Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Evde Bitki Yetiştirme Teknikleri | Bitki Yetiştirmek İçin Bilinmesi Gerekenler

Evde Bitki Yetiştirme Teknikleri | Bitki Yetiştirmek İçin Bilinmesi Gerekenler

Evde bitki yetiştirmek istiyor ancak bu konuda çok bir bilginiz yoksa sakin olun. Çünkü sizler için evde bitki yetiştirmeyi kolaylaştıracak bir yaz hazırladık. Evde bitki yetiştirme teknikleri / bitki yetiştirmek için bilinmesi gerekenler yazısı altında sizlere bitkilerle ilgili bazı ufak tefek önerilerde bulunduk. Bu bilgiler sayesinde evde daha kolay bitki yetiştirebileceğinize inanıyoruz. 🙂 Ee öyle ise Yolcu360 ekibi tarafından hazırlanan bu yazıya bir göz atın ve sizin evde bitki yetiştirmeye başlayın. 🙂

Evde Bitki Yetiştirme Teknikleri

Öncelikle evde bitki yetiştirmek istiyorsanız bitkilerinizi tanımalısınız. Çünkü bitkilere ne kadar özen ve dikkat verirseniz verin, onların ihtiyaçlarını bilmiyorsanız gelişmezler. İç mekan bitkileri için oldukça sabit bir sıcaklık gerekmekte. Eğer siz üşüyorsanız, bitkiniz de üşür. Siz güneş ışığına fazla maruz kalıyorsanız bitkinizde güneşten sıkılır. Bu yüzden bitkiniz için en doğru konaklama noktasını bulmaya çalışın.

Ev Bitkisi Saksı Kullanımı

  • Evde bitki yetiştirmek için kullandığınız kabında yeterince büyük olduğundan emin olmalısınız. Çünkü bitkiler büyümek için alana ihtiyaç duyarlar. Eğer birden fazla bitkiyi aynı toprağa ekiyorsanız, bitkiler arasında yeterli boşluk bıraktığınızdan emin olmalısınız. Yoksa bitkilerin kökleri birbirine karışır.

Ev Bitkisi Köklerin Kontrolü

  • Bitkilerinizin köklerini yılda bir kez kontrol ederek kalabalık görünüp görünmediklerini kontrol edin. Eğer kökleri birbirine dolaşır veya çok kalabalık görünürse onları parçalayın. Eğer bitkinizin köklerini koparmak istemiyorsanız, bitkinizi daha büyük bir saksıya yerleştirin. Böylece bitkinizin yeniden büyümesini sağlarsınız.

Ev Bitkilerine Doğru Miktarda Güneş Işığı

  • Doğru miktarda güneş ışığı sağladığınızdan emin olun. Bitkiler genellikle tam güneş ışığına, kısmi güneş ışığına veya kısmi gölgeye ihtiyaç duyar. Bu yüzden bitki almadan önce evde onu nereye koyacağınıza ve buraya yeterli güneşin gelip gelmediğine dikkat edin.
  • Çoğu ev bitkisi için kısmi gölge en iyisi olabilir. Saksılı bir bitkinin saatlerce doğrudan güneş ışığı alacağı bir yere koymak pek de doğru bir karar olmayabilir. Eğer bitkiniz zayıf ise onu tam ışık alan bir yere koymak mantıklı olabilir.

Ev Bitkisi Sulama Konusu

  • Evde yetiştirdiğiniz bitkileri sadece gerektiği kadar sulayın. Onları fazla sularsanız ölümlerine sebep olabilirsiniz. İlk kez saksı bitkisi yetiştirenler genellikle bitkilerin ne kadar fazla su alırsa o kadar iyi olduğuna inanarak bitkileri gereğinden fazla sularlar. Doğru sulama içinse öncelikle bitkinizin toprağının biraz kuru olup olmadığına bakın. Eğer kuruluk varsa saksının altındaki delikten biraz dışarı çıkacak kadar su dökün.
  • Küçük bir not: Orkide gibi titiz bitkiler, musluk suyunda bulunan kimyasallara karşı hassas oldukları için daha kaliteli suya ihtiyaç duyarlar. Bunun yerine damıtılmış veya kaynak suyu kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Ücretsiz E-Kitap Siteleri için tıklayınız.

Bitki Yetiştirmek İçin Bilinmesi Gerekenler

Çoğu bitki yetiştiricisi gübre kullanır. Ancak bu bir tercih meselesi. Eğer gübre kullanmayı seçerseniz, bitkiniz için ne kadar gübre kullanmanız gerektiği konusunda bilgi alın. Bunların dışında bitkilerinizi sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Bunu rutin bir hale getirirseniz herhangi bir sorun olduğunda kontrolden çıkmadan onu rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Bu yüzden bitkilerinizi kontrol etmeyi bir rutin hale getirmenizi tavsiye ediyoruz. 🙂

El İşi Ürünlerinizi Satabileceğiniz Web Siteleri için tıklayınız.

Yorum ekle