Yolcu360 Blog

Hidrojenli Arabaların Avantajları

Hidrojenli arabalar var mı? Hidrojenle çalışan araba modelleri hangileri? Peki, hangi markaların hidrojenle çalışan modelleri var? Japon hidrojenli otomobil yatırımlarına baktık ve hidrojenli arabaların avantajları neler sorusuna değindik… 

Japonlar Hidrojenli Araba İşine Başladı!

Japon otomobil devleri, son iki yıldır devasa atölyelerde yakıt hücreli motor teknolojisi üzerinde çalışıyor. Japon otomobil markalarının hidrojen destekli motor üretimi üzerine yaptıkları çalışmalar, adeta bir yarışa dönüşmüş durumda. Peki FCEV motorlar ya da FCV teknolojisi nasıl gelişti? Bu sorulara yanıt ararken inanılmaz derecede ufkumuzu açan bilgilere ulaştık…

FCEV Motorlar / FCV Teknolojisi 

Son yıllarda artan hava kirliliği seviyesi hibrit ve elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında büyük bir rol oynuyor. İşte bu noktada tüm dünyada elektrikli araçlar “çok yeni bir teknoloji” gibi tanıtılıyor olasa da daha 1800’lerin sonlarında ilk elektrikli arabalar üretilmişti bile. Diğer yandan hibrit motor teknolojisi çok yeni ve hidrojenle çalışan arabalar fikri, geleceğe yön verebilir…

Hidrojenli arabaların avantajları kısmına gelmeden önce hidrojenle çalışan araba ne demek onu açıklayalım…

Hidrojenle Çalışan Otomobiller

Fuel Cell Vehicle olarak bilinen yakıt hücreli otomobiller sahip oldukları elektrikli motoru çalıştırmak için sıkıştırılmış hidrojen ve oksijen tepkimesini kullanan hibrit otomobillerdir. Sıfır emisyon salımı yaparlar yani muhteşem derecede çevrecilerdir. Hidrojenli arabaların avantajları özellikle çevreci yönüyle dikkat çeker.

İlk Yakıt Hücreli Motorlar/ İlk Hidrojenli Araba…

Tıpkı elektrikli arabalar gibi hidrojenle çalışan otomobiller için de ilk fikirler 1800’lerde geliştirildi. Ancak hem yeterince üstüne gidilmedi hem de ilgi görmedi… Oysa hidrojenli arabaların avantajları içinde egzozdan saf su çıkması ile çevreye hiçbir kötü salınım yapmıyor.

  • İlk kez 1801’de Humphry Dave adlı bir bilim insanı, yakıt hücresi fikrini ortaya attı. 
  • 1842 yılında William Grove bir deney yaptı. Adı, Gas Voltic Battery olan deneyle, William Grove tüm dünyaya kanıtladı ki, hidrojenin oksijenle reaksiyona girmesi sonucunda elektromekanik enerji elde edilebiliyordu. 
  • 1939’da William Grove deneyinden ilham alan bir başka isim tarih sahnesine geldi: Francis Thomas. Yakıt hücre teknolojisi konusunda yeni deneyler yapan Francis Thomas’ın çalışmaları da 2. Dünya Savaşının gölgesinde kaldı. Ancak Soğuk Savaş döneminde Amerika ve Rusya arasında yaşanan uzay yarışında Apollo’nun kapsüllerinde Francis Thomas’ın çalışmalarından yararlanıldı. 
  • 1960’larda bir traktör üreticisi Amerika’da traktörlerde bu teknolojiyi kullandı. Allis Chamlers traktör fabrikasında yakıt hücresi teknolojisi kullanıldı. 
  • 1966’da General Motors ilk yakıt hücreli otomobili üretti.  General Motors’un ürettiği Electrovan adlı otomobil, 195km menzil, 112km/s maksimum hızlanma sunabildi. Ancak seri üretime geçilmedi.

Uzaydan Asfalta…

Bilindiği üzere Soğuk Savaş’ın en büyük silahı uzaydaki kapışmalara neden olmuştur. Bu dönemde hem ABD’de hem Rusya’da uzay çalışmalarına çok büyük bütçeler ayrıldı. Bu arada da çok sayıda insan eğitildi. Sadece mühendislerden bahsetmiyoruz, teknisyenler, işçiler ve daha fazlası…

Bu süreçte uzay araçları için hidrojen teknolojisi kullanılmıştı ve mühendisler, bu konuda çok farklı durumları gözlemleme fırsatı bulmuştu. uzay yarışları sona erdiğinde pek çok mühendis ve teknik personel de şansını otomotiv endüstrisinde aradı. İşte tam da bu dönemde üretilen yeni motorlarda hiç de tesadüf olmayan bir biçimde hidrojen destekli motor teknolojisi denendi. 

  • Uzaydan asfalta inen yakıt hücresi çalışmalarının ilk örneği, Honda FCX-V4 oldu. Bu otomobil 2007’ye kadar üretildi. 
  • Ford markası 2003’te Focus FCV modelini üretti. O da hidrojen yakıt teknolojisiyle çalışıyordu ama satışları pek başarılı olamadı.
  • Nissan 2003’te X-Trail FCV-04 modelini piyasaya sürdü ve 2013’e kadar da üretmeye devam etti. Pazarda çok tutulmadı ama Japon devlet adamlarına tahsis edildi. 
  • 2005’te Mercedes de bir hidrojenli modeli tanıttı: Mercedes F-Cell. Sadece 100 adet üretilen Mercedes F-Cell’in üretimi 2008’de durdu. 
  • 2008’de Honda, ikinci bir deneme yaptı. Honda FCX Clarity modeli ile yeniden başlamak istedi ama yine olmadı. Ama bir şeyi başardı: hidrojen yakıt teknolojisi kullanan otomobilleri Japon halkının tabanına yayabildi. 
  • Hyundai 2014 yılında ix35 FCEV modelini tanıttı. SUV karoserli olan Hyundai ix35 FCEV, 426km menzil ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 
  • Toyota 2015’te atağa geçti. Mirai adlı modelle o da yarışa dahil oldu. Toyota Mirai modeli 502km menzille Hyundai ix35 FCEV modelini geride bıraktı. 
  • 2016’da Honda Clarity piyasaya sürüldü.
  • 2019 yılında ise Hyundai Nexo ile hidrojenli araç konusuna yeni bir bakış açısı kazandırıldı. 

Hidrojenli Arabaların Avantajları Neler?

  • Yakıt hücreli otomobillerin elektrikli otomobillere göre en önemli avantajı, daha uzun menzil sunabilmeleri.
  • Elektrikli otomobillerin aksine dizel ya da benzinli otomobiller gibi 5 dakikada depoları dolabiliyor.
  • Diğer bir avantajları da egzoz borusundan sadece saf su çıkması. Yani çevre için %100 temizler. 
  • Rejeneratif fren sistemine sahip olan bu araçların frenleme sırasında da bataryaları dolabiliyor. 

Yorum ekle