Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Günübirlik Çanakkale gezisinde nereye gidilir ne yenir?

Günübirlik Çanakkale gezisinde nereye gidilir ne yenir?

Çanakkale hem tarihimiz için önemli bir anıt şehir konumunda hem de Kuzey Ege ve Trakya’nın gözde seyahat rotaları arasında yer alıyor.

Bu hafta sonu sizleri Çanakkale’ye götürmeye karar verdik ve sizler için Çanakkaleli gibi hissedeceğiniz özel bir rota oluşturduk. Oluşturduğumuz rota günübirlik bir gezi olduğu için Çanakkale Şehitliği’ni dahil etmedik çünkü oraya tüm gününüzü ayırmanızı, adım adım hissederek gezmenizi tavsiye ediyoruz. Haydi o zaman gezimize başlayalım 🙂 İstanbul’dan gidecekler için İstanbul araç kiralama seçeneklerine yola çıkmadan önce Yolcu360’tan bakmanızda fayda olduğunu hatırlatalım.

NAR SİMİT EVİ

Gezecek, öğrenecek çok yer, biriktirecek çok anı var Çanakkale’de o nedenle sabah erkenden güne başlayalım. Hazırsanız sabah 7:00’de ayaktayız! Yoğun yürüyüş öncesinde biraz enerji depolamak gerekeceği için gezimize bir lezzet durağıyla başlamak istedik. Nar Simit Evi!

Burası Çanakkale’de yaşayanların çok iyi bildiği ve müdavimi olduğu küçük bir yer. Rahat masalar, sayfa sayfa menüler, “buyurun efendim” diye koşturan garsonlar hayal etmeyin.  , peynirinizi, zeytininizi, çayınızı kendiniz aldığınız ve taburelerde oturduğunuz bir yer burası. Şimdiden uyaralım biz de “bir simit için sıraya mı gireceğiz?” derken 2 kişi 6 simit yiyerek o masadan kalkmış, kendimizden korkmuştuk. Neyse, Nar Simit Evi’nde sıcacık simit ve çayla güne başladığınıza göre artık Çanakkaleli olma yolunda ilk adımı atmış oldunuz tebrik ediyoruz.

SAAT KULESİ

Çanakkale’nin merkezinde bulunan saat kulesi 1896’da yapılmıştır. Yolunuzun üstünde kalmakta ve görmeden, yanındaki banklarda oturup keyif yapmadan Çanakkale’den ayrılmayınız deriz 🙂

ÇANAKKALE ÇİMENLİK KALESİ

Güzel bir kahvaltının ardından gezimize Çanakkale Çimenlik Kalesi ile başlıyoruz. Attığınız her adımda yaşadığımız toprakların kıymetini bir kez daha anlayacağınız, mağlubiyetleri, zaferleri, kahramanları, kahramanlıkları kucaklamış bir şehir sana içini dökecek, tüm tarihini anlatacak adeta…

Gözleriniz dolu dolu, aklınızda bin bir düşünceyle gerçekleştireceğiniz bu gezinin ardından atalarımızın bize neyi emanet ettiğini, bu toprakların bedelinin nasıl ödendiğini anlayarak çıkacaksınız müze alanından. Gerçek bu! Öğreneceğimiz, çocuklarımıza öğreteceğimiz çok şey var…

KORDON

Deniz Müzesi’nin ardından Çanakkale’nin kalbine, Kordon’a iniyoruz. Kafeler, barlar, restoranlarla çevrili, günün her saati canlı, her saati hareketli bir nokta burası. İster kafelerinde vakit geçirip yorgunluk atın, ister deniz kenarında bir banka oturup mehtabı seyredin, ister barlar sokağına girip yeni lezzetler keşfedin. Burada size serbest zaman tanıyoruz ve özgür bırakıyoruz 🙂

Ama özgür bıraktık diye yemeklere dalıp kordonda yer alan Truva atını görmeyi ve Çanakkale Türküsü’nde de adı geçen Aynalı Çarşı’yı ziyaret etmeyi sakın unutmayın.

Gezdik, dolaştık, yorulduk, yemeğimizi de yedik… O zaman sizi bir tatlıcıya götürmenin vakti geldi. Çanakkale lezzetleri denince akla ilk olarak Peynir Helvası geliyor. Zaten şehirde gezerken bir çok tarihi tatlıcıyla karşılaşacaksınız. İster fırınlanmış halde, ister fırınlanmadan yiyebileceğiniz bu helvaya bayılacaksınız! İkisini de denemenizi, dönerken evinize birer kutu almanızı tavsiye ediyoruz. Nereden alayım? Derseniz Çanakkale’nin en eski ustalarından olan Kadir Usta’yı önerebiliriz. Usta bizi yormamış dükkanın adına da Kadir Usta koymuş zaten 🙂 Tatlılar yendiyse şimdi size çay ısmarlıyoruz 🙂

Yazının en başında size bir Çanakkaleli gibi hissedeceksiniz demiştik. O nedenle lüks bir kafede çay içmek yerine sahildeki çay bahçesine, mesela Şakir’in Yeri yada yanında bulunan Donanma Çay Bahçesi’nde bu manzara eşliğinde çay içmenizi tavsiye ediyoruz.

Burası Çanakkale halkının ve öğrencilerin buluşma noktalarından birisi. Deniz kıyısında bir masaya oturup hem manzarayı izleyebilir, hem çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Hava karardı, enerjiniz bitmediyse oturmaya mı geldik? Diyerek sizi barlar sokağına davet ediyoruz. Bir öğrenci şehri olan Çanakkale’nin gece eğlenceleri de çok meşhur. Birbirinden eğlenceli mekanlarda vakit geçirebilirsiniz ama biz özellikle bölgenin ünlü gruplarından birisi olan Serpedon’un canlı performansını dinlemenizi tavsiye ederiz.

Gün bitti, artık eve dönme vakti ama yola çıkmadan önce Elit Fukara olarak karnınızı doyurmayalım mı?

O zaman bu geziye yakışır şekilde, yine özellikle Çanakkale halkının tercih ettiği bölgeye has bir mekanla, “Bombacı Hasan” lezzeti ile günü noktalıyoruz. Artık rotamıza devam edebiliriz, yol uzun, iyi yolculuklar…

 

Yorum ekle