlı ve Öfkeli8 Afişi
Son Hızlı ve Öfkeli Filmi

Geçen yıl vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 8, şimdilik serinin son filmi. F.Gary Gray tarafından çekilen filmde Walker dışında bir önceki kadro aynen yer alıyor. Kötü karakter canlandıran Charlize Theron’un eklenmesiyle genişleyen kadronun yer aldığı sekizinci filmin İzlanda, Almanya, Küba ve Amerika’da çekildiğini de belirtelim. Gişe hasılatı ise, Walker’ın olmamasından kaynaklı olsa gerek, 1,2 milyar doların biraz üstünde kalmış.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

Hızlı ve Öfkeli’de Hangi Arabalar Kullanılmış?

Bu konuda filmin listesi bir hayli kabarık. 1999 Nissan R34 Skyline GT-R, 1970 Dodge Charger, 1995 Toyota Supra Turbo MkIV, 1995 Mitsubishi Eclipse, 1994 Acura Integra GS-R, 1994 Acura Integra, 1992 Ford Crown Victoria, 1999 Ford F-150 SVT Lightning, 1992 Honda Civic, 1993 Mazda RX-7, 1997 Nissan 240SX, 1995 Volkswagen Jetta A3, 2000 Acura NSX, BMW 323is Coupe, 1969 Chevrolet Camaro Yenko/SC Replica, 1998 Chevrolet Corvette, 1970 Chevrolet Monte Carlo, 1970 Dodge Challenger, Dodge Viper SRT-10, 2001 Honda S2000, 2002 Mitsubishi Lancer Evolution VII, 2003 Saleen S281-E Mustang, 1967 Ford Mustang, 2006 Mitsubishi Lancer Evolution IX GSR, 2004 Mazda RX-8, 2002 Nissan Fairlady Z, 1967 Chevrolet Camaro SS, Eagle Speedster, 1969 Anvil Mustang, 2006 Aston Martin DB9, Ginetta G60, 2012 Lucra LC470, Alfa Romeo Giulietta filmde kullanılan arabalardan.

2 yorum