Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > 5 En İyi Sohbet Uygulaması

5 En İyi Sohbet Uygulaması

İletişim kurmak gelişen teknolojilerle her geçen gün daha kolay ve pratik hale geliyor. Geliştirilen uygulamalar aracılığıyla farklı konseptlerde sohbet etmek mümkün oluyor. İletişimin en üst seviyede olduğu günümüz şartlarında, her geçen gün değişen özelliklerle yeni uygulamalarla tanışmak mümkün oluyor. Sohbet uygulaması seçimi yaparken popüler olan ve sık kullanılandan yana tercihte bulunmak birçok avantajı da getiriyor. 5 en iyi sohbet uygulaması listesini sizin için hazırladık:

Sohbet Uygulamaları

Sohbet uygulamaları aracılığıyla en yaygın iletişim şekli yazılı iletişim. Mesajlaşmak için kullanılan birçok farklı uygulama mevcut. Ancak tek başına mesajlaşmak artık çok tercih edilmiyor. Sesli mesajlar yollamak ve görseller üzerinden etkileşime geçmek çok daha popüler halde. Bunun yanı sıra bazı çıkartmalar ve ifadelerle kendinizi ifade etmek isterseniz de yine bu uygulamalar üzerinden erişebileceğiniz birçok seçenek var. 

Bunun yanı sıra sohbet uygulamalarının sağladığı başka yenilikler de mevcut. Örneğin görüntülü görüşmek ve uygulama üzerinden sesli arama yapmak son zamanlarda oldukça fazla tercih ediliyor. Bu iletişim seçeneklerini iki kişi arasında veya gruplar halinde gerçekleştirmek de mümkün oluyor. Tüm bu özellikleri ve daha fazlasıyla sohbet uygulamaları günlük hayatta oldukça fazla kullandığımız gereçler oluyor. En popüler 5 sohbet uygulaması ve özelliklerini yakından inceleyelim.

  • WhatsApp

en-iyi-sohbet-uygulamasiDünya genelinde en sık kullanılan uygulamalardan birisi de WhatsApp. Uygulama genel olarak fazla tercih edildiği için birçok kişi ile buradan iletişime geçmek mümkün. Yıllar içinde gelişen ihtiyaçlara göre şekillenen uygulama birçok özelliğe sahip. Öncelikle yazışmak, sesli mesaj ve görüntü göndermek gibi temel basamaklarda iletişim kurmak mümkün. Bunun dışında sesli ve görüntülü arama özellikleri sayesinde bir internet bağlantısı aracılığıyla aramalar yapmak da mümkün. Bunun dışında çok seçenekli ifadeler kullanarak sohbetinizi renklendirmeniz uygulamanın sunduğu başka bir yenilik. Çıkartmalar da yine sohbeti daha keyifli ve vurgulu bir şekilde ilerletmek için kullanabileceğiniz seçenekler arasında. Sohbet arka planını kendi isteklerinize göre değiştirebilmeniz kişiselleştirilmiş bir kullanım sunuyor. Buna ek olarak istediğiniz kişileri sessize alma imkanı da karmaşadan uzak bir kullanım sunuyor.

WhatsApp bütün bu özellikleri dışında güvenlik alanında da ön plana çıkan bir uygulama. Kişisel verilerin gizliliğini önemsediğini her fırsatta dile getiren uygulama üzerinden iletişim kurduğunuzda bunların gizli kalacağı belirtiliyor. Bu sebeple daha rahat bir şekilde iletişim kurmanız da mümkün.

  • Telegram

en-iyi-sohbet-uygulamasi-1Ücretsiz sohbet uygulamaları içinde Telegram da oldukça fazla tercih ediliyor. Güvenlik alanında oldukça kendinden emin bir uygulama olması da bu yoğun talebin en önemli sebeplerinden biri. Bunun dışında Telegram ile sohbet etmenin sağladığı bazı kolaylıklar da mevcut. Örneğin birkaç cihaz üzerinden uygulama eş zamanlı kullanılabiliyor. Bu sayede iki cihaz arasında hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Sohbet geçmişlerini cihaz hafızasında yer kaplamaması açısından uygulamanın sisteminde saklamanız da mümkün oluyor. Böylece gereksiz yer tutmayan ancak istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz sohbet geçmişleriniz oluyor.

Uygulama arayüzü oldukça yalın bir şekilde kullanıcıları karşılıyor. Böylece herkes için kullanılabilir bir uygulama sağlanıyor. Telegram üzerinden çıkartmalar ile eğlenceli konuşmalar gerçekleştirmeniz de mümkün. Ses ve fotoğraf yollama özellikleri Telegram ile sohbet ederken pratik bir kullanım sağlıyor. Aynı zamanda fotoğraf düzenlemek için birçok geliştirilmiş özelliğe sahip bir uygulama.

  • Line

en-iyi-sohbet-uygulamasi-2Line da diğer sohbet uygulamaları gibi iletişime geçmek için kullanabileceğiniz bir seçenek. Uygulama üzerinden yazı, ses, görüntü, çıkartma ve ifadeler ile iletişim kurabilirsiniz. Bu çok çeşitli iletişim araçları ile kendinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz. Direkt olarak konuşma yolunu seçerseniz de Line üzerinden hem sesli hem de görüntülü konuşma yapma imkanınız var. Bu sayede her şekilde iletişime geçmek için Line size yeterli olanakları sunuyor. bilgisayar ve diğer cihazlarınızda da Line için eşleşme yapmanız mümkün.

Diğer uygulamalardan farklı olarak sunduğu bazı ekstra özellikler mevcut. Bunlardan biri uygulamanın kendi içerisinde bir sosyal ağ bulunduruyor olması. Bu sayede isteyen Line kullanıcıları kendilerine Line Voom üzerinden bir profil oluşturabiliyor. Line Voom ile ilginizi çeken hesapları inceleme ve takip etme şansınız da var. Bunun dışında arkadaşlarınızla iletişim kurarken farklı özelliklerden de faydalanabiliyorsunuz. Örneğin çoğunluğun fikrini merak ettiğiniz bir grup konuşmasını en basit haline indirgemek için anket oluşturabiliyorsunuz. Böylece net sonuca varmak için kısa sürede anketler aracılığıyla ilerlemeniz de mümkün. 

  • Bip

en-iyi-sohbet-uygulamasi-3Bip ile iletişimin birçok versiyonunu gerçekleştirmek mümkün. Görüntülü ve sesli görüşmeler ile yazılı iletişim için Bip üzerinden ilerlemek mümkün. Bip için sağlanan en önemli özelliklerden birisi de veri gönderim kalitesi. Bu sayede fotoğraf, video ve dokümanlarınızı kısa sürede karşı tarafa iletebiliyor ve boyutu hakkında endişe duymuyorsunuz. Grup görüşmeleri ve toplantılar için Bip kullanırken, gerekli verileri de herkes ile paylaşabiliyorsunuz.

Bip için görüşmelerin kalitesi kadar güvenliği de önemli. Böylece Bip üzerinden gerçekleşen sohbetlere başka kişilerce erişilmesi mümkün olmuyor. İletilen mesajlar uygulamanın kendisi içerisinde de saklanmadığı için istenildiği zaman veriler tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Ücretsiz uygulamalar içerisinde Bip sunduğu yeniliklerle sık tercih edilen uygulamalardan biri.

  • Viber

en-iyi-sohbet-uygulamasi-4Viber üzerinden iletişim kurmak ve sohbet etmek de oldukça pratik. Kendine has çıkartmaları ve etiketleri ile sohbetlerinizi çok daha keyifli hale getirmeniz mümkün oluyor. Klasik bir şekilde yazışma üzerinden sohbet etmenin en yenilikçi versiyonlarından birisi de Bip ile sağlanıyor. Bunun yanı sıra çok büyük gruplar ile aynı anda görüntülü görüşme yapmak mümkün oluyor. Bu sayede toplantı ve konferanslar için de tercih edilen bir uygulama oluyor.

Viberin kendi içerisinde bir sosyal ağı mevcut. Topluluklar ve kanallar olara başlıklandırılmış bu alanlarda ilerleyerek yeni deneyimlere ulaşabilirsiniz. Fikir edinmek ve ilham almak için sayfaları takip edebilirsiniz. Güvenlik alanında da Viber ile sohbetleriniz hakkında endişelenmeniz gerek kalmıyor. Üçüncü kişiler mesajlarınıza erişemediği gibi Viber kendisi de mesajları görmüyor. Şifreleme tekniği ile iletilen mesajlar oldukça güvenli bir şekilde taşınıyor.

Sohbet Uygulamaları Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sohbet uygulamalarının en popüler olan 5 tanesini sizler için inceledik. Bu uygulamalar içerisinde en çok size hitap eden seçeneği bularak kullanmaya başlayabilirsiniz. unutmamak gerekir ki bu uygulamalar farklı seçenekler sunduğu için aynı anda birdeb fazla uygulama kullanmanız gerekebilir. Örneğin bir uygulamayı iş ve toplantılar için kullanmanız gerekirken diğerini sosyal çevreniz için aktif kullanabilirsiniz. Burada ihtiyaçları doğru belirlemek önemli oluyor. 

Bir başka açıdan bakıldığı zaman da kendi çevrenizin en fazla kullandığı uygulamayı edinmeniz faydalı olabilir. Böylece etrafınızdaki kişilerle kesintisiz iletişimde kalabilir ve sohbet edebilirsiniz. Sohbet uygulamalarının en önemli özelliklerinden birisi de güvenlik oluyor. Güvenle sohbet etmek ve verilerinizin güvenliği hakkında endişelenmemek için bilindik uygulamalar üzerinden ilerlemenizde fayda var. 

Bazı sohbet uygulamalarında bulunan sosyal ağ kısmı da doğru kullanımla oldukça faydalı olabilir. İlgi alanlarınız ve bilmedikleriniz hakkında ilham veren ve eğiten içeriklerle zamanınızı geçirebilirsiniz. Böylece hem sohbet eder hem de kendinizi geliştirme fırsatı bulursunuz. Sohbet uygulamaları ile sınırsız iletişimin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle