Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Evden Çalışanlar İçin Yararlı Olabilecek Öneriler

Evden Çalışanlar İçin Yararlı Olabilecek Öneriler

Her güne insan aynı motivasyonla başlayamıyor. Bazen çok üretken hissederken bazı günlerde çalışmak için motivasyonunuzu arttırmanız gerekebiliyor. Özellikle evde çalışırken dikkatinizi dağıtan durumlarla daha sık karşılaşabiliyorsunuz. Örneğin, köpek veya kediniz ilgi istiyor olabiliyor, çamaşırların yıkanması gerekiyor olabilir veya çocuklarınız fazla ses yapabilir. Bu gibi sebeplerden ötürü sürekli işleriniz bölünebilir ve sonuçta da veriminiz düşebilir. Peki ev-ofisinizi en verimli alan haline nasıl getirebilirsiniz? Evden çalışırken veriminizi nasıl arttırabilirsiniz? Bu gibi sorularınızın yanıtlarını evden çalışanlar için yararlı olabilecek öneriler yazısı altında Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

Evden Çalışanlar İçin Faydalı Öneriler

  • Güne erken başla.

Sabah işe gideceğiniz saatte kalkın ve kendinizi hazırlayın. Böylece çalışma masasına geldiğinizde uyanmış ve çalışmaya hazır hissedebilirsiniz. Evden verimli bir şekilde çalışmanın bir yolu, uyandığınız anda yapılacaklar listenize dalmaktır. Aksi takdirde, kahvaltıyı uzatabilir ve sabah halsizliğinin motivasyonunuzu azaltmasına sebep olabilirsiniz.

  • Ofise gidiyormuş gibi davran.

Evden çalışırken, kendiniz için bir ofis oyunu oynayın. Alarmınızı ayarlayın, kahve-çay yapın ve sizi iyi hissettiren kıyafetlerinizi giyin. Sonra da çalışma masanıza geçerek kendinizi ofiste çalışıyormuş gibi düşünün.

  • Ofiste çalıştığınız gibi gününüzü planlayın.

Evden çalışırken kendi kişisel yöneticinizsiniz. Programa uymak için neler yapacağınızı ve gün içinde ne zaman bunları gerçekleştireceğinizi planlayın. Çevrimiçi bir takviminiz varsa yeni görevlere ne zaman başlayacağınızı bildiren kişisel hatırlatıcılar oluşturun.

Gerekirse gündeminizi değiştirebilirsiniz ancak güne başlamadan önce her işi özetleyen bir gündem belirlemek çok önemlidir. Bir gün önce programınızı belirleyip, ertesi gün uyandığınızda bu programa başlamak çalışmak için daha teşvik ettirici bir yöntem. Denerseniz gerçekten işe yaradığını fark edeceksiniz. 😊

Home-Office Çalışmayı Kolaylaştıracak Öneriler

  • Özel bir çalışma alanı seçin.

Kendinizi odada çalışmak zorundaymışsınız gibi hissetmeyin. Sizi en motive edecek noktayı seçin ve orada çalışın. Bu yer mutfakta olabilir ya da balkonda. 😊

  • Sosyal medyadan uzak durun.

İş yerinde bir iki kez sosyal medyaya bakmanız sizi etkilemeyebilir. Ancak evde bu durum sizin üzerinizde olumsuz bir etki bırakarak vakit kaybetmenize ve işinize odaklanma problemi yaşamanıza neden olabilir. Bu durumdan uzak durmak için evden çalışırken sosyal medyadan uzak özen gösterin.

  • Daha fazlasını hedefleyin.

Örneğin bir işi iki günde bitiriyorsanız, evde çalışırken aynı işi 1 günde gün de bitirmeye odaklanın. Böylece daha çok odaklanmış olup daha üretken olabilirsiniz.

  •  En üretken olduğunuz anı bulun.

Motivasyon bir kere sağlandığında gün boyunca büyür ve akar.  Evde çalışırken de bu motivasyonu ne zaman sağlayabildiğinize dikkat edin ve programınızı bunun etrafında planlayın. Zor ve dikkat gerektirecek işlerinizi tamda en üretken anınızda yaparsanız kolayca tamamlayabilirsiniz. Böylece hem motivasyonunuz artar hem de kendinizi daha iyi hissedersiniz.

  • Kendinizi meşgul edin.

Ne kadar çok meşgul olursanız, veriminiz daha da artar. Çünkü az işiniz varsa bunu daha sonra yapıyım şimdi biraz komik videolar izleyebilirim diyerek dikkatinizi dağıtabilir ve işlerinizi sürekli erteleyebilirsiniz.

  • İş arkadaşlarınızla bağlantıda kalın.

Anlık mesajlaşma ve video konferans araçları iş arkadaşlarınızla iletişim kurmanızı kolaylaştırabilir ve işinizin büyük resme nasıl katkıda bulunduğunu size hatırlatabilir.

Yorum ekle