Yolcu360 Blog

Fatsa’da Ne Yenir? | Fatsa Yemekleri

Ordu yöresel yemekleri kapsamında Fatsa’da ne yenir? Kente  yolunuz düştüğünde mutlaka Fatsa’ya özgü yemekler tatmak isteyeceksinizdir. Peki, meşhur Fatsa yöresel yemekleri hangileri? Fatsa’nın nesi meşhur? Sizde araç kiralama ya da kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak Fatsa’nın yöresel yemeklerini deneyimlemek için yola çıkmaya ne dersiniz? Fatsa yemekleri ve Ordu yemekleri için gurme rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Fatsa’da Ne Yenir?

Ordu’ya bağlı Fatsa, bölgenin en çağdaş ve sıcakkanlı insanlarına sahip ilçelerinin başında geliyor hiç şüphesiz. İl merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Fatsa, komşu şehir Samsun’a da 165 kilometre mesafede. Yani her iki il merkezinden de 2-3 saatlik bir sürede ulaşabiliyorsunuz.

Yalancı Yason gezi rehberi için tıklayınız.

Fatsa Yemekleri

Karadeniz Bölgesi’nde yer alamasından dolayı bölgenin pek çok lezzeti Fatsa’da da bulunuyor. Lakin alışkın olduğumuz tarzın dışında pişirilen yemekleri de mevcut Fatsa’nın. Taze fasulye deyince aklınıza zeytinyağlı bir yemek gelir şüphesiz. Lakin Fatsa’da taze fasulye, haşlanıp süzüldükten sonra yumurtayla birlikte börek tavasında önlü arkalı kızartılarak yeniyor. Tarif biraz garip gelmiş olabilir ama lezzeti muazzam.

Fasulye demişken, fasulye turşusunun kavurması pek çok Karadeniz şehrinde olduğu gibi burada da bulunuyor.

 Ordu Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Fatsa’da Hamsili EkmekFatsa’da Hamsili Ekmek

Mısır ekmeği hamuruna karıştırılan salamura hamsi ile yapılan Hamsili Ekmek de bir başka lezzet nesnesi Fatsa’da. Yemeğin yanında yiyeceğinizi de düşünmeyin! Pasta, börek yer gibi tek başına tüketebileceğiniz bir ekmektir Hamsili Ekmek.

Fatsa’nın Hamsili Pilavı

Hamsi Kaygana, Hamsili Pilav ve hamsili diğer her şeyin tadına bakabilirsiniz burada. Denizden taze çıkmış balıklarla ya da yörede özenle yapılan salamuralar kullanılarak ortaya çıkarılan hamsili yemeklerin tadı bir başka.

Sakarca TürlüsüSakarca Türlüsü

Yörenin önemli otlarından biri olan Sakarca ile yapılan türlü ve değişik yemekler de lezzet rotanızda olmalı mutlaka. Sakarca Mıhlaması, Sakarca Kayganası, Sakarca Turşusu, Çöklüce Çorbası ilk önerilerimizden. Hamsi gibi bir yere sahip Sakarca otu Fatsa’da. Hamsiyle yapılan her yemeği Sakarca ile de yapıyorlar yani. Ortaya çıkan sonuçlar da hiç yabana atılır gibi değil.

Benzer bir yaklaşım Pazı için de geçerli. Pazı Kaygana, Pazı yemeği ve enfes bir tada sahip Pazı Burmalısı olarak bilinen böreği de Fatsa’ya gittiğinde mutlaka denemelisiniz.

Perşembe Yaylası gezi rehberi için tıklayınız.

Gürcü KavurmasıGürcü Kavurması

Lahana Guliya, Gürcü Kavurması ve Düdeyi olarak da bilinen Harhaşi’yi de es geçmemenizi öneriyoruz. İçinde ceviz, çörek otu, kişniş, sarı çiçek tozu ve mısır unu bulunan Gürcü Kavurması adından da anlaşıldığı üzere Gürcülere ait bir lezzet ama Fatsa’da oldukça rağbet gören ve gerçekten yemesi keyif veren bir kavurma türü.

Fatsa’nın Nesi Meşhur?

Hamsi, Sakarca, Pazı ve Lahana’yı bir kenara bırakarak düşünürsek Cıngırt kaya mezarları, Göreği Manastırı, Kız Kulesi, Sarmaşık Kaplıcaları ile milattan sonra 100’lü yıllarda yapılmış taş duvarlar üzerine 18.yy.’da kondurulmuş ahşap görünümüyle Hazinedar Konağı Fatsa’nın en önemli yerlerindendir.

Fatsa Araç Kiralama

Fatsa araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinde hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. Fatsa kiralık araba fiyatlarını hızlıca inceleyebilir ve online olarak rezervasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Fatsa uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğini hızlıca bulabilir yine pratik bir biçimde aradığınız sonuca ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle