Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Floransa’da Görmeniz Gereken Yerler

Floransa’da Görmeniz Gereken Yerler

Floransa İtalya’nın sanatıyla, müziğiyle kısacası ruhuyla ön plana çıkmış bir şehridir. Bu şiir gibi şehri birlikte tanımaya ne dersiniz? 

Floransa Turu

floransa-2.jpg

Floransa, Kuzey İtalya’nın doğal güzelliği ile ön plana çıkan Toskana sınırları içerisinde yer alıyor. Şehir M.Ö. 59 yılında eski Roma askerleri tarafından kuruluyor. Arno Nehri’nin bereketi ile kısa zamanda gelişmeyi başarıyor. Hükmettiği alan her geçen gün artıyor. Zamanla nehrin diğer tarafında da yaşam izleri görülüyor. Careggi, Fiesoli, Arcetri gibi tepelerin çevrelediği yaklaşık 103 kilometrelik alanı kaplıyor. 

M.S. 3.YY’da Roma imparatorunun emri ile Floransa artık Toskana’nın başkenti idi. Bankacılık faaliyetleri ile zenginleşen dönemin ünlü ailelerinden Medici Ailesi’nin 15.YY’da siyasi gücü ele geçirmesi ile hem Floransa hızla gelişti hem de siyasi gücünü kazandı.

İtalya’da Görülmesi Gereken Şehirler yazımız için tıklayın.

Floransa’ya Ne Zaman Gidilir?

Floransa bölgesinde subtropikal iklim etkilidir. Yani yıl boyunca yağışlı hava var ve sürekli nemli. Bu durum yazların sıcak, kışların ise ılıman geçmesine sebep olur. 

Kentin teni okşayan pürüzsüz iklimi her mevsim seyahate uygun. Fakat yine de “Benim sıcakla aram iyi değil.” diyenlerdenseniz sizi bahar aylarında Floransa’ya bekleriz. 

Festival Şehri Floransa

Floransa hemen hemen her ay bir festivalle güne başlıyor. Şubat ayında tam 10 gün süren festival ile açılışı yapıyor. Ardından Sevgililer Günü’nde özel Toskana manzaraları sizi ağırlıyor. Devamında ise Festa di Anna Maria Medici festivali gerçekleşiyor.

İlkbaharın renkleri ile birlikte kent farklı bir çehreye bürünüyor. Farklı temalara sahip iki etkinlik ile bahara merhaba diyor. Scoppio del Carro karnavalı enfes müzik ziyafeti ile kulaklarınızın pasını siliyor. 

floransa.jpg

Yaz aylarında ise Floransa bir başka heyecanlı oluyor. 1 ay boyunca devam eden dans festivali ile şehrin sıcaklığı adeta yükseliyor. Eylül ayına geldiğimizde ise kağıt fenerler eşliğinde festival sezonunu uğurluyoruz. 

Floransa Gezilecek Yerler 

İtalya’nın her yeri ayrı bir hikaye, her noktası ayrı bir yaşanmışlık taşıyor. Yaşanmışlıklara doğru adım adım yola çıkalım. 

Floransa Katedrali

floransa-4.jpg

Şehrin simgelerinden olan Floransa Katedrali bunun yanı sıra şehrin en büyük ve en değerli mimarisidir. Yapım aşaması tam tamına iki yüzyıl sürmüştür. 

Katedral bodrumu adeta tarihe açılan bir kapıdır. Eski kilise kalıntıları ve Brunelleschi’nin mezarını görme şansına sahipsiniz. Pembe, beyaz mermerlerden yapılan kilisenin iç kısmında da İtalyan sanatına yön veren sanatçıların eserleri inceleyebilirsiniz. 

Santa Croce Bazilikası

Santa Croce Bazilikası dini özelliğinin yanı sıra manevi açıdan da yüksek öneme sahip. 13.YY’da inşa edilen bazilikada İtalya’nın önde gelen isimlerinden Galileo, Michelangelo, Dante ve Machiavelli’nin anıt mezarları yer alıyor. Bilime ve sanata değer katmış isimleri barındıran kutsal bir mekan. 

floransa-5.jpg

Signoria Meydanı

Signoria Meydanı 14.YY’da siyasetin kalbi gibi olmuştur. 1530 yılında Medici’nin dönüşüne tanıklık etmiş ve Şenlik Ateşi gibi görkemli anlara ortak olmuştur. Aynı zamanda meydanın çevresinde Davud Heykeli replikası, Neptün Çeşmesi ve Vecchio Sarayı da yer alıyor. Meydanda yer alan tüm heykeller adeta sembolizme kafa tutuyor. İtalya gezilmesi gereken yerler arasında listenin başında yer alıyor. 

floransa-6.jpg

Boboli Bahçeleri

Floransa’nın eski yerleşim yeri olan Boboli Bahçeleri cennetten bir köşe gibi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması da bahçelerin önemini artırıyor. Üst kısmı meşe ağaçları, alt kısım çalılar ile kaplı yemyeşil bir dünya. Çınardan, selviye aklınıza gelecek tüm ağaçları burada görebilirsiniz. 

floransa-7.jpg

Boboli Bahçeleri’ni gezmeye Porselen Müzesi’nden başlamanızı tavsiye ediyoruz. Ardından Viottolone, amfi tiyatro ve limonluk ile keşfe devam edebilirsiniz.

Leonardo Da Vinci Müzesi

Floransa’nın en güzel tarihi yapılarından biri olan Leonardo Da Vinci Müzesi, görenleri büyülüyor. Toprak, su, hava ve ateş olmak üzere beş bölümden oluşan müze farklı bir müze deneyimi sunuyor. 

floransa-8.jpg

Müze aynı zamanda uluslararası öneme de sahip. Leonardo Da Vinci’nin ölümsüz eserlerinin sergilendiği müze, evrene farklı bir bakış açısı sunuyor. Makine etkileşiminin ve makinelerin detaylı bir şekilde anlatımlarının yer aldığı ilginç bir deneyim sizleri bekliyor. 

Rönesans’ın başlangıcını, edebiyatçıların ruhunu, felsefenin geçmişini yansıtan Floransa, İtalya’nın en üretken şehri. Ayrıca büyüleyici müzeler, görkemli yapılar ile turistlerin uğrak noktası. Bu yaz, tatil rotanıza Floransa’yı eklemelisiniz. Bizden söylemesi.😉

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle