Yolcu360 Blog
fabrika-cikisli-lpgli-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Fabrika Çıkışlı Lpg’li Modeller 2024 Listesi

Fabrika Çıkışlı Lpg’li Modeller 2024 Listesi

Fabrika çıkışlı LPG’li modeller 2024 listesi ile karşınızdayız. Otomobil kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri yakıt sorunu. Özellikle de son dönemde artış gösteren benzin ve motorin fiyatları, otomobil kullanıcılarını alternatif yakıt seçeneklerine yöneltiyor. Elektrikli otomobiller bu alternatiflerden biri olsa da birçok kullanıcı hala bu seçeneğe farklı sebeplerle pek de sıcak bakmıyor. Benzin ve motorine alternatif bir yakıt türü de LPG. Kullanıcılar diğer yakıt türlerine göre daha uygun fiyatlı olması ve doğa dostu olması nedenleriyle LPG’li araçları tercih ediyor. LPG tankları benzinli ve dizel araçlara sonradan takılabiliyor ve bu araçlar LPG’li olarak kullanılabiliyor. Ancak dizel araçlara LPG takmanın maliyeti çok daha yüksek olduğundan, işlem çok daha karmaşık olduğundan ve dizel araçlara LPG takıldığında istenen verim tam olarak alınmadığından pek de tercih edilmiyor. 

LPG’li araçlara olan ilginin giderek artması nedeniyle bazı otomobil üreticileri ürettikleri araçların yakıt seçeneklerine LPG’yi de eklemeye başladı. Yani bazı markaların ürettiği bazı modeller fabrika çıkışı olarak LPG’li. İşte 2024 yılının fabrika çıkışlı LPG’li modeller listesi.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

fabrika-cikisli-LPGli-modeller-2022

LPG Nedir?

Fabrika çıkışlı LPG’li araç modellerine geçmeden önce LPG’nin ne olduğu konusuna kısaca değinelim. LPG kavramının açılımı “Liquified Petroleum Gas”tır. Türkçeye çevirdiğimize ise sıvılaştırılmış petrol gazı anlamına gelir. Günümüzde LPG yalnızca otomobil yakıtı olarak değil birçok farklı alanda da kullanılır. 

LPG ilk başta gaz haldeyken daha sonra basınç ile sıvı hale gelir. Ham petrolden veya doğalgazdan elde edilen LPG yapı olarak renksiz ve kokusuzdur. Renksiz ve kokusuz olması gaz kaçağı gibi tehlikeli durumların tespitini zorlaştıracağı için hem renklendirilir hem de koku verilir. Aynı zamanda LPG havadan ağır bir madde olduğu için zemine çöker. 

LPG’li Araç Nedir?

LPG’li araçlar benzin ya da motorin yerine LPG ile çalışan araçlardır. Aslında bu araçların da ilk çalışma sırasında bir miktar benzine ihtiyacı vardır ancak bu aşamadan sonra yakıt olarak LPG’yi kullanırlar. 

Belli bir yıldan önce üretilmiş olan araçların birçoğunda fabrika çıkışı olarak LPG’li olma özelliği bulunmuyor. Bu nedenle de araç kullanıcıları, yakıt ihtiyaçlarını daha ekonomik şekilde karşılamak amacı ile araçlarına sonradan LPG sistemi taktırıyordu. Bu sistem sayesinde araçları hem benzin ya da motorinle hem de LPG ile kullanmak mümkün hale geliyordu. Son dönemde ise baz otomobil markaları belli modellerini fabrika çıkışlı hali ile LPG’li olarak üretmeye başladı. Bu da ekonomik şekilde araç kullanmak isteyen birçok kullanıcının dikkatini çekti. 

LPG’li araçların kullanıcılara sunduğu en önemli avantaj tek depo ile uzun kilometreler boyunca seyahat edilebilmesi. Yani LPG kullanmak benzin ve dizele göre çok daha ekonomik. Ayrıca yakıt olarak LPG kullanan araçlar sürüş boyunca hızının koruyarak ilerlediği için de ekstra yakıt harcamıyor.LPG’li araçların bir diğer avantaj da daha fazla yükü taşıyabilmesidir. Aracın ağırlık durumuna göre hız düşmesi yaşamadan daha dengeli yol almayı sağlıyor. Aynı zamanda LPG motorda daha temiz bir yanma gerçekleştirdiği için motora daha az zarar veriyor ve motor ömrünü uzatıyor. 

LPG’li araçların çevre dostu olması da hem kullanıcılara hem de çevreye sağladığı en önemli avantajlar arasında yer alıyor. Basit kimyasal yapısı LPG’li araçların diğer enerji kaynaklarına göre çok daha çevreci olmasını sağlıyor. Yani LPG’li araçlar diğer yakıt türlerine göre çok daha az karbon salınımı gerçekleştiriyor.

Fabrika Çıkışlı LPG’Li Arabalar

Son zamanlarda yükselen araç fiyatlarıyla araç sahibi olmak isteyen insanlar LPG’li araçlara yönelir oldu. Çünkü hem benzin fiyatlarındaki artış hem de araçların pahalılığı LPG’li araçları ciddi bir seçenek haline getirdi.

İkinci el araçlar, LPG motoruna uyumlu olup olmaması sorunundan dolayı çoğu kullanıcı için risk taşıyor. Bundan dolayı araç sahipleri fabrika çıkışlı LPG araçlarına yönelmeyi tercih ediyorlar. LPG çıkışlı olmayan araçlara daha sonra LPG takılabiliyor olsa da bazen sonrasında sorun çıkabiliyor. Bundan dolayı LPG çıkışlı araçlar, ülkemizde ve dünyada merakla beklenen modeller arasında yer alıyor.

2024 Fabrika Çıkışlı LPG’li Araç Modelleri

Son yıllarda benzin ve motorin fiyatlarındaki artış, araç sahiplerini daha ekonomik seçenekler yöneltiyor. Bu nedenle de LPG’li araçlara olan ilgi gittikçe artıyor. İkinci el araç sahibi olmak isteyen kişiler satın alacakları araçların LPG uyumlu olup olmadığına da dikkat ediyor. Çünkü bazı modeller LPG için uygun olmayabiliyor. LPG’li araçlara olan ilginin attığının farkında olan otomobil üreticileri de bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için fabrika çıkışlı LPG’li modeller üretmeye başladı. Elektrikli araçların piyasaya çıkması ile eskisi kadar fazla sayıda üretilmese de 2024 yılında da fabrika çıkışlı LPG’li araç üretimi devam ediyor. Bakalım, 2024 yılında piyasaya çıkan fabrika çıkışlı LPG’li araçlar hangileri?

Honda Civic Eco

fabrika-cikisli-LPGli-modeller-2022-honda

Civic, Honda’nın en ikonik modellerinden biri. Benzinli, dizel ve LPG’li olmak üzere 3 farklı motor teknolojisine sahip olan Honda Civic’in Eco modeli fabrika çıkışlı olarak LPG’li. 1.6 motora ve 125 beygir gücüne sahip olan Hona Civic Eco, Elegance ve Executive olmak üzere iki farklı paketle satışa sunuluyor. Eco teknolojisine sahip olan Honda Civic LPG tankı ve bağlantı sistemleri ile fabrikada üretiliyor. Yakıt tankı eklendiği için bu model benzinli versiyonlarına göre biraz daha ağırdır. Yakıt deposu kapağı kaldırıldığında benzine ek olarak LPG dolum ünitesi de mevcuttur. Son olarak LPG tankı stepne yuvasına gizlendiği için bu modelin bagaj hacmi görece daha küçüktür. Gösterge panelinde LPG deposu baresi de mevcuttur.

Fiat Fiorino Combi Eco

fabrika-cikisli-LPGli-modeller-2022-fiorino

Fabrika çıkışlı LPG’li araçlardan biri de Fiat Fiorino Combi Eco modeli. En çok tercih edilen LPG’li modellerden biri olan Fiorino Combi Eco 1.4 motora ve 77 beygir gücüne sahip. Yokuş kalkış destek sistemi, kullanışlı iç tasarımı ve 150 bin km garantisi ile Fiorino Combi Eco sınıfının ilk ve tek fabrika çıkışlı LPG’li modeli olma özelliğine de sahip. Eko butonu sayesinde benzinden LPG’ye kısa süre içerisinde geçiş sağlayabiliyor. Fonksiyonel yakıt dolum noktası ile yakıt dolum kapağından kolaylıkla LPG dolumu da gerçekleştirilebiliyor. Fiorino Combi Eco’nun LPG tankı ise 30 litre.

Dacia Sandero Stepway Eco-G

fabrika-cikisli-LPGli-modeller-2022-dacia

Sandero Stepway Eco-G de Dacia’nın fabrika çıkışlı LPG’li aracı. Kalitesi ve güvenliği ile birçok kişinin favori araç modellerinden olan Sandero Stepway LPG sistemi ile kullanıcılara hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de CO2 salınımını azaltarak çevreye duyarlı bir duruş sergiliyor. Sandero Stepway Eco-G hem benzin hem de LPG olmak üzere iki yakıt deposuna sahiptir. Benzinli motora göre %10 yakıt tasarrufu, %60 daha uzun sürüş menzili ve %11 daha az karbon salınımı sağlar. 

Dacia Duster Eco-G

fabrika-cikisli-lpgli-modeller-2022-duster

Dacia Duster benzinli, dizel ve LPG’li olarak üç ayrı seçenekte piyasaya sürüldü. Fabrika çıkışlı LPG’li araç olarak Dacia Duster Eco-G modeli 2022’nin en şık modelleri arasında. Prestige ve Comfort isimli iki ayrı pakete sahip olan araç, 1.0 motora ve 100 beygir gücüne sahip.

Renault Taliant Turbo Eco

Renault’un Taliant modeli de benzinli ve LPG’li olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile üretilen araçlardan biri. 1.0 motora ve 100 beygir gücüne sahip olan Taliant Turbo Eco performans açısından da beklentileri karşılamayı başarmış bir araç. Aracın aynı zamanda Joy ve Touch olmak üzere iki farklı paketi bulunuyor.

fabrika-cikisli-LPGli-modeller-2022-renault

  •  Dacia Duster

fabrika-cikisli-lpgli.jpg

Son yılların popülerliği yükselen markası Dacia Duster, şimdi de fabrika çıkışlı LPG’li modeller 2024 listesinde yerini alıyor. Özellikle çeşitli motorlar ve çekiş sistemleri ile satılıyor olması da Duster’ı tercih edilebilir kılıyor. Bir süredir satışta olan 1.6 hp, 115 hp atmosferik benzinli motorla çalışan modelleri bulunuyor. 33.6 litrelik LPG yakıt tankı teorik seyir mesafesi ise 400 kilometre. Ortalama yakıt tüketimi ise 8.7 lt /100. kilometre.  

2023 Dacia Duster İncelemesi

  •  Ford Fiesta Advanced

fabrika-cikisli-lpgli-.jpg

Ford bazıları için diğer araba markalarına göre her zaman önde gelmiştir. B sınıfı bir hatchback ile devam ediyoruz. Mobil cihazlar için LPG tüketicileri 1.1 litrelik atmosferik benzinli motor imkanı sağlıyor. 85 hp cihaza sahip 1.1 Trend 5 Advanced Fiesta’nın fiyatı değişiklik gösteriyor. Bu yüzden araştırmanızda fayda var.  

  •  Ford Mondeo

fabrika-cikisli-lpgli-1.jpg

Ford’un bir diğer fabrika çıkışlı LPG’li modeli ise Mondeo’dur. Benzeri ürünlerden farklı olarak D sınıfı modelin LPG fiyatı, benzinli paketlere göre daha avantajlı diyebiliriz. Nitekim LPG’li araç kullanmanın ekonomik olması tercih edilebilirliğini artırıyor. Yine de detaylı bir araştırma yapmanızı öneriyoruz.  

  • Fiat Egea HB

fabrika-cikisli-lpgli-2.jpg

Türkiye’nin hemen her yerinde görmeniz mümkün olan  Fiat Egea’nın LPG dönüşüm hizmeti sizleri şaşırtmasın. Fakat Fiat’ın HBA modelinin şimdilik sadece 3 seçenekle sınırlı olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bunlar: street, urban plus ve mirror. 

  •  Fiat 500X

fabrika-cikisli-lpgli-3

Yine bir Fiat modeli ile karşınızdayız. Off-road deneyimini sonuna kadar yaşamak istiyorsanız gönül rahatlığıyla seçim yapabileceğiniz araçlardan biri diyebiliriz. Fiat 500 X LPG seçeneği ile müşterilerini karşılıyor. 1.6 E-torq modeline göre LPG dönüşümü fabrikada olduğu gibi yapılmaktadır. 

  •  Opel Corsa

fabrika-cikisli-lpgli-4.jpg

1.4 motor LPG ile donatılmış Zero Corsa şimdilerde büyük ilgi görüyor. Henüz fabrikada donatılan LPG Corsa, maksimum 173km / h hıza sahip olduğunu belirtelim. Aslına bakarsanız kendinden beklenen performansın üzerine çıkıyor diyebiliriz. Nitekim 0-100km / s’den 12.4 saniyede hızlanabilmektedir.

LPG’li Araç Fiyatları Nasıl?

Sıfır araç fiyatları birçok farklı etkene bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Donanım paketleri, motor gücü, motor tipi, renk gibi birçok faktör sıfır araç fiyatlarını değiştirebiliyor. Bu nedenle fabrika çıkışlı LPG’li araçlarda marka ve modele göre farklı fiyatlara sahip olabiliyor. Sıfır araç satın almak için yeterli bütçeye sahip olmayanlar da ya ikinci el araçlara yöneliyor ya da araç kiralama seçeneğini tercih ediyor. 

LPG’li araçlara olan ilginin artması nedeniyle kiralık araç seçenekleri arasında LPG’li araçlar da yer almaya başladı. Siz de kiralık bir araç arıyorsanız Yolcu360’ın uzmanlığı ile yüzlerce farklı marka ve modeldeki aracı dakikalar içerisinde kolay ve güvenilir bir şekilde kiralayabilirsiniz. Araç kiralama konusunda merak ettiğiniz tüm detaylar için Yolcu360’ın 7 gün 24 saat hizmet veren Ödüllü Misafir Merkezi ile iletişime geçebilir ya da mobil uygulamasını indirebilirsiniz. 

LPG’li Araç Kiralama Fiyatları Nasıl?

LPG’li araç fiyatları da LPG’li kiralık araç fiyatları da çok merak ediliyor. Sektörde tüplü araç kiralama arayışı hep olmuşsa da fabrika çıkışı bu teknolojiyle gelen seçenekler sunulana kadar rent a car’da bunu görememiştik. Fakat son yıllarda fabrikadan tüplü araç çıkması konusunda yaygın bir seçenek alanı ortaya çıktıkça rent a carda LPG’li seçenekler de görülmeye başlandı.

LPG’li kiralık araba seçenekleri için Yolcu360 rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Farklı rent a car firmalarına ait farklı modelleri inceleyerek hızlı bir şekilde güvenle online araç kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz.

Yorum ekle