Yolcu360 Blog

En Ucuz Kiralık Araç Nasıl Bulunur?

Turizm potansiyelinin genişlemesi, havayolu şirketlerinin sayısının, havaalanı sayısının ve dolayısıyla da uçuş seferlerinin artması gibi konulara paralel olarak Türkiye’de son on yılda rent a car sektörü epey gelişti, çeşitlendi ve ulaşılabilir hizmet sunmaya başladı. Eskiden belirli bir azınlığa seslenen araç kiralama fikri, şimdi çok daha gündelik bir çözüm. Peki en uygun fiyatlı kiralık araç nasıl bulunur? En ucuz kiralık araç nasıl bulunur?

En Ucuz Kiralık Araç Nasıl Bulunur?

İş seyahatleri için, bayram tatilleri için, yaz tatili için ya da akraba veya yakınları ziyaret etmek için şehir dışına çıktığınızda araç ihtiyacı gündeme gelir. Günlük hayatta da işe gitmek, çocukları okula bırakmak, alışveriş yapmak ya da seyahat etmek sıklıkla arabaya ihtiyaç duyuyoruz. Bundan neredeyse tam yüz yıl önce Henry Ford’un dediği gibi herkes için otomobil” önemli bir konu. Ancak bazen sürekli bir ihtiyacın olmaması, ÖTV ve MTV yükü ya da henüz bir araba almaya yönelik yatırım gücünün oluşmaması sebebiyle araç sahibi olmayanların sayısı epey fazla. Bununla beraber bir arabası olsa bile uçakla şehir dışına çıkanlar için ulaştıkları noktada araç ihtiyacı söz konusu oluyor. Böyle durumlarda en pratik çözüm araç kiralama yapmak. Üstelik artık araba kiralama süreçleri eskiye göre çok daha kolay ve fiyatlar daha ulaşılabilir seviyede.

  1. Oto kiralama yapmadan önce mutlaka araştırma yapın. Araba kiralamak istediğiniz bölge ve tarih aralığında seçenek sunan markaların fiyatlarını karşılaştırın.
  2. Sadece aracı, en uygun fiyatla kiralamaya odaklanmayın, kiralık aracın yakıt tüketimini de değerlendirin. En az yakan kiralık araçlar arasından seçim yapmayı deneyin. Böylece sürüş sürecini de mümkün olan en ekonomik seviyede tutabilirsiniz.
  3. Gerçekten ihtiyacınıza uygun bir araç kiralayın. Sadece kiralık araç fiyatlarına odaklanmayın. Yolculuğunuz boyunca size aradığınız konforu sunabilecek araç bulmayı da önemseyin.  Örneğin Trabzon gezisinde yayaları görmek üzere yola çıkmayı planlıyorsanız 4×4 olmayan bir araçla süreç epey zor olabilir. Benzer şekilde beş kişilik ailenizle uzun yola çıkarken iç hacmi küçük bir HB araç kiralama tercihi yolculuğu epey eziyetli bir hale getirebilir.

Ucuz Oto Kiralama Sürecine Konforlu Bir Yaklaşım: yolcu360.com!

Yukarıda “araç kiralamayı ucuza getirme planlarında önceliği araştırma yapmaya verin” tavsiyesini açıklamıştık. Bu konuda araştırma yapmak, ilgili bölge ve tarih aralığındaki tüm rent a car ofislerinin fiyatlarını tek tek alıp, listelemek ve değerlendirmek demek. Bu da oldukça zahmetli bir iş. Düşünsenize; örneğin Konya araç kiralama süreci için Konya’daki rent a car ofislerini bulacaksınız, sonra hepsine tek tek fiyat soracaksınız ve üstelik gözden kaçırdıklarınız da olacak. Çünkü tüm rent a car ofisleri arama motorunda görünür olmayabilir, telefonlarına ulaşılamayabilir ya da bulunduğunuz caddeden farklı bir yerde bilmediğiniz bir rent a car hizmeti daha olabilir…İşte tam da bu ihtiyaçtan yola çıkan yolcu360.com sistemi, araç kiralamayı kolaylaştırmaya odaklanıyor. Hem kiralama sürecini daha kolay kılıyor hem de hızlıca fiyat karşılaştırması yaparak en uygun fiyatlı seçeneğe en konforlu biçimde erişmenizi sağlıyor.

Araç Kiralamada Fiyat Karşılaştırması Nasıl Yapılıyor?

yolcu360.com, ülkemizde hizmet veren en güvenilir rent a car şirketleriyle işbirliği yaparak onların online rezervasyon veri tabanlarına anlık olarak erişen bir sistem geliştiriyor. Böylece siz, yolcu360.com ana sayfasındaki aram modülüne araç kiralamak istediğiniz bölgeyi ve tarihleri girdikten hemen sonra söz konusu kriterlere göre müsait aracı olan tüm şirketlerin araçları fiyatlarıyla birlikte ekranda listeleniyor. Böylece en uygun fiyatlı kiralık oto hangisi, aradığınız özelliklerdeki araçlar için en uygun fiyatlı seçenek hangi ofiste ya da kiralama yapmak istediğiniz rent a car ofisinin hangi araçları müsait gibi bilgileri anlık olarak öğrenebiliyorsunuz.

Araç Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?
  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 🙂

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle