Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Ferrari’nin Yeni SUV Model Aracı!

Ferrari’nin Yeni SUV Model Aracı!

Ferrari SUV model üretiyor. Peki, Ferrari’nin yeni SUV model aracı hakkında neler öğrendik? Bi’ de FUV ne demek? Haberimiz, Ferrari’nin ürettiği SUV modeli hakkında

SUV Değil FUV!

Ferrari markası, 2022’de pazara sunulacak şekilde bir SUV model üretti. Bu muhteşem modele SUV denilmesini de istemiyor. Neden mi, detaylar şöyle… 

Ferrari’nin Yeni SUV Model Aracı

Ferrari’nin SUV modeli var mı/ hiç olur mu…O da oldu 🙂 Ferrari SUV model üretiyor. SUV araç pazarı bu kadar ilgi görünce Rolls Royce, Bentley gibi markalar da imajı çizip SUV üretmeye odaklandılar. Ferrari markası işi, ağırdan alır gibiydi ama o da deyim yerindeyse tövbesini bozdu. Otomobil dünyasının şahlanan atı Ferrari, SUV bir modelle yakında yollara çıkacak. 

Hatırlarsanız önce Porsche markası SUV bir model üretti ve ezberleri bozdu. Arkasından Maserati’nin SUV modeli pazara sunuldu. Bunları görüp de “neden olmasın” diye düşünen Bentler ve onu da Rolls-Royce izledi. Geçtiğimiz yıl Lamborghini ve Aston Martin markalarının da birer SUV modeli pazara sunuldu. 2020 itibariyle proje halinde olsa da Ferrari de çok lüx SUV listesine ekledi. 


Ferrari Neden Geç Kaldı?

Aslına bakarsanız; geç kalmadı. Çok iyi bir strateji belirledi ve sakin davrandı. Ferrari, saha 2010 yılında SUV pazarının yükselen trendini fark etti ama onun gibi yarışçı bir imajın bu pazarda bulunmasının çok iyi bir fikir olmadığını biliyordu. Önce alt marka planı gündeme geldi ama bu da hızla refüze oldu. 2018 yılına geldiğimizde Ferrari markası, SUV pazarının pastasından pay almak isterken marka imajına zarar vermemek üzere bir strateji planı yaptı. Buna göre güçlü motor, lüks detaylar gibi özelliklerden hiç ödün vermeden yerden yüksek bir SUV Ferrari üretilecekti. Marka, en iyilerle çalışacak, en iyi sonucu alacaktı. Özetle Ferrari’nin sürece en son dahil olan lüks marka olmasının nedeni, bu özel logoyu taşımayı hak edecek bir çalışma için beklemesiydi. 

SUV mu FUV mu?

Safkan Ferrari SUV modeli Purosangue için geri sayım başladı. Sport Utility Vehicle yani SUV araç diyoruz ya marka bu işe böyle bakmıyor. O, Ferrari Utility Vehicle yani FUV denilmesini istiyor. 


Yeni SUV Ferrari Hakkında

Markanın SUV modelinin adı, Purosangue olacak. Ferrari Purosangue, hayalleri süsleyecek bir otomobil. Peki, Purosangue ne demek? Purosangue kelimesinin anlamı, safkan. 

Ferrari SUV Motor Özellikleri

Motoru hakkında hatta diğer teknik detaylar hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak söylentilerin özeti şöyle: GT modellerini aratmayan bir yol tutuş ve performans sunması bekleniyor. 3,9 litrelik çift turbo V8i motor çalışacak F8 Tributo’da 720 HP güç üretecek olan motora hibrid destetği de eklenecek.

 

Ferrari SUV Modeli Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Marka, FUV Purosangue için çok çalışıyor. Purosangue ne zaman satışa çıkacak denildiğinde ise 2022 yılını gösteriyor. Korona, planları epeyce bozdu ama bu konuda bir geri adım açıklaması da yok. Ferrari Purosangue fiyatı da merak ediliyor tabi. Ama bu konuda henüz bir bilgi yok. Bi’ tahmin yürütmek gerekirse Ferrar, GTC4 Lusso’dan pahalı olabilir…

Ferrari’den bahsedip iştahları açmışken size kiralık Ferrari fiyatları üzerine birkaç ipucu da verelim:

Ferrari Kiralama Fiyatları Nasıl?

Kiralık araba ya da Kiralık Ferrari için araştırma yapıyorsanız size çok yardımcı olacak bir kaç önemli ipucunu paylaşmak istiyoruz. 

  • Kiralık Ferrari fiyat listesine bakmak için yolcu360.com uygulamasını indirin!
  • yolcu360.com ile kiralık Ferrari fiyat bilgisi için belirli bir alandaki (lokasyondaki) rent a car firmalarının fiyatlarını tek site üzerinden ve tek sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. 
  • Böylece bir bölgedeki en uygun Ferrari kiralama seçeneğini hızlıca görüntüleyebilirsiniz. 
  • Tüm işlemleri online olarak yapabilir yani internetten Ferrari araç kiralama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 
  • Dilerseniz kredi kartına 9 taksitle Ferrari kiralama yapabilirsiniz. 
  • Planlarınız değişirse yolcu360.com güvencesiyle koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle