Yolcu360 Blog
Gelly-2018

Geely Marka SUV Çok Acayip!

Geely marka SUV hangi ülkenin? Geely markası Türkiye ‘ye gelecek mi?…

SUV pazarı güçleniyor. Bu öyle bir güçlenme ki, markaların SUV kategorisine çok uzak imajlı olanları bile en az iki farklı SUV model çıkarıyor. Pazarın dominantı olan SUV araçlar, model ve tarz olarak çeşitleniyor. Üstelik tasarım dünyası bu konuda resmen “sınır tanımıyor”.

Volvo ve Land Rover markalarının ortak projelerinden biri olan ve gelecek yıllarda adından epey söz ettireceği şimdiden belli olan bir marka var: Geely. Dünyanın en güçlü motor üreticileri arasında gösterilen ve en köklü otomotiv markaları olan Volvo ve Land Rover ikilisinin elinden çıkacak olan aracın konsept tasarımı belli oldu.

Geely marka SUV modelinin geleceğin belki de 2030’lu yılların otomobil tasarımı için bir ön gösterim olduğu da söyleniyor. Aracın ön tasarım çalışmasına baktığımızda resmen minimalist bir anlayış görüyoruz. Dingin, düz ve çok şık bir etki hakim. Mesela çok katmanlı ızgara, bol katlı ütü izleri yok. Düz, dingin ve bütüncül bir ifade var. Adeta yekpare bir mermer parçası gibi. Pürüzsüz, dingin, sade ama şık.

Geely modelinin tasarım detaylarına baktığımızda kum saati formlu farlar hemen dikkat çekiyor. Sadece bu far yapısı bile onu etkileyici kılmaya yetiyor. Arkada da kare stoplar var.

Geely’nin iç mekan tasarımda da aynı dingin ve tek parça hal devam ediyor. Teknolojik olma konusunda çok iddialı olacağı tahmin edilen Geely marka SUV modelinin iç mekanda işçilik kalitesi ve malzeme kalitesi beklentileri aşıyor olacak açıklaması yapıldı.

 

Yorum ekle