Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Polisiye ve Gerilim Dolu En İyi Suç Filmleri

Polisiye ve Gerilim Dolu En İyi Suç Filmleri

Sinema tarihinin en çok sevilen türlerinden biri olan suç filmleri arasından sizler için en iyi suç filmleri listesi yapmaya çalıştık. Mafya ve polis çatışmalarının bol olduğu, yeraltı suç örgütlerinin aile ve çeteler arasında yaşanan çatışmaları izleyeceğimiz, solukları kesek performansların bulunduğu bir liste olması için elimizden geleni yaptık. Sevdiklerinizi eve toplayıp film günleri yapmanız için en iyi suç filmleri listemiz aşağıdadır.

Polisiye ve gerilim dolu filmleri sevenlere en iyi suç filmleri listesi geliyor. Oyuncu Ziya Çiçek en iyi suç filmleri arasından 5 öneri filmi sizler için yazdı, iyi seyirler!

EN İYİ SUÇ FİLMLERİ

THE UNTOUCHABLES / DOKUNULMAZLAR (1987)

  • DOKUNULMAZLAR FİLMİ HAKKINDA

En iyi suç filmlerinde başlangıç filmi olarak The Untouchables (Dokunulmazlar) filmini seçtik. Yönetmen koltuğunda Brian De Palma’nın oturduğu film, Eliot Ness’in Al Capone’u adalete teslim edişini anlatmaktadır. Başrollerinde Kevin Costner, Sean Connery, Robert De Niro, Andy Garcia, Charles Martin Smith, Patricia Clarkson ve Billy Drago yer almaktadır. David Mamet uyarlamasını yaptığı filmde Sean Connery ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ Oscar’ını kazanmıştır. Fragmanı aşağıdadır.

  • DOKUNULMAZLAR FİLMİNİN KONUSU

Suç oranının günden güne arttığı bir dönemde Chicago’ya atanan federal ajan Eliot Ness’in görevi, Al Capone’u etkisiz hale getirmektir. Al Capone’un şehirdeki gücü öyle fazladır ki kimse Ness’in başarılı olacağına inanmaz. Cesaretini kaybetmeye başlayan Ness, deneyimli polis memuru Jimmy Malone ile tanışır ve yakın arkadaş olur. Ness, Malone’un sayesinde ekibine silahşör George Stone ve muhasebeci Oscar Wallace’ı ekleyerek Capone’u bitirme planları yapar ama Al Capone’un kullandığı taktikler işi biraz zorlaştırcaktır.

Korku Filmleri yazısı için tıklayınız.

AMERICAN HISTORY X / GEÇMİŞİN GÖLGESİNDE (1998)

  • GEÇMİŞİN GÖLGESİNDE FİLMİ HAKKINDA

En iyi suç filmlerinde, soluk soluğa izleyeceğiniz American History X (Geçmişin Gölgesinde) filminden bahsedelim dedik. 1998 yılı ABD yapımı filmin senaryosunu David McKenna yazmıştır. Yönetmen koltuğunda Tony Kaye’in oturduğu filmin başrollerinde Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D’Angelo ve Ethan Suplee yer almaktadır. Kült filmler arasına girmeye başaran filmin başrol oyuncusu Edward Norton muhteşem performansı ile Oscar’a aday oluşmuştur ancak alamamıştır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

  • GEÇMİŞİN GÖLGESİNDE FİLMİNİN KONUSU

Babası siyahi bir uyuşturucu satıcısı tarafından öldürülen Derek, faşist bir çetenin önemli üyesi haline gelir. Babasının intikamını, kendileri gibi olmayanlara karşı yaptığı saldırılar ve tacizlerle almaya çalışan Derek, arabasını çalmaya çalışan iki siyahiyi öldürür ve hapse girer. Derek kardeşi Danny de abisinin izinden gitmeyi seçer. Derek ise hapiste geçirdiği süre içerisinde yaptığı hatalardan pişmanlık duyup bambaşka biri olmuştur. Artık ‘dazlak’ değildir ve tek amacı kardeşini bu yanlış yoldan geri döndürmektir.

Fransız Sinemasından En İyi 5 Film Önerisi için tıklayınız.

L.A CONFİDENTİAL / LOS ANGELES SIRLARI (1997)
  • LOS ANGELES SIRLARI FİLMİ HAKKINDA

1997 yılı ABD yapımı en iyi suç filmlerinden biridir. Yönetmen koltuğunda Curtis Hanson oturmaktadır. Curtis Hanson senaryosunu, Brian Helgeland ile birlikte yazmışlardır. James Ellroy’un aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Başrollerinde Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, David Strathairn, Kim Basinger ve Danny DeVito yer almaktadır. Akademi Ödüllerinde, Kim Basinger ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ Oscar ödülünü, Hanson ve Helgeland ‘En İyi Uyarlama Senaryo’ Oscar ödülünü kazanmıştır. Fragmanı aşağıdadır.

  • LOS ANGELES SIRLARI FİLMİNİN KONUSU

1950’li yıllarda Los Angeles yer altı dünyasının patronu sayılan Mickey Cohen’in hapse girmesi ile suç örgütleri arasında liderlik savaşı başlar. Cohen’in adamlarına baskın düzenlenir ve hepsi öldürülür. Öldürülenler arasında eski bir poliste vardır. Bu olayın ardından L.A. polis departmanından üç polis görevlendirilir. Ed Exley, L.A Polis Departmanının yıldız personelidir. Kurallara bağlı her şeyi konuna göre uygular. Jack Vincennes, L.A. Polis Departmanını anlatan bir diziye danışmanlık yapan, gündem olmayı seven biridir. Bud White ise agresif, sinirli ve doğruya ulaşmak için her türlü yola başvuran biridir. Soruşturmanın hızlı sonuçlanması polislerimizi şüphelendirir ve araştırmaya başlarlar. Araştırmanın sonu onları güzel bir kadına götürür.

GODDFELLAS / SIKI DOSTLAR (1990)
  • SIKI DOSTLAR FİLMİ HAKKINDA

1990 yılında Martin Scorsese’in yönettiği en iyi suç filmlerinden biridir. Nicholas Pileggi’nin ‘Wiseguy’ adlı kitabından uyarlanmış, Henry Hill adındaki gangsterin gerçek hikayesi anlatılıyor. Başrollerinde Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci ve Lorraine Bracco yer almaktadır. 6 farklı dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve Joe Pesci ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü almıştır. Bafta Ödüllerinde de ‘En İyi Film’ ödülünü alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • SIKI DOSTLAR FİLMİNİN KONUSU

Gangster Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito isminde iki arkadaşıyla birlikte bir soyguna kalkışır. Daha tepeye çıkmak isteyen iki arkadaşı soyguna katılan diğerlerini öldürür ve mafya içinde yükselmeye başlarlar. Henry bu durumdan olumsuz etkilenir ve bu durum ile alakalı bir şeyler yapması gerekir.

PULP FICTION / UCUZ ROMAN (1994)
  • PULP FICTION FİLMİ HAKKINDA

En iyi suç filmlerinde usta yönetmen Quentin Tarantino’nun kült filmlerinden olan Pulp Fiction (Ucuz Roman) filmine geldik. 1994 yılı ABD yapımı filmin başrollerinde John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer ve Bruce Willis yer almaktadır. Toplam 7 dalda Oscar’a aday olan film ‘En İyi Orijinal Senaryo’ Oscar’ını almıştır. Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü ve Altın Palmiye Ödülünü alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • PULP FICTION FİLMİNİN KONUSU

Honey Bunny ve Pumpkin, birbirine aşık bir çift soyguncudur. İki eski Gangster olan Vicent Vega ve Jules ise patronlarının ödemesini geciktiren genci vurmaya giderler. Vicent, patronunun karısına bakıcılık yapmakla görevlendirilirken ortağı ise gangsterlikten emekli olma kararı almıştır. Para karşılığı hile yapmayı reddeden Boksör ise şehirden kaçar. Kader bu insanların yollarını kesiştirecektir.

En İyi Theodoros Angelopulos Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle