Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Baba Ve Çocuk Temalı Filmler Hangileri?

Baba Ve Çocuk Temalı Filmler Hangileri?

Baba ve çocuk temalı filmler arasında neler var? Baba ve çocuk konulu filmler hangileri? Mutlaka izlenmesi gereken baba ve çocuk konulu en iyi filmler neler

BABA VE ÇOCUK TEMALI FİLMLER

Merhaba sevgili okur. Anne temalı içerik yaptıktan sonra, babalar gününe özel baba ve çocuk temalı filmler de yapalım dedik. Babaları unuttuk sanmasın kimse 😊 Bir çocuğun; gelişiminde, büyümesinde, eğitiminde, ahlakında, topluma bakış açısından, bireylere bakış açısına kadar, babanın çocuğu üzerindeki etkisi çok büyüktür. Ülkelerin ve Dünyanın ilerlemesi, aile içindeki iletişimin de önemini gösteriyor. Şimdi sizleri baba ve çocuk temalı filmler ile baş başa bırakıyoruz. 

LIFE IS BEAUTIFUL / HAYAT GÜZELDİR (1997)

  • LIFE IS BEAUTIFUL FİLMİ HAKKINDA

Baba ve çocuk temalı filmlerde yolculuğumuzun ilk durağı İtalyan yönetmen Roberto Benigni’nin yönetmen koltuğunda oturduğu, 1997 yılı İtalyan yapımı Life İs Beautiful (Hayat Güzeldir)’dur. Dram türü filmin başrollerinde, senaryosu ve yönetmenliğinde olduğu gibi Roberto Benigni, Nicoletta Braschi ve Giorgio Cantarini yer almaktadır. Filmin müziklerini Nicola Piovani yapmış ve 1997 yılında ‘En İyi Özgün Müzik’ ödülü ile birlikte ‘En İyi Yabancı Film’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü olmak üzere toplam üç Oscar almıştır. Merak edenler için filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • LIFE IS BEAUTIFUL FİLMİ NE ANLATIYOR

İkinci Dünya savaşından birkaç yıl öncesine dayanan hikayemizin kahramanı Guido, neşeli ve eğlenceli kitap evi açmayı planlayan İtalyan bir Yahudi’dir. Yaşadığı bölgede tanıştığı yerel bir okulda öğretmen olan Dora’ya âşık olmuş ve tüm zorluklara rağmen evlenmişlerdir. Ardından bir çocuk sahibi olan çift için her şey güzel giderken ikinci Dünya savaşı patlak verir. Yahudi olmamasına rağmen Dora da ailesi ile toplama kamplarına gitmek ister ve farklı bir tren ile bile olsa gider. Kampta oğlunu askerlerden saklayıp gizlice yemek veren Guido, yaşananları oğluna bir oyun gibi gösterir ve oyunu başarı ile tamamlarsa ona oyuncak bir tank hediye edeceğini söyler. Baba ve çocuk temalı filmlerde, ailesi için büyük fedakarlıklar yapan bir babanın hikayesi.

BIG FISH / BÜYÜK BALIK (2003)

  • BIG FISH FİLMİ HAKKINDA

Baba ve çocuk temalı filmlerde, 2003 yılı ABD yapımı, John August’un yazdığı ve usta yönetmen Tim Burton’ın yönettiği fantastik dram türü filmdir. Daniel Wallace’ın Büyük Balık: Efsanevi Ölçülerde Bir Roman adlı romanından uyarlanan filmin başrollerinde, Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Alison Lohman, Steve Buscemi, Helena Bonham Carter ve Danny DeVito yer almaktadır. Tim Burton’dan önce Steven Spielberg tarafından yönetilmesi planlanmıştır. Tim Burton’ın başyapıtlarından biri olan filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • BIG FISH FİLMİNİN KONUSU

Babası kanser olduğu için üç yıl aradan sonra aile evine geri dönen William Bloom, ölmek üzere olan gezgin satıcı babası Edward’ın anlattığı abartılı ve tamamen fantastik hayat hikayesini dinlemeye başlar. Babasının anlattığı hikayeleri ve mitleri William, parça parça yerine oturtmaya başlarken, Edward’ın yaşamında kazandıklarını ve oluşan zaaflarını gözler önüne serer.

THE PURSUIT OF HAPPINESS / UMUDUNU KAYBETME (2006)
  • UMUDUNU KAYBETME FİLMİ HAKKINDA

2006 yılı ABD yapımı içinizi ürpertecek ve gözlerinizi dolduracak en iyi baba ve çocuk temalı filmlerden biridir. Yönetmen koltuğunda Gabriele Muccino’nun oturduğu dram türünde filmdir. Chris Gardner’in biyografisinden yola çıkılarak çekilen filmde Gardner’i Will Smith canlandırmıştır. Umudunu Kaybetme (The Pursuit Of Happiness) kitabına bağlı kalarak senaryosunu Steven Conrad yazmıştır. Will Smith’e çocuğu rolünde kendi oğlu Jaden Smith eşlik etmiştir. Baba ve çocuk temalı filmler arasında en iyilerinden biri olan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • UMUDUNU KAYBETME FİLMİNİN KONUSU

Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan ve ekonomik sorunları olan iyi bir aile babasıdır. 1981 yılında artık modası geçmiş ve pahalı olan, kemik tarayıcı ürünleri satıyordur. Satışların kötü gitmesi sonucu eşi daha fazla dayanamayıp Chris’i terk eder. Başka alanlarda da şansını deneyen Chris, Dean Witter isimli yönetici ile tanışır. Borsada Sarraf olabilme şansı yakalar. Stajyer olarak ücretsiz bir şekilde gelecek gördüğü işte çalışmaya başlar. Ev sahibi de evden çıkartınca, baba ve oğul sokaklarda, otobüs duraklarında, tuvaletlerde geceleri geçirirler. Babalık görevini iyi bir şekilde yapan Chris, karşılık birbirlerine duydukları sevgi ve güven engelleri aşmasına yardımcı olur.


KRAMER VS KRAMER / KRAMER KRAMER’A KARŞI (1979)
  • KRAMER VS KRAMER FİLMİ HAKKINDA

1979 yılı ABD yapımı baba ve çocuk temalı filmlerden biridir. Yönetmen koltuğunda Robert Benton oturmaktadır. Avery Corman’ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde, Dustin Hoffman, Meryl Streep ve Justin Henry yer almaktadır. 1980 yılındaki Akademi Ödüllerinde ‘En İyi Film’ dalında Oscar alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • KRAMER VS KRAMER FİLMİNİN KONUSU

Joanna, kendini bulma arayışında olduğunu sebep göstererek Ted’den ayrılma kararı almıştır. Reklam şirketinde çalışan Ted, büyük bir projenin üstünde çalışırken bu karar sonrası sarsılır. Oğulları Bill’in sorumluluğu da Ted’e kalmıştır. Iş kolik olan Ted bu durum sonrası işini ikinci plana atar. Oğlunu hiç tanımayan Ted ne yapacağını bilemez bir haldedir. Her şeyi sevgi ile öğretmenin yolunu bulur ve tam bağ kuracakken Joanna velayeti ister ve Ted ile ebeveyn yarışına girerler.

En İyi Dram Filmleri için tıklayınız.

I AM SAM / BENİM ADIM SAM
  • I AM SAM FİLMİ HAKKINDA

Baba ve çocuk temalı filmlerimizin sonuna geldik. Baba ve çocuk temalı filmlerimizden I Am Sam (Benim Adım Sam) 2001 yılı ABD yapımı filmdir. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Jessie Nelson’ın üstlenmiştir. Başrollerinde Sean Penn, Michelle Pfeiffer, Dakota Fanning ve Dianne Wiest yer almaktadır. Merak eden okuyucularımız için fragmanı aşağıdadır.

  • I AM SAM FİLMİNİN KONUSU

Beyninde gelişme problemi olan Sam Dawson, yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olduğu için karısı tarafından terk edilmiş ve kızı ile birlikte yaşıyordur. Tüm engellerine rağmen mutlu bir ailesi ve sosyal çevresi olan Sam’in asıl sorunları kızı 7 yaşına geldiği zaman başlar. Lucy’nin doğum günü partisinde eve gelen sosyal güvenlik çalışanı trajik olayların başlangıcını hazırlar. 

En İyi Bilim Kurgu Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle