Yolcu360 Blog
gaziantepli-unluler (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Gaziantepli Ünlüler Kimler? 

Gaziantepli Ünlüler Kimler? 

Türkiye’nin gastronomi şehri olan Gaziantep yalnızca yemekleri, doğal güzellikleri ve gezilecek tarihi yerleri ile ünlü değil. Bunun dışında birçok ünlü ismin doğup büyüdüğü bir şehir.  Peki Gaziantepli ünlüler kimler? Ekranlardan görüp tanıdığımız ve hayatlarını merak ettiğimiz ünlü isimlerin arasında acaba Gaziantepli olanlar kimler? Yazımızda bu soruya cevap vermeye çalışıyoruz.  Herkesin merak ettiği Gaziantepli ünlüler kimler, Gaziantepli sanatçılardan kimleri tanıyoruz, Gaziantepli ünlü oyuncular kim, Gaziantep doğumlu oyuncular hangileri gibi sorulara gelin hep birlikte yanıt arayalım.

Gaziantepli Ünlüler

Gaziantepli ünlüler listemiz o kadar uzun ki mutfağıyla meşhur bu şehrimizde doğmuş ünlülerimize şaşıracaksınız! Ünlü oyuncular, Gaziantepli şarkıcılar, sporcular ve daha pek çok ünlü isim bu listede yer alıyor. 

Biz de Gaziantepli ünlüleri araştırdık ve bir liste hazırladık. Gaziantepli ünlüleri sizin için şöyle listeledik: 

Ülkü Tamer

Gaziantepli sanatçımız Ülkü Tamer, 1937 yılında dünyaya geliyor. Herkesin ezbere bildiği o güzide şiirleri yazan bir şair olmasının yanında, kendisi aynı zamanda çevirmen, gazeteci ve oyuncu. 

Şiir, öykü, anı, şarkı sizleri ve antoloji yazarı olan Ülkü Tamer, Gaziantep şehrinde doğuyor. Ayrıca ilk çocukluk yıllarını burada geçiriyor. 

Birçok şiir kitabına sahip olan Ülkü Tamer, edebiyatımızda önemli yere sahip ikinci yeni şiir akımı öncülerinden bir tanesi. Aynı zamanda Gaziantep’in medarı iftiharı. 

Ahmet Ümit

Gaziantepli bir başka edebiyatçımız ise Ahmet Ümit. Kendisi 1960 senesinde, Gaziantep’te doğuyor. 

Şair ve yazar kimliğiyle tanınan Ahmet Ümit, daha çok polisiye tarzında eserleriyle ünlü. Bazı dizilerin senaryolarını yazan Ahmet Ümit, ayrıyeten dünyaca ünlü edebiyatçılar hakkında gazete yazıları da yazıyor.

Ahmet Ümit çok sayıda kitaba sahip bir yazar. Gaziantepli ünlü sanatçılardan biri kendisi. 

Edip Akbayram

gaziantepli-ünlüler-edip-akbayram

Sırada Gaziantepli ünlü müzisyen Edip Akbayram var. Kendisi 1950 yılında, Gaziantep’te dünyaya geliyor. Lise öğrenimini tamamlayana dek Gaziantep’te yaşıyor. 

Edip Akbayram Türk halk müziği, Anadolu rock, özgün müzik gibi birçok alanda çalışmalar yürütmüş bir müzisyen. Başarılı sanatçı, Gaziantepli oluşuyla listemize en ön sıralardan giriş yapıyor. 

Kenan Doğulu

gaziantepli-ünlüler-kenan-dogulu

Şimdi sırada yine müzik dünyasından sürpriz bir isim var. Kenan Doğulu Gaziantep’te doğup büyümemiş fakat aslen Gaziantepli ünlülerimizden biri. 

Kendisi başarılı bir şarkıcı, şarkı sözü yazarı, aranjör ve albüm yapımcısı. Hatta 2007 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil eden kişi Kenan Doğulu. 

Aslen Gaziantepli olan ünlü şarkıcı, herkes tarafından çok sevilen bir isim. Pek çok şarkısı dillere pelesenk olan Kenan Doğulu ile Gaziantepliler de gurur duyuyor. 

Ebru Gündeş

gaziantepli-ünlüler-ebru-gündes

Müzik dünyasından devam edecek olursak Ebru Gündeş de Gaziantepli ünlü şarkıcılarımızdan biri. Kendisi her ne kadar İstanbul’da doğmuş olsa da aslen Gaziantepli.

Çok uzun yıllardır televizyonlarda görmeye alıştığımız ve birçok başarılı albüme imza atan ünlü şarkıcı arabesk, arabesk pop, fantezi tarzında eserler veriyor. Bunun yanında oyunculuk ve sunuculuk geçmişi de bulunuyor. 

Ebru Gündeş’in Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep’te de çok sayıda seveni var. Listemizde Gaziantepli ünlü şarkıcılar arasında yer alıyor.

Nail Kırmızıgül

gaziantepli-ünlüler-nail-kirmizigul

Gaziantepli ünlü oyuncu Nail Kırmızıgül, 1965 senesinde Gaziantep’te dünyaya geliyor. Birçok dizi ve filmde rol alıyor. 

Nail Kırmızıgül gerek televizyon işlerinde gerekse sinemada oldukça beğenilen ve başarılı bir oyuncu. Özellikle Yılan Hikayesi adlı dizide oynadığı komiser karakteriyle hemşehrisi olan Gazianteplilerin ve herkesin beğenisini toplamış bir sanatçı.

Arif Erkin Güzelbeyoğlu

Arif Erkin Güzelbeyoğlu 1935 yılında Gaziantep’te dünyaya geliyor. Kendisi çok değerli bir sanatçı. Hani on parmağında on marifet var denir ya, işte tam da öyle bir insan.

Gaziantepli oyuncu aslında bir mimar. Üstelik bununla da kalmıyor kendisi tiyatro sanatçısı, oyuncu, müzisyen, mimar ve bürokrat. 

Sayarken bile yorulacağımız birçok ünvana sahip değerli sanatçımız Ali Erkin Güzelbeyoğlu Gaziantepli. Hatta başarılı oyuncunun, çok sevilen dizi Yabancı Damat’ta kendisi gibi Gaziantepli bir karaktere hayat verdiği rolü, unutulmazları arasında yer alıyor. 

Gaziantepli başarılı oyuncu, çok seviliyor, ayrıca hemşehrisi olduğu Gazianteplilerin medarı iftiharı olan bir isim kendisi. 

Burak Özçivit

gaziantepli-ünlüler-burak-ozcivit

Burak Özçivit İstanbul doğumlu olup aslen Gaziantepli olan ünlülerimizden bir tanesi. Kendisi 1984 doğumlu, manken ve oyuncu. 

Aslen Gaziantepli ünlü oyuncu birçok televizyon işi ve reklamda yer alıyor dolayısıyla sık sık ekranlarda gördüğümüz ve aşina olduğumuz bir isim kendisi. 

Gaziantepli başarılı oyuncu, yılın en iyi erkek oyuncusu alanında çok sayıda ödüle sahip. Gazianteplilerin gurur duyduğu isimlerden bir tanesi olarak listemize giriş yapıyor. 

Mustafa Avkıran

gaziantepli-ünlüler-mustafa-avkiran

Mustafa Avkıran 1963 yılında, Gaziantep’te dünyaya geliyor. Kendisi listemizde başarılı Gaziantepli oyuncular arasında yer alıyor.

Gaziantepli değerli oyuncu Mustafa Avkıran, tiyatro sahnelerine oldukça aşina. Hatta bir dönem Antalya Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük de yapıyor. 

Mustafa Avkıran birçok dizi, film ve televizyon işinde yer alıyor. Oldukça başarılı bir oyuncu kendisi. Hemşehrisi olan Gaziantepliler tarafından da oldukça sevilen Mustafa Avkıran, bu şehirde doğmuş ünlü sanatçılardan bir tanesi.

Emre Belözoğlu 

gaziantepli-ünlüler-emre-belozoglu

Listemizin sonunda sürpriz bir isme yer vermek istiyoruz. Gaziantepli oyuncular ve Gaziantepli şarkıcılardan sonra Gaziantepli sporculara değinmesek olmazdı! Emre Belözoğlu 1980 yılında, İstanbul’da dünyaya geliyor, ancak ünlü futbolcu aslen Gaziantepli.  Şu an teknik direktörlük yapan Emre Belözoğlu, çok başarılı bir futbol kariyerine sahip. Birçok takımda top koşturmuş olan yıldız oyuncuyu, çok sefer ay yıldızlı forma ile ter dökerken de gördük. İstanbul Başakşehir takımını çalıştıran teknik direktör ve eski milli futbolcu Emre Belözoğlu, Gaziantep’e olan sevgisini ekranlarda da dile getirmiş bir kişi. Gaziantepli futbolcu, hemşehrileri tarafından da oldukça seviliyor.

Gaziantep’te Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz, ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum