Yolcu360 Blog
en-ucuz-spor-arabalar-0

En Ucuz Spor Arabalar 2024

En ucuz spor arabalar listesi hazır! Spor araba sahibi olmak birçok kişinin hayali. Hem görsel açıdan hem de performans açısından oldukça cazip olan spor arabaların fiyatları sahip oldukları özellikler nedeniyle normal otomobillerden bir miktar daha yüksek. Bu nedenle de spor araba sahibi olmak isteyen kişiler spor araba fiyatlarını oldukça merak ediyor. Üstelik spor araba fiyatları sadece spor araba almak isteyenlerin değil böyle bir planı ya da bütçesi olmayanlar tarafından da araştırılıyor. Yolcu360 ekibi tarafından hazırlanan bu içerikte 2024 yılının ilk çeyreğinde satılan en uygun fiyatlı spor araba modellerinin hangileri olduğunu bulabilirsiniz. Hazırsanız içeriğimiz başlıyor…

En Ucuz Spor Araba Modelleri 2024

Spor arabalar birçok kişinin hayallerini süslüyor olsa da çoğu zaman ekonomik nedenlerle bu durum hayal olmanın ötesine geçemiyor. Çünkü spor arabalar diğer otomobil segmentlerine göre oldukça yüksek bir fiyat aralığına sahip. Genel olarak bakıldığında ise spor arabalar bir ihtiyaçtan çok lüks kategorisinde değerlendiriliyor. Hal böyle olunca da spor araba almak hayalden öteye geçemiyor. Ancak yine de bu araçları incelemek, özellikleri ya da fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için illa ki satın almak gerekmiyor. Öyle ki birçok kişi için spor arabaları incelemek, bu araçlarda bulunan yeni teknolojileri keşfetmek ve arabaların fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak bir hobi. Üstelik birçok kişi için satın almak mümkün olmasa da bu araçları birkaç saatliğine de olsa deneyimlemek için araç kiralama seçenekleri bile mevcut. 

Spor araba denildiği zaman akla gelen belli başlı markalar var. Bugatti, Maserati, Porsche, Aston Martin, Ferrari ve Lamborghini gibi markalar bunlardan bazıları. Neredeyse en üst segment spor araba üreticileri olarak nitelendirebileceğimiz bu markaları bu denli ayrıcalıklı yapan tek şey hızlı spor arabalar üretmeleri değil. Saydığımız tüm bu markalar özel tasarımlarla, el işçiliğine dayalı iç dizaynları ile piyasada özel bir konuma sahip olmuş durumdalar. Bu özel markaların dışında Audi, BMW ya da Mercedes gibi kaliteli binek araçlar üreten markalarında spor araba modelleri mevcut. Peki en ucuz spor araba modelleri hangileri? Birçok spor araba meraklısının merak ettiği bu sorunun yanıtını sizler için araştırdık. İşte 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satılan en ucuz spor araba modelleri. 

  • BMW Z4 Fiyatları

en-ucuz-spor-arabalar

Türkiye’de spor araba denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri BMW. Birçok spor modeli bulunan BMW’nin en uygun fiyatlı spor araba modellerinden biri de Z4. 2002 yılından beri üretilen Z4 birçok kişi için ikonik bir araç konumunda. Farklı tasarımı ve yüksek performansı ile kullanıcılarına harika bir sürüş deneyimi yaşatan Z4’ü hem sıfır kilometre hem de 2.el olarak bulabilmek mümkün. Model yılı, hasar durumu ya da kilometresine göre 900 bin TL’den 4.5 milyon TL’ye kadar geniş bir fiyat skalası bulunan BMW Z4 en uygun spor araba modelleri içerisinde yer alıyor.

  • Mazda MX5 Fiyatları

en-ucuz-spor-arabalar

En ucuz spor araba modelleri listemize Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş bir araba ile devam edelim: Mazda MX5. Bu modelin rekorlar kitabına girme nedeni ise dünyanın en çok satan 2 kişilik spor arabası olması. 1.5 ve 2.0 olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunan Mazda MX5, hem performansı hem de tasarımı ile otomobil tutkunlarının gözde arabalarından biri. Fiyat skalası açısından bakıldığında ise bu modelin 2.el fiyatlarının, 1 milyon TL ile 1 milyon 600 bin TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz. 

  • Mazda RX8 Fiyatları

en-ucuz-spor-arabalar-

Otomobil tutkunlarının en favori spor araba modellerinden biri de Mazda RX8. Wankel motorlu ilk spor arabalardan biri olma özelliğine sahip olan Mazda RX8 kusursuz bir tasarıma ve üstün performansa sahip spor araba modellerinden biri. Aracın 645 cc’lik motoru yaklaşık 250 hp güç üretir ve bu da aracın max 250 km /s bir hıza kavuşması anlamına geliyor. Düşük motor hacimli yüksek tork teknolojisinin kullanıldığı bu ara. 211 Nm tork üretiyor. Arkadan itişli motoru sayesinde hız tutkunları için ideal bir araç olan Mazda RX8’in 900 bin TL ile 1.5 milyon TL arasında değişen geniş bir fiyat skalası mevcut. 

  • Audi TT Fiyatları

en-ucuz-spor-arabalar-1

Uzun zamandır piyasada var olan spor arabalardan biri de Audi markasının TT modeli. Dikkat çeken performansı ve göz alıcı dış tasarımı ve iç dizaynı ile birçok sürücüden tam not alan Audi TT de düşük fiyatlı spor araba modelleri arasında gösteriliyor. 2.0 benzinli motora sahip olan model 200 beygir gücünde. 55 litrelik bir yakıt deposuna sahip olan araç yüksek tork üretme özelliği sayesinde 0’dan 100 km hıza ortalama 6.5 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum 240 km hıza ulaşabilen Audi TT önden çekişli olmasına rağmen yüksek performansı ile göz dolduruyor. Model yılı ve kilometre gibi özelliklere göre Audi TT’nin fiyat skalası 450 bin TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında değişiyor 

  • Honda S2000 Fiyatları 

en-ucuz-spor-arabalar-2

Honda markasının ikonik spor araçlarından biri S2000 modeli. Göz alıcı tasarımı ve son teknoloji ile donatılmış özellikleri sayesinde S2000 günümüzde en çok tercih edilen spor arabalardan biri. 0’dan 100 km hıza 5.2 saniyede ulaşabilen S2000 250 beygir gücünde 2.2 benzinli bir motora sahip. 50 litrelik yakıt deposu ve 220 Nm tork üretimi ile üst düzey bir performans sunan S2000’in fiyatları ise 1 milyon 750 bin TL ile 3 milyon 500 bin TL arasında değişiyor.

  • Porsche Boxster Fiyatları

en-ucuz-spor-arabalar-3

Spor araba denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri hiç şüphe yok ki Porsche. Ancak birçok kişi yüksek fiyat skalası nedeniyle Porsche modellerine bakmaya dahi cesaret edemiyor. Elbette markanın tüm modelleri ulaşılamaz fiyatlara sahip değil. Porsche Boxster modeli de düşük fiyatlı spor araba modelleri içerisinde yer alıyor. Şık tasarımı ve yüksek performansı ile kullanıcıları kendisine hayran bırakan Porsche Boxster’ın model yılına göre 1 milyon TL ila 10 milyon TL arasında değişen bir fiyat skalası var. 

  • Nissan 350Z Fiyatları

en-ucuz-spor-arabalar-4

3500cc atmosferik V6 motoru ile tam bir hız makinası olan Nissan Z350 de çok beğenilen spor araba modellerinden biri. 0’dan 100 km hıza 5.7 saniyede çıkabilen Nissan Z350, hem tasarım hem de performans açısından kullanıcılarından tam not almış bir araç. 283 beygir gücündeki 3.5 litrelik dev motoru ve 70 litrelik yakıt deposu ile muhteşem bir performans sunan aracın tek kapılı 2 kişilik coupe tasarımı ise oldukça dikkat çekici. Nissan Z350’nin fiyatları ise 2 milyon 500 bin Tl ila 4 milyon 500 bin TL arasında değişiyor.

  • Audi S3 Sportback Fiyatları

en-ucuz-spor-arabalar-4

Audi’nin çok sevilen spor araba modellerinden biri de S3 Sportback. 2.0 litrelik turbo şarjlı 4 silindirli motoru 310 hp güç ve 400 Nm tork üreten S3 Sportback,  0’dan 100 km hıza 4,8 saniyede ulaşabiliyor. Görünüm açısından diğer modeller gibi net bir spor araba görünümüne sahip olmasa da performans açısından hız tutkunlarının beklentilerini karşılayan bir model olan S3 Sportback’in fiyatları ise 1 milyon Tl ile 4 milyon 500 bin TL arasında değişiyor. 

Türkiye’de satılan spor araba modelleri içerisinde en uygun fiyatlı olanları derlediğimiz listemizin sonuna geldik. Siz de spor arabalara meraklıysanız ancak bu arabaları alacak bütçeye sahip değilseniz spor araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu olan Yolcu360 üzerinden dilediğiniz marka ve modeldeki aracı, dakikalar içinde kiralayabilirsiniz. 

Yorum ekle