Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Mutlaka görmeniz gereken Avrupa’nın en güzel 5 müzesi

Mutlaka görmeniz gereken Avrupa’nın en güzel 5 müzesi

Dünyaca ünlü ressamların paha biçilemeyen eserlerine sahip Avrupa‘nın en güzel 5 müzesi yakından göz atmaya ne dersiniz? Paris, Floransa, Londra, Madrid, Amsterdam ve daha pek çok şehirde birbirinden değerli müzeler sanatseverler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Müzeleri vakit kaybetmeden gezmek isterseniz biletini internet üzerinden alabilir, kapıda kuyruk beklemenin önüne geçebilirsiniz.

Hazırsanız hep birlikte Avrupa’da keyifli bir sanat yolculuğuna çıkalım!

İşte Avrupa’nın en güzel 5 müzesi…

  •  Louvre Müzesi

Avrupa’nın en güzel 5 müzesi içerisinde değil dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Louvre Müzesi’nin Paris gezinizi unutulmaz kılacağına eminim. Her yıl on milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Louvre dünyanın en büyük sanat müzesi unvanına sahip. 350 binden fazla eserin sergilendiği müzenin tamamını gezmek neredeyse bir aydan fazla sürüyor. Bu nedenle ziyarete başlamadan önce iyi bir planlama yapmanızı ve görmek istediğiniz eserlere öncelik tanımanızı öneririm. Louvre Müzesi denince akla ilk gelen eser hiç şüphesiz Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa tablosu. Louvre Müzesi’ne giriş ücreti ise 15 euro. Roissy-en-France – Paris-charles De Gaulle Havalimanı üzerinden araç kiralama fırsatlarına bakıp, hem müzeyi hem de Paris’in büyüsünü keşfedebilirsiniz.

  • Rijksmuseum

Amsterdam’a yolu düşenlerin görmeden dönmemesi gereken Rijkmuseum Avrupa’nın en değerli müzelerinden biri. Müzede 17.-20. yüzyıl arasında Hollandalı ressamların eserleri geniş yer kaplarken heykel ve dekoratif sanatlar bölümü de ilgi çekiyor. Müzede aynı zamanda Asya Sanatları Bölümü de yer alıyor. Rijkmuseum’a giriş ücreti 19 euro, 18 yaş altındakilere ise ücretsiz. Ayrıca Amsterdam araç kiralama fiyatlarını araştırıp, birbirinden eşsiz yerlerini gezebilirsiniz.

  • British Museum

Her yıl Londra’da milyonlarca turisti ağırlayan ve  Avrupa’nın en güzel 5 müzesi içerinde olan British Museum Antik Çağ eserleri ve etnografya koleksiyonları ile eşsiz bir müze deneyimi vadediyor. Lion Hunt Rölyefleri, Rosetta Taşı, Katebet Mumyası gibi paha biçilmez eserlerin sergilendiği British Museum’un en önemli özelliği ise girişin ücretsiz olması. Müzeyi haftanın her günü 10.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Güney Avrupa’da görmeniz gereken müzeler

  • Prado Müzesi

İspanya’nın başkenti Madrid’de yer alan Prado Müzesi geniş resim ve heykel bölümlerinin yanı sıra baskı, çizim ve madeni para koleksiyonu ile de Avrupa’nın önde gelen müzelerinden biri. Özellikle Orta Çağ Avrupa resim sanatı konusunda en iddialı müzeler arasında bulunan Prado Müzesi’nde Goya, Valazquez, Titian gibi değerli ressamların eserlerini yakından inceleyebilirsiniz. Yolcu360 üzerinden Madrid araç kiralama fırsatlarına göz atıp, madrid’in kendine has yemeklerini sunan mekanlara uğramak isteyebilirsiniz.

  • Uffizi 

Floransa’ya gelip de Uffizi’yi ziyaret etmeden dönmek olmaz! Medici ailesinin paha biçilemeyen sanat koleksiyonlarının sergilendiği Uffizi Galerisi dünyanın en eski sanat müzelerinden biri. Boticelli’nin Venüs’ün Doğuşu ve Bahar tabloları Uffizi’nin öne çıkan eserlerinden sadece ikisi. Avrupa’nın en güzel 5 müzesi kapsamındaki Uffizi’yi hakkını vererek gezmek için en az yarım gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim. Özellikle yaz aylarında müze girişinde metrelerce kuyruk olduğu için biletinizi mutlaka internetten ayırtın. Uffizi Galerisi’ne giriş ücreti ise 20 euro.

Avrupa'da mutlaka gezmeniz gereken diğer müzeler

Yorum ekle