Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Göçük Koy Gezi Rehberi | Göçük Koy Gezilecek Yerler

Göçük Koy Gezi Rehberi | Göçük Koy Gezilecek Yerler

Kalkan ve Kaş yaz aylarının en gözde tatil rotasıdır. Fakat herkesin akın ettiği bu gezi rotasında Göçük Koy gibi bir kuytu arayıp bulmak zordur. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek burayı ziyaret etmeye ne dersiniz?

Göçük Koy Gezi Rehberi

Göçük Koy, Kaş Kalkan yolu üzerinde kapatılan eski toprak  yola ekleme yapılan otoyoldan aşağıya inince karşınızdaki ilk koydur. Yol çalışmaları  ya da heyelan sonucunda oluşmuş göçüklerden meydana gelmiştir.  Çok büyük ve orta büyüklükte kayaların birbirine kapanmasıyla ortaya çıkan bir mağaradan denize doğru uzanan bir sahili bulunuyor. Etrafı beyaz ve yüksek kayalıklarla çevrili olduğu için denizi genelde çok dalgalı olmaktadır.

Sahili beyaz yuvarlak, büyüklü küçüklü taşlardan oluşmaktadır. Ve günün her saati gölge ve serindir. Burada şemsiyeye ihtiyaç yok diyebiliriz. İki kaya arasında adeta kanyonu andıran görüntüsü ve mağarası ile görenleri büyülemektedir. Burada kamp yapmak isteyenler yapabilir fakat sahil çok küçük olması nedeniyle en fazla iki çadır sığabilmektedir. Ayrıca taşlık olması nedeniyle şişme yatak olmadan uyumak pek rahat olmayacaktır. Kamp yapacak olanların bunlara dikkat etmesi yararlarına olacaktır. En yakın şehir merkezi Kalkan ya da Kaş merkez olduğundan yiyecek, içecek, tatlı su gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekir.

Yakında çöp konteynerı olmadığından çöplerinizi yanınıza almanız gerekmektedir. Henüz keşfedilmemiş bir yer olduğu için aşağıya iniş için merdiven  yoktur. İnerken ve çıkarken kayaların üzerinden geçmek ya da tırmanmak gerekebilir fakat çok zorlayıcı değildir. Giriş ücreti yoktur arabanızı park edecek cep yoktur biraz uzağa park edip yürüyebilirsiniz. Herhangi bir tesis ve tatlı su yoktur.  Az keşfedilmiş olsa da yine de uğrayan insanlar vardır. En sakin zamanları sabah ve gün batarken akşam üzeri olabilir.

Antalya Akvaryum yazısı için tıklayınız.

Göçük Koy Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Buraya Kaş Kalkan güzergahından en rahat araba kiralama ile ulaşabilirsiniz. Yolcu360‘tan araç kiralama seçeneklerini değerlendirmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Muğla araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

DalamanKalkan arası mesafe 127 km’dir (2.30 saat sürmektedir.) Buraya kadar gelirseniz çok yakındaki Kaputaş Plajı‘nı gezmenizi öneririm. Yol üzerindeki Saklıkent Kanyonu,  Gizlikent Şelalesi, Patara plajı ve antik Kenti de çok keyifli rotalardır. Keyifli gezmeler mutlu yollarınız olsun .

Yorum ekle