Yolcu360 Blog
gezginler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Gezginler: Size İlham Verecek 12 Gezgin Genç

Gezginler: Size İlham Verecek 12 Gezgin Genç

Hemen yola çıkmak için bahane arayanlardan mısınız? Ya da her şeyi, herkesi arkanızda bırakıp biraz uzaklaşmak mı istiyorsunuz? Cevabınız “Evet” ise ilham verecek gezginler ve  hikayeleri ile sizlerleyiz. 


gezginler-2.jpg

Sırt Çantalı Gezginler Hakkında Merak Edilen Detaylar yazımız için tıklayın.

Genç Gezginler 

Birbirinden değişik yaşamlar, birbirinden farklı hikayeler… Fakat tüm gezginlerin ortak bir noktası var: Hayatı keşfetmek. 

  • Bir Hayalin Peşinde (Deniz Pehlivan)

Sıradan bir ailenin, sıradan bir çocuğu olarak doğduğunu söylüyor Deniz Pehlivan. Fethiye’de turistlerle iç içe büyüyen, uçaklara hayran Deniz kendine bir söz veriyor: “Bir gün ben de uçakların birine binip, bir yerlere gideceğim.” diyor. İşte hikayesi küçük bir hayalle başlıyor. 

Fethiye’den İstanbul’a gelen Deniz Pehlivan, ardından Work and Travel değişim programı ile ABD’ye gidiyor. Dünyanın küçüklüğü, ulaşılabilirliği onu epey şaşırtıyor. Fakat yerinde duramıyor. İtalya, Japonya, Dubai derken bir bakmış tam tamına 71 ülke ve 300 şehir gezmiş. Hem de daha 28 yaşında! “Bir Hayalin Peşinde” dediği böyle bir şey olsa gerek. 

  • Rotasız Seyyah (Mehmet Genç)

Üniversite eğitimini Samsun’da tamamlayan Mehmet Genç, 2005 yılında İstanbul’a taşınıyor. 5 yıl boyunca proje satış sorumlusu olarak çalıştığı şirketi onu Tayvan’a eğitime gönderiyor. İlk yurt dışı deneyimi onun dönüm noktası oluyor. İşinden istifa eden Mehmet, en büyük tutkusu fotoğrafçılığı da yanına alarak sonsuz bir maceraya atılıyor. İngilizce ve İspanyolca’yı gezileri sırasında öğrendiğini söyleyen Rotasız Seyyah onlarca ülkeyi geziyor. Hatta kısa süreli seyahatlerin kendisine yetmediğini düşünen gezgin, 2014 yılında ne zaman döneceğini bilmediği, rotasız son gezisine çıkıyor.

  • Yolda bi’Blog (Asya ve Umut)

İlk günden beri birlikte gezen Asya ve Umut çiftinin hikayeleri oldukça keyifli. İş hayatlarına ara verip, Almanya’da yüksek lisans yapmaya karar veren çift bir süre Almanya’da yaşıyor. 

Yunanistan, Küba derken gördükleri, gezdikleri, keşifleri biriken Asya ve Umut bir blog açmaya karar veriyor. Eğitim hayatlarında edindikleri tecrübeleri, Almanya deneyimlerini ve sayısız yolculuklarını okurlarıyla paylaşan gezginler, araştırmacı yenilik sever ruhlara ışık tutuyor. 

  • Biz Evde Yokuz (Duygu Şar ve Bilgehan Çelik)

2012 yılında Biz Evde Yokuz ekibini kuran Duygu Şar ve Bilgehan Çelik çifti, o gün bugündür geziyor. Yorucu çalışma hayatlarını geride bırakan çift, 80 ülke ve sayısız şehir keşfediyor. Ne kadar çok gezdiklerinden ziyade ne kadar güzel gezdiklerine önem veren Biz Evde Yokuz ekibi, her yolculuklarını bir deneyim olarak görüyor. Yavaş ve derin gezmek adını verdikleri ritimleri ile gezgin hikayeleri biriktirmeye devam ediyorlar. Edindikleri bilgiler ışığında sizlere ilham kaynağı olmayı seviyorlar. 

  • Yolda Olmak (Kemal Kaya)

Kemal Kaya’nın hikayesi 2010 Ağustos’unda başlıyor. Tek yön uçak bileti ile Tayland’a giden gezgin, hayata bambaşka bir kapı aralıyor. Orada yaşadığı rüya gibi anların ardından içindeki maceracı ruhu keşfediyor. Kemal Bey, amacının gezip gördüğü yerleri aktarmak olmadığını söylüyor. İnsanlara seyahat etmenin temel ihtiyaçlardan biri olduğunu anlatabilmeyi amaçlıyor. Belki bu sayede hemen yola çıkmak isteyen özgür ruhlara yardımcı olabilir. Sayısız şehri, yollarda geçen uzun saatleri bambaşka açılardan takipçileri ile paylaşıyor. 

  • Oitheblog (Öykü Doğan ve İdil Atay)

İlkokulda başlayan arkadaşlarını yıllar boyu devam ettiren tatlı bir çift gezgin. İçten yazar dilleri ile sizi hemen dünyalarına çekiveriyor bu ikili. Öykü ve İdil aslında okudukları mesleklerden çok farklı bir hayat yaşıyorlar. Yani hayat onlara bambaşka bir seçenek sunmuş diyebiliriz. Yaşadıkları deneyimleri, gözlemledikleri ülkeleri ve şehirleri sıcacık anlatımlarıyla sizlere aktarmaktan keyif alıyorlar. Bize sorarsanız bloglarına göz atmadan yola çıkmayın deriz. 

  • Yol Günlükleri (Emre Durmuş)

Gezgin hikayesi 2015 yılında başlayan Emre Durmuş, sırt çantasıyla beraber dünyayı geziyor. 60’da fazla ülke, 200’den fazla şehir deneyimleyen genç gezgin gittiği ülkelerde kendi parasını kendisi kazanıyor. Böylece seyahatleri daha hesaplı hale geliyor. Sürdürülebilir hayat aşığı Emre keşfetmeyi, öğrenmeyi, sorgulamayı seviyor. Türkiye’nin pek çok şehrini otostopla gezen çılgın gezgin, aynı zamanda blogunda bu seyahat yönteminin ipuçlarını da anlatıyor. Seyahat etme amacını ise: “Mutlu olmak.” diye özetliyor. 

  • Nereye Kaçsak? (Orçun Dalarslan)

Henüz 20 yaşında Avrupa’yı dolaşan Orçun Dalarslan İzmir doğumlu. Mesleği marka yönetimi olmasına rağmen gezgin olmayı çok seviyor. Paris ve Brüksel’de yaşayan genç seyahat sever: “Seyahat bir virüs, tadını alan bir daha bırakamaz.” diyor. Ve dediği gibi gezdikçe geziyor. 50’den fazla ülkeyi görme fırsatı yakalayan Orçun Dalarslan deneyimlerini paylaşmak için bir blog kuruyor. National Geographic Traveler, İstanbul Life gibi dergilerde gezgin hikayeleri,  yazıları yayınlanıyor. Bunun yanı sıra Skyscanner ve Red Bull gibi markalara da düzenli olarak seyahat yazıları paylaşıyor. Aynı zamanda kendisi, Nereye Kaçsak? sitesinin de kurucusu.

  • Aylak İlsu

2014 başladığı macera turları tam da heyecan severlere göre. İlsu az bilinen, henüz keşfedilmemiş rotalara seyahatler düzenliyor. Aylak Gezi Kulübü ile birlikte 10 kişilik küçük gruplarla farklı bir keşfe çıkıyor.

Hint Okyanusu, Pasifik ve Karayipler başta olmak üzere 600’den fazla dalış gerçekleştiriyor. 2017 yılında ise Afrika’nın çatısı Kilimanjaro Dağı’na tırmanıyor. 2018 yılında İstanbul Boğazı’nı yüzerek kat ediyor. Kısacası 30 yıldır gezmediği ülke, katılmadığı macera kalmamış diyebiliriz.

  •  Yol Öyküleri (Mücahit Muğlu)

Malatya’da dünyaya gelen Mücahit Muğlu, 18 yaşına gelince memleketinden ayrılıyor. Üniversite için İstanbul’a yerleşen gezginin hayatı değişiyor. Yeni yerler keşfetmeye, gezip görmeye devam ederken bir taraftan da inşaat mühendisliği eğitimine devam ediyor. 

“Her yolun bir öyküsü vardır. Bu öyküleri yaşamaya gidiyorum.” mottosuyla yola çıkan genç gezgin sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraflar, yazdığı blog yazıları ile yola çıkmak isteyenlere ilham kaynağı oluyor. 

  • Çok Okuyan Çok Gezen (Sevil Mert)

Memleketi Burdur olan Sevil Mert, küçük bir şehirden koskoca dünyaya macera dolu bir adım atıyor. 2018 yılına kadar kurumsal sektörlerde çeşitli alanlarda çalışma imkanı bulan Sevil Mert, Mayıs 2018’de gezgin olmaya karar veriyor. Gezmeyi ciddi bir iş olarak gören gezgin, seyahatlerine çıkmadan önce detaylı bir araştırma yapıyor. Rota rota planlama işleminin ardından yola koyuluyor. Seyahat bloggerı ve yazarı olarak devam eden macerası size de ilham olacağa benziyor. 

  • Furkan Kumkaya

Gezginler arasında Furkan Kumkaya’nın farklı bir hikayesi var. Kendisi 27 yaşında girdiği KPSS’den yeterli puanı almasına rağmen memur olmak istemiyor. Hatta: “Benim hayalim güzel zaman geçirmek. Memur olsaydım yılda 20 gün gezebilecektim.” diye ekliyor. Görevine başlamadan istifa eden Furkan Kumkaya yollara düşüyor. Otostop ile Türkiye turuna başlıyor. Gittiği şehirlerin tarihi ve turistik güzelliklerini, yaşadığı maceraları kitaplaştırıyor. Yollardan Bana Kalan adlı kitabı ile genç gezginlere ilham kaynağı oluyor. 

gezginler-1.jpg

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle