Yolcu360 Blog
en-ucuz-tatil-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > En Ucuz Tatil Yapılacak Yerler | 2023 Ucuz Tatil Yerleri

En Ucuz Tatil Yapılacak Yerler | 2023 Ucuz Tatil Yerleri

En ucuz tatil yapılacak yerler 2023 listemiz ile karşınızdayız. “2023’te ucuz tatil mümkün mü?” tabii mümkün! Hepimiz güzel bir tatil yapmayı isteriz. Gündelik hayatın stresini, koşuşturmacasını bir kenara koymak hangimize iyi gelmez ki? Tatillerde hem ruhumuzu hem bedenimizi dinlendirmek isteriz. Bizi pamuk gibi yapacak bir tatile kim hayır diyebilir ki? Evet, hayır demek çok zor ancak çoğu zaman yüksek tatil harcamaları gözümüzü korkutuyor. Oysa buna hiç gerek yok çünkü her bütçeye hitap edecek bir tatil şekli mevcut. İşte ister günübirlik ister birkaç haftalık tatiliniz için mutlaka göz atmanız gereken bir liste.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

2023’de cebinizi yakmayacak ücretlerle Türkiye’yi keşfetmeye ne dersiniz? Birbirinden güzel şehirlerde tatil yapmak için çok büyük miktarlarda paranızın olmasına gerek yok. Tatilinizi ekonomik bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz yerleri sizler için derledik.

Ultra lüks oteller, villalar, yüksek tatil harcamaları size göre değilse doğru yerdesiniz.

Çanakkale

ucuz-tatil-canakkale

Marmara’nın sakin ve huzur dolu parçası Çanakkale ucuz tatil yapmak isteyenler için listemizin başında yer alıyor. Adaları da doğanın hüküm sürdüğü ilçeleri de hayranlık uyandırıyor Çanakkale’nin. Adeta tarihimizin yaşayan bir parçası olan Çanakkale her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Kurtuluş mücadelesini bütün ruhunuzda hissedebileceğiniz tarihe ev sahipliği yapıyor Çanakkale.

Truva Antik Kenti, Truva heykeli, Assos Antik Kenti de taşıdığı bütün tarihi mirasla misafirlerini bekliyor.

Adaların nostaljik havası, huzur dolu sokaklarının hepimizde bir merak uyandırdığını ise inkar edemeyiz. Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada ve Bozcaada Çanakkale’de sizleri bekliyor.

Deniz aşıklarını unutmadık! Kabatepe kumsalı ve Kadırga koyu parmaklarınızın ucunda sizi bekliyor.

Çanakkale Gezi Rehberi | Çanakkale Gezilecek Yerler

Aydın

Kuşadası ilçesiyle ününü arttıran Aydın’da doğal güzelliğinin yanında kocaman tarihi bir miras bulunuyor. Tales Matematik Müzesi ile matematiği yeniden keşfedebilirsiniz. Ara Güler’in keşfiyle yeniden gün yüzüne çıkan Afrodisias Antik Kenti ve Afrodisias Müzesi’ni gezerek hayran kalacağınız bir antik kent deneyimi yaşayabilirsiniz.

İçindeki eserleri sadece büyüteçle inceleyebileceğiniz Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi’nde ise hayranlığınızın katlanacağına eminiz.Aynı zamanda Aydın, termal suları ile de adeta şifa dağıtıyor. Bu sulardan bazılarını içerek şifayı bütün bedeninizde hissetmeniz mümkün.

Deniz olmadan olmaz diyenler için ise Didim ve Kuşadası bizlere göz kırpıyor.

Aydın Gezilecek Yerler | Aydın Turistik Yerler

Hatay

Tatilinizde kültüre doymak istiyorsanız tercihinizi Hatay’dan yana kullanmanızı öneririz. Yıllarca farklı medeniyetlerin hayatını sürdüğü bu yerde kültürel bir keyif yaşayabilirsiniz. Ayrıca Antakya ve İskenderun usulü döneri yerinde tadarak bu lezzeti doğduğu yerde deneyebilirsiniz.

İlk durağımız Antakya Arkeoloji Müzesi. Burada geçmişi buram buram hissedeceğiniz heykeller ve mozaikler sizi karşılayacak. Harbiye Şelalesi’nde ise doğal güzelliğinden gözlerinizi alamayacaksınız.

İskenderun sahili özellikle yaz aylarında gezmek için ideal. Camileri ve tarihi yapılarıyla Hatay tatilinizin tam bir kültür gezisi olacağını söylemek zor değil.

Gaziantep

 Bir diğer kültürel kaynaşma noktamız Gaziantep. Gaziantep mutfağını kim sevmez? Birbirinden güzel tatlılarıyla, yemekleriyle adeta damak çatlatıyor Gaziantep. Yöresel lezzetleri ününü dört bir yana duyuruyor desek yeridir. Öyle ki burada Emine Göğüş Mutfak Müzesi var.

Sosyal medyada sıkça gördüğümüz Çingene Kızı Mozaiği de burada, Gaziantep Müzesi’nde yer alıyor. Yakından görünce daha çok beğeneceğinizi düşündüğümüz Çingene Kızı Mozaiği için bile Gaziantep’e gitmeye değer.

Ayrıca Medusa Cam Eserler Müzesi, Gaziantep Savaş Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Zeugma Belkıs Antik Kenti de ziyaret edilesi yerler arasında yer alıyor.

Gaziantep Seyahati: Gaziantep’te Gezilecek En İyi Yerler 

Balıkesir

Ucuz tatil yapılabilen yerler deyince Balıkesir’den bahsetmezsek olmaz. Sahilleri ayrı kaplıcaları ayrı güzel Balıkesir! Kaz Dağlarını görmeye ne dersiniz? Kaz Dağları’nın harika havasını solurken gezinizin tadına varacaksınız. İstanbul’da yaşayanların hafta sonlarına bile sıkıştırıp tatilin tadını çıkarabilecekleri bir şehir Balıkesir.

Ayvalık Sarımsaklı Plajı denizseverleri mest edecek bir yer. Buradaki kum vücuda yapışmayarak kumdan rahatsız olanları büyük bir dertten kurtarıyor. Ayrıca burada keşfedeceğiniz minik koylarla tatilinizi çok daha sakin geçirebilirsiniz.

Avşa Adası plajlarında tatilinizin keyfini çıkarmak ister misiniz?

Açık Hava Mermer Müzesi, Zeytinyağı Müzesi, Tahtakuşlar plajı, Değirmen Boğazı, Darıdere Tabiat Parkı da tatilinizde uğrayabileceğiniz yerler arasında yer alıyor.

Antalya

ucuz-tatil-antalya

Eğer Antalya’yı sadece beş yıldızlı otelleri ve lüks tarafıyla tanıdıysanız ucuz tatil yerleri arasında olması size mantıksız gelebilir. Bu noktada rahatlıkla söyleyebiliriz ki Antalya’da her bütçeye uyacak bir tatil seçeneği bulabilirsiniz.

Eğer şehir merkezindeki ücretlerin sizin için yeterince uygun olmadığını düşünüyorsanız ilçelerde oldukça uygun fiyata tatil fırsatları bulabiliyorsunuz. Şehir merkezine nazaran daha sakin bir hayatın hakim olduğu ilçelerde kalabalıktan uzak huzurlu ve ucuz bir tatil yapabilirsiniz.

Antalya Gezi Rehberi: Antalya’da Görmeniz Gereken 7 Yer

Tatilinizin maliyetini daha çok düşürmek için çadırda konaklamayı değerlendirebilirsiniz. Tatilde çadırda kalmak bana göre değil diyorsanız tatil sezonundan önce otel rezervasyonu yaptırmayı düşünebilirsiniz. Böylece konaklama için ödeyeceğiniz ücret tatil sezonunun yarı fiyatı bile olabilir.

Amasra

en-ucuz-tatil.jpg

En ucuz tatil yapılacak yerler listemizde ilk sırada Amasra var. Karadeniz Bölgesi’nin güzide şehirlerinden biri olan Amasra, tarihi dokusu başta olmak üzere doğal güzelliğiyle de aklımızı başımızdan alıyor. Berrak plajları ve muhteşem manzaralarıyla sizleri bekliyor. Üstelik Ankara ile arası 306 kilometre iken İstanbul ile arası 456 kilometre. Nitekim otobüs ya da özel araçla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Geçmişi M.Ö. 12. YY’a kadar uzanan Amasra’nın gezilecek yeri çok fazla. Dilerseniz yüzyıllık Amasra Kalesi’ni ziyaret edin dilerseniz de Karadeniz’in serin sularına kendinizi bırakın. Tarihi evlerle sıralı sokaklarda gezebilir ya da deniz manzarasına karşı çay bahçelerinde oturabilirsiniz. Bunun yanı sıra Amasra pidesinin tadına bakmadan dönmemelisiniz. Konaklama için de her bütçeye uygun bir yer bulabileceğinizi söylemeden geçmeyelim. 

Gökçeada

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, Ege Denizi manzarasıyla sizleri karşılıyor. Aşıklar Koyu ve Aydıncık Plajı başta olmak üzere denize girebileceğiniz birbirinden keyifli sahiller sizleri bekliyor. Berrak denizi, soğuk suyu ve parlayan kumsallarıyla yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekiyor. Kabatepe’den kalkan arabalı feribotlarla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi kendi aracınız ile de kolaylıkla gelebilirsiniz. Bunun yanı sıra Gökçeada, sörf severlerin de vazgeçilmez adresi.

Özellikle Kefalos Plajı’nda kite sörf yapabilir, Yıldızköy Plajı’nda deniz ve güneşin zevkini doyasıya çıkarabilirsiniz. Kaleköy ve Zeytinli’de ise Rum mimarisi eşliğinde nostaljik anlar yaşayabilirsiniz. Hatta adada geçmişte yaşayan Rum halkının izlerini de görebilirsiniz. Nitekim Dereköy Türkiye’nin ilk Rum ve Türk halkının beraber yaşadığı köy olma özelliğine de sahip. Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürüyüp eşsiz tarih havayı mutlaka solumalısınız.

Gökçeada’da Yüzebileceğiniz En Güzel 7 Plaj

Yusufeli

Artvin’in güzel ilçelerinden biri olan Yusufeli, en ucuz tatil yapılacak yerler 2023 listemizde. Yemyeşil doğası ile outdoor aktivitelerinin vazgeçilmez noktası. bilinir. Bunun yanı sıra tarihi geçmişiyle de etkilemeyi başarıyor. Barhal Kalesi’nden Tortum Şelalesi’ne ucu bucağı olmayan bir tatil sizleri bekliyor. Yusufeli çevresinde bulunan yaylalarda trekking de yapabilirsiniz. Ayrıca doğasıyla ünlü Yusufeli’de uygun fiyatlı pansiyonlar ve dağ evleri gibi konaklama seçenekleri mevcut. 

Şavşat

en-ucuz-tatil-.jpg

Listemizde Artvin’den bir ilçe daha yer alıyor. Burası yaylalarıyla ünlü Şavşat. Bir ucu yeşile bir ucu maviliğe uzanan eşsiz bir manzaraya sahip. Konaklama yapabileceğiniz pek çok seçeneğin yanı sıra yaylalarda çadırınız ile kampta yapabilirsiniz. Gezilecek yerler arasında ise Şavşat Kalesi’ni ve Hatila Vadisi mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. 

İasos

Akdeniz’in keyifli sularında henüz tatil yapmayanlar için sizlere kusursuz bir önerimiz var. Burası Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı olan İasos. Aynı zamanda İasos, en ucuz tatil yapılacak yerler listemizde de bulunuyor. Antik bir liman kenti olarak tarihten günümüze gelmeyi başarmış bir cennet. Antik tiyatro kalıntılarını keşfedebileceğiniz gibi tarihi izlerle birlikte plajda vakit geçirebilirsiniz. Muğla’nın alışılagelmiş tatil beldeleri dışında sıradışı bir lokasyon olduğunu söyleyebiliriz. 

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri/ Muğla – Milas – İasos Sahili

Taşucu

en-ucuz-tatil-1.jpg

Akdeniz’in diğer bir kıyısına rotamızı çeviriyoruz. Burası tertemiz denizi, mis gibi doğası ile ön plana çıkıyor. Taşucu her yıl olduğu gibi 2023 yazında da en ucuz tatil yapmak isteyenlerin gözdesi haline geliyor. Taşucu’na gelmek için öncelikle Silifke’ye geçilmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Mersin ile Silifke arası ise 96 kilometre iken Silifke ile Taşucu arası sadece 12 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Bunun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerle ya da kendi aracınız ile Taşucu ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçağa binmek isteyenler için Adana Havaalanını kullanmaları ardından küçük otobüslerle Silifke’ye geçmelerini öneriyoruz. Peki Taşucu’nda gezilecek yerler nelerdir? Hristiyanlıkta kutsal kabul edilen Ayatekla Kilisesi’ni görebilir, anıt mezar niteliği taşıyan Mezgit Kalesi’nin siluetinde gün batımını izleyebilirsiniz. Atatürk’ün çok sevdiği ve doğduğu yer Selanik’e benzettiği Taşucu’nda yer alan Atatürk Evi’ni de görmeden dönmemelisiniz.

Ayrıca Mersin’in KKTC’ye açılan bir deniz kapısı olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Dilerseniz buradan KKTC’nin Girne Limanı’na her gün düzenlenen deniz seferleri ile geçebilirsiniz. Gündüz berrak Akdeniz’de yüzüp, altın rengi kumlarında dinlenebilir sonra da yöreye has lezzetlerin keşfine çıkabilirsiniz. Taşucu’nun zengin Mersin ve Antakya mutfağına ait yemekleri ile harika bir tatil fırsatı sizleri bekliyor. 

Erdek

en-ucuz-tatil-2.jpg

Vaktiyle Türkiye’nin ilk tatil beldelerinden biri olan Erdek halen popülerliğini korumaya devam ediyor. Balıkesir’in bir ilçesi olan Erdek özellikle İstanbul, Bursa gibi birçok şehre yakınlığı itibari ile sıklıkla tercih ediliyor. Bursa üzerinden yaklaşık 1.30 saatlik bir yolculuktan sonra ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda en ucuz tatil yapılacak yerler listemizde de bulunuyor. Nitekim ülkemizin güneyindeki tatil beldelerine oranla oldukça uygun fiyatlara tatil yapmak mümkün. Hatta popüler tatil beldelerinden birinde sadece 4 gün için harcayacağınız parayı Erdek’te en az 7 gün tatil yapma imkanı bulabilirsiniz. Sınırsız seçenekte otelleri, doğayla bütünleşen konaklama seçenekleri ile sizlerle. Doğal dokusu, yasemin kokuları eşliğinde benzersiz bir tatil geçirmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir rota. 

Tatil için Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle