Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Glamping Nedir? | Türkiye’de Lüks Kamp Yerleri

Glamping Nedir? | Türkiye’de Lüks Kamp Yerleri

Kamp yapmayı çok seviyor ancak artık yorucu bir hal almaya başladığını mı düşünüyorsunuz? Hafta sonu kamp için bir yerlere kaçmak istiyor ama çadır kurmak veya ateş yakmakla uğraşmak istemiyor musunuz? Ya da kamp yapmayı çok istiyor ama böceklerden mi korkuyorsunuz? O zaman size güzel bir alternatif sunmamıza ne dersiniz? Evet, evet, Glamping’den bahsediyoruz. Daha önce bu kavramı duymadıysanız yeni bir kamp anlayışı ile tanışmaya hazır olun. 🙂 Glamping nedir? Türkiye’de Glamping alanları mevcut mu? Türkiye’deki lüks kamp yerleri nerede? İşte bu tarz soruların cevaplarını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı. 🙂

Glamping Nedir?

Glamping’in tam Türkçe karşılığı lüks kamp veya göz alıcı kamp anlamına geliyor. Şehirlerin kalabalıklığından, iş stresinden veya okul koşuşturmasından kaçmak ve küçük bir mola vermek için oldukça ideal bir seçenek. 🙂 Peki bu lüks kampı, normal kamptan ayıran özellik ne? Kamp’ta bildiğiniz gibi çadır kurmanız gerekir, duş almak biraz zordur, yemek yapmak için ateş yakmanız gerekir vs. Glamping’de bunların hiçbirini yapmanıza gerek yok. Çünkü kamp yapmak için bir ağaç evine sahip oluyorsunuz. İçinde banyosu, mutfağı olan ve sizin kurmanıza gerek olmayan hazır bir kamp alanı burası. Yurt dışında genellikle Glamping dendiğinde akla ağaç ev gelse de azı yerlerde özel tasarımlı çadırlarda bu kavramın içerisine giriyor. Yani her türlü normal kampın biraz daha değişik ve tasarımlı hali.

Türkiye’de Lüks Kamp Yerleri

Glamping her ne kadar Avrupa’da çok yaygın olsa da Türkiye’de de bu tarz kamp yerleri gittikçe artmaya başladı. Hatta tatil için yeni ve popüler bir seçenek haline gelmeye başladığını söyleyebiliriz. 🙂 O zaman hadi Türkiye’de bulunan bazı Glamping yerlerine bakalım.

  • Club Amazon
Kaynak: https://clubamazon.com.tr/

Marmaris ve Datça’nın ortasında bulunan Bördübet’te yer alan Club Amazon, Çam ve Günlük ağaçları ile çevrelenmiş, çok güzel bir lüks kamp yeri. Hem plaja 500 metre uzaklıkta bulunması hem de ağaçların içerisine gizlenmiş olması onu gerçekten çok etkileyici kılıyor. 🙂 Karavan odaları, ağaç evleri ve çadır gibi çeşitli konaklama olanakları var. Ayrıca odalarına verdikleri isimlerde çok tatlı.

Muğla Marmaris araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Avalon Steppes

Fethiye Kayaköy’de yer alan Avalon Steppes, daha çok çadır konseptinde. Ancak kendilerine özel havuzları da mevcut. Wifi, klima ve ücretsiz otopark gibi seçenekleri de mevcut.

Muğla Fethiye araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Mona Glamping Caravan Suites
Kaynak: https://www.monacamp.com/

Buraya dışarıdan yemek ve içecek getirebiliyorsunuz. Ayrıca mangal yakmak için özel  bir alanda mevcut. İsterseniz çadırda istersenizde karavanda konaklayabiliyorsunuz. Konaklama birimleri; 5 karavan, 3 glamping çadırı ve 1 tiny house’dan oluşuyor. Ortak tuvalet ve banyo kullanılmıyor. Ayrıca 2021 itibari ile 15 yaş üzeri (adults-only) şeklinde hizmet vermeye başlamışlar. Bunların yanı sıra Karagöl, Akarca Plajı ve Çamcaz koylarına kısa,orta ve uzun hiking turları düzenliyorlar. Şarap tadım turları, ateşbaşı açıkhava sineması ve bisiklet turları gibi etkinlikleri de mevcut. Tüm bu sebeplerden ötürü İzmir Seferihisar’da Glamping yapmak isterseniz adresiniz Mona Glamping Caravan Suites olabilir. 🙂

İzmir araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Kocabahçe Glamping
Kaynak: http://www.kocabahceglamping.com/

Bozburun’da bulunan Kocabahçe, kendisini web sitesinde öyle güzel anlatmış ki bizde bunun üzerine daha fazla bir şey söylemek istedik ve sizinle bu yazıyı paylaştık. ”Trafiğin, teknolojinin, koşuşturmanın, seri üretim/tüketimin bizleri esir aldığı bir dünyada kendi hayalimizdeki dünyayı yarattık. Bostanlardan, bahçelerden ve denizden taptaze yemeklerle dolu sofraların kurulduğu, bedensel kadar ruhsal sağlığınız için de ihtiyaçlarınızın düşünüldüğü bir yer.

Kocabahçe herkesi kucaklayan adalar ve yunuslarla dans edeceğiniz bu koyda, göz kamaştıran doğanın güzelliklerini doya doya yaşayabilir tabiat anayla bütünleşip onun bir parçası olabilirsiniz.”

Yorum ekle