Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Türk Komedi Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

En İyi Türk Komedi Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

En iyi Türk komedi filmleri hangileri? Mutlaka izlenmesi gereken Türk komedi filmleri arasında neler var? Türk komedi filmleri listesinde hangi filmler bulunuyor?

En İyi Türk Komedi Filmleri

Merhaba sevgili okur. Geçmiş bayramınızı kutlar ve sevdikleriniz ile daha mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim. Dünya’nın etkisi altında kaldığı pandemi sürecinde, bu bayramı uzaktan ve biraz buruk geçiriyoruz. Evlerinizde otururken bugün sizlere, en iyi Türk komedi filmlerinden 5 filmlik bir liste hazırladık. İyi seyirler dileriz.

NEREDESİN FİRUZE (2004)

  • NEREDESİN FİRUZE FİLM EKİBİ HAKKINDA

2001 yılı yapımı, Levent Kazak’ın senaryosunu yazdığı, Ezel Akay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu en iyi Türk komedi filmlerinden biridir. Başrollerinde, Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Şebnem Dönmez, Demet Akbağ, Cem Özer, Ata Demirer ve Murat Akkoyunlu yer almaktadır. Türkiye’nin en nitelikli Müzikal-Komedi Filmlerinden biri olan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • NEREDESİN FİRUZE FİLMİ NE ANLATIYOR?

Bir Unkapanı hikayesidir. Çökmek üzere olan piyasanın içinde bulunan Hayri ve Osman, borçlarını ödeyebilmek için bir çıkış yolu aramaktadır. Sansar isimli menajerin önerdiği, genç yetenek Ferhat’a ulaşmaya çalışırlar. Almanya’da yaşayan Ferhat’ın sesini telefondan dinleyen ikilimiz, Ferhat Türkiye’ye geldiği zaman yapacakları albümün kazancı ile borçlarını ödemeyi planlarlar. Ferhat Türkiye’ye geldiği zaman birden ortaya çıkan Firuze, Ferhat’ın sesini çok beğenir ve ona yatırım yapmak istediğini söyler.

Romantik Komedi Filmleri yazısı için tıklayınız.

VİZONTELE (2001)

  • VİZONTELE FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak ve Yılmaz Erdoğan’ın oturduğu, 2001 yılı yapımı ve senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı en iyi Türk komedi filmlerinden biridir. Birçok replik ile popülaritesini arttıran filmin başrollerinde, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Cem Yılmaz, Şebnem Sönmez, Cezmi Baskın, Bican Günalan, Erdal Tosun, Tolga Çevik, Erkan Can ve Tarık Akan yer almaktadır. Altın Portakal Film Festivalin; Altan Erkekli (En İyi Erkek Oyuncu), Demet Akbağ (En İyi Kadın Oyuncu) ödüllerini alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • VİZONTELE FİLMİNİN KONUSU

1974 yılının başlarında Van’ın Gevaş ilçesine televizyonun gelmesi ile hikayemiz başlar. Kasabanın yarım akıllısı Emin, kasabadaki herkese yardım eden ve herkesin sevdiği biridir. Televizyon yeni yeni Anadolu’ya yayılmaya başlamış ve köy halkı da yeni icat ile tanışmaya hazırdır. Mekanik işlerle uğraşmayı seven Emin, televizyonun nasıl bir icat olduğunu merak etmektedir. Televizyonun gelmesi ile birçok şeyi de beraberinde getirir.

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız.

ÖLÜMLÜ DÜNYA (2018)
  • ÖLÜMLÜ DÜNYA FİLMİ HAKKINDA

Son dönemlerde yapılmış en iyi Türk komedi filmlerinden biridir. 2018 yılı yapımı bir Ali Atay filmidir. Başrollerinde, Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak, Alper Kul, Sarp Apak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaplan, Mehmet Özgür ve Özgür Emre Yıldırım yer almaktadır. En iyi Türk komedi filmlerinden biri olan Ölümlü Dünya’nın fragmanı aşağıdadır.

  • ÖLÜMLÜ DÜNYA FİLMİ NE ANLATIYOR

Mermer ailesi, Haydarpaşa garında nesillerdir lokanta işletmektedir. Dışarıdan bakıldığında kendi halinde sade yaşamları olan Mermer ailesi, aslında nesillerdir kiralık katil olarak çalışmaktadırlar. Dünya çapında faaliyet gösteren bir şirket ile çalışıyorlardır ama ihlal edilen kurallar ile birlikte, Mermer ailesi ve şirket arasında büyük bir çatışma başlayacaktır. Aile her şeyi geride bırakıp, şirketi atlatabilmenin yolunu aramaktadır.

En İyi Animasyon Filmleri yazısı için tıklayınız.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK (1998)
  • HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK FİLMİ HAKKINDA

1998 yılı yapımı Ömer Vargı’nın yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Ömer Vargı, Hakan Haksun ve Cem Yılmaz yazmıştır. Başrollerinde, Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson bulunmaktadır. Aynı zamanda da Mazhar Alanson müziklerini yapmıştır. Cem Yılmaz’ın ilk filmi olan en iyi Türk komedi filmlerinden olan Her Şey Çok Güzel Olacak filminin fragmanı aşağıdadır.

  • HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK FİLMİNİN KONUSU

Altan, karıştığı kavga sonucu yıllardır görmediği kardeşi Nuri ile karşılaşır. Nuri, bir süredir planladığı bar açma işi için bir ecza deposunda çalışmaktadır. Bir şekilde Nuri’ye tekrar yakınlaşmayı başaran Altan, kardeşi Nuri ile birlikte tehlikeli maceralara atılır. İki kardeş her şeyin çok güzel olacağını düşünerek yollarına devam ederler ama tahmin etmedikleri olaylarla karşılaşırlar.

PARDON (2005)
  • PARDON FİLMİ HAKKINDA

2005 yılında Mert Baykal tarafından yönetilen, Ferhan Şensoy’un Çok Tuhaf Soruşturma adlı oyunundan sinemaya uyarlanmış en iyi Türk komedi filmlerinden biridir. Çekimleri Sinop cezaevinde yapılmıştır. Başrollerinde, Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Ali Çatalbaş, Erol Günaydın, Zeki Alasya, Sermiyan Midyat ve Bülent Kayabaş yer almaktadır. En iyi Türk komedi filmleri arasına giren Pardon filminin fragmanı aşağıdadır.

  • PARDON FİLMİNİN KONUSU

Üç iyi arkadaşın yaşamları, içlerinden birinin hatası yüzünden komple değişir. Vaktinden çok sonra askere gidecek olan İbrahim dağıtım için İstanbul’a gelmiştir. Otobüs garında durduk yere polis görünce kaçmaya başlar. Bu korku yüzünden arkadaşları ile kendisinin başına gelmeyen kalmaz. Mahkeme salonlarından hapishaneye kadar uzanan yolculuk. Cezaevinde bulundukları sürece akılları hep dışarıdadır. Asılsız suçlamaları kabul eden Aydın yüzünden başlarına büyük belalar açılır.

Yorum ekle