Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > 7 En İyi Multiplayer Bilgisayar Oyunu

7 En İyi Multiplayer Bilgisayar Oyunu

Keyifle zaman geçirmek ve sevdiklerinizle paylaşımda bulunmak için en güzel yollardan birisi de oyun. Oyun oynamanın da birçok seçeneği olduğu gibi bilgisayar üzerinden oynama seçeneği en popüler yollardan biri. Multiplayer oyunlar aynı anda birçok kişi ile etkileşim halinde oyun oynayabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Oyunlar esnasında kişiler ortak bir amaç için takım olarak veya karşı takımlarda rakip olarak mücadele ederler. Oyun alt yapısına göre sesli iletişim veya yazılı iletişim ile oyun boyunca etkileşimi arttırmak mümkün olabilir. Çok oyunculu bu oyunların bilgisayar ortamında oynanan versiyonları çok daha fazla tercih edilebilir. Bunun sebebi bilgisayar ile oyun oynarken görsel efektler ve ses düzeyinin çok daha yüksek performanslarda sağlanabilmesidir. İşte 7 en iyi multiplayer bilgisayar oyunu:

Multiplayer Bilgisayar Oyunları Hakkında

PC formatında multiplayer oyun oynamak oldukça keyifli bir aktivite. Hem arkadaşlarınızla birlikte zaman geçirebilir hem de yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Bu özelliğiyle tek kişilik oyunlardan ayrılan multiplayer bilgisayar oyunlarının birçok çeşiti mevcut. Oyunun amacı, tarzı, grafikleri ve bulunduğu kategoriye göre pek çok ayrı sınıflandırma yapılabilir. Çok oyunculu bilgisayar oyunları içinde en iyi 7 tanesini sizler için araştırdık.

  • Dead Maze

multiplayer-bilgisayar-oyunu

Dead Maze, multiplayer oyunlar arasında oldukça popüler. Oyun içerisinde birçok farklı amaç ve görev bulunması uzun soluklu oynanabilmesini sağlıyor. Hem başkalarına hem de kendinize karşı sorumluluklarınız olduğu için de farklı stratejiler oluşturmanızı destekliyor. Temelde bir zombi oyunu olan Dead Maze ile amacınız hayatta kalmak. Ancak tek amacınız bu değil. Aynı zamanda etrafınızdaki kişiler için de bir şeyler yapmanız gerekiyor. toplumun faydasına olan sizin de faydanıza oluyor gibi düşünebilirsiniz.

Oyun sırasında verilen görevleri yerine getirerek ilerliyorsunuz. Belirli objeleri toplayarak kendinizi savunmak için kullanabiliyorsunuz. İlerledikçe karakterin gereksinimleri de değişiyor. Böylece oyun bir bütün halinde sürekli değişim ve gelişim içinde oluyor. Arkadaşlarınızla veya diğer yabancılarla oynayabileceğiniz bir oyun. Kendi ekibinizi oluşturduğunuzda daha hızlı ilerlemeniz de mümkün olabiliyor.

  • Don’t Starve Together

multiplayer-bilgisayar-oyunu-1

Don’t Starve Together temelde hayatta kalma oyunlarından bir başkası olarak karşımıza çıkıyor. Birçok problem karşısında hayatta kalmak için yöntemler geliştirmeniz gereken bir oyun. ‘Together’ kısmı ise tam olarak aradığınız multiplayer özelliğe denk geliyor. Oyunun orijinal haline ek bir paket olan Don’t Starve Together ile hayatta kalma mücadelenizi arkadaşlarınızla beraber sürdürebilirsiniz.

Don’t Starve Together’un kendine özgü grafikleriyle keyifli bir oyun deneyimi sizi bekliyor. Senaryolardaki uyum da oynarken mantık çatışmaları yaşatmadığı için sürükleyici bir şekilde oynanıyor. Arkadaşlarınızla beraber tehlikelere karşı korunmak ve çözüm bulmak üzere uzun süre kafa yorabileceğiniz bir oyun.

  • Fortnite

multiplayer-bilgisayar-oyunu-2 (1)

Multiplayer bilgisayar oyunlarından bahsederken Fortnite oyununa değinmemek olmaz. Çok oyunculu seçenekler içerisinde en geniş kapsamlı oyunlardan biri diyebiliriz. Oyun kendi içerisinde farklı kategorilerde deneyimler sunuyor. Beraber oynanabilecek farklı amaçlar için sizde bir Fortnite dünyasına dahil olabilirsiniz. Genel olarak hayatta kalma ve yaşam alanı oluşturmak üzerine kurulan sistemler mevcut.

Fortine için ilgi çeken bir başka özellik ise oyunun devamlı gelişiyor olması. Oyuncular ve grupları tarafından serbest modda tasarlanan oyun dünyaları diğer kullanıcılar tarafından keşfedilebiliyor. Böylece her bir oyuncunun hayal gücü kadar farklı oyun alanlarına sahip olunması da mümkün oluyor. İsterseniz bir takıma dahil olarak oynayabileceğiniz gibi kendi takımınızı oluşturarak da yerinizi alabilirsiniz.

  • War Thunder

multiplayer-bilgisayar-oyunu-3

2. Dünya Savaşı atmosferinde geçen War Thunder deneyimini arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Amacını hayatta kalmak olsa da bunu yapmak için çok farklı seçenekler sunuluyor. Savaş döneminde hava, kara ve deniz taşıtlarıyla gerçekleşen eylemlerin her birini oyun esnasında da deneyimleyebiliyorsunuz. İlerleyen seviyenize göre bu deneyimlerin zorlukları da artıyor.

Oyun haritalaması tarihsel olarak da son derece gerçekçi. Böylece çok farklı haritalarda gerçeğe yakın bir deneyim yaşamak oyunun en beğenilen özelliklerinden biri oluyor. Takımınız oluşturarak ilerleyebileceğiniz gibi farklı kişilerle de sürekli etkileşim halinde olabiliyorsunuz. Çok oyunculu savaş oyunları içerisinde oldukça popüler olan War Thunder’ı sizde arkadaşlarınızla beraber deneyimleyebilirsiniz.

  • Conqueror’s Blade

multiplayer-bilgisayar-oyunu-4

Conqueror’s Blade savaş temalı oyunlardan orta çağ içinde geçen bir tür. Görsel olarak harika grafikler ve akıcılığıyla serüvenin içinde kendinizi buluyorsunuz. Conqueror’s Blade sunduğu birçok farklı mod ve seçenek ile bu savaş temasının farklı bir noktasından oyuna dahil olmanız mümkün. Hem kendinizi güçlendirmeniz gereken hem de ilerleme kaydetmeniz gereken bir oyun. 

Conqueror’s Blade oynarken geliştireceğiniz stratejiler ile kısa sürede gelişmeniz mümkün. Bunun için arkadaşlarınızla oluşturacağınız bir grubu doğru şekilde yönetmeniz gerekir. Farklı gruplara karşı savaşarak onların ilerlemelerinden de faydalanabilirsiniz. Birçok farklı deneyim sunan Conqueror’s Blade ile siz de bu savaş meydanına dahil olabilirsiniz.

  • Fistful of Frags

multiplayer-bilgisayar-oyunu-5

Savaşmak, takım olarak çarpışmak ve hayatta kalmak bilgisayar oyunlarında sıkça karşımıza çıkıyor. Fistful of Frags tüm bu bileşenleri vahşi batıya taşıyan bir oyun. Arkadaşlarınızla beraber vahşi batıda hayatta kalmak üzere bir mücadele vermeye ne dersiniz?

Görev tamamlayabileceğiniz ve takımca farklı boyutlarda eğlenebileceğiniz versiyonlara sahip. Fistful of Frags ile vahşi batı temasında farklı maceralar için oyunu hemen indirebilirsiniz.  Arkadaşlarınızı da davet edip bu eğlenceyi ikiye katlamayı unutmayın.

  • A Way Out

multiplayer-bilgisayar-oyunu-6.jpg

Multiplayer oyunlar arasında konu olarak farklı bir seçenek A Way Out. Arkadaşlarınızla beraber zaman geçirirken bir hikayenin parçası olmanıza olanak sağlıyor.Bir hikaye üzerinden karakterleri kontrol ettiğiniz bir oyun olduğu için de çok farklı senaryolar üretilebiliyor. Burada karakterler hikaye içinde hapishaneden kaçmaya çalışıyor ve ilerleme tarzınıza göre hikaye değişiyor. 

Sizin seçimleriniz ve oyun arkadaşınızın da katkılarıyla her seferinde farklı bir macera içinde olabiliyorsunuz. Hikayeleştirilmesi ve görseli de oldukça güzel olduğu için kendinizi oyunun içinde hissedebiliyorsunuz. Arkadaşınızla beraber keyifli zaman geçirmek için seçebileceğiniz farklı kategoriden bir oyun.

Multiplayer Bilgisayar Oyunları Oynarken Bunlara da Dikkat Edin

Bilgisayar oyunlarını oynayabilmeniz için bazı sistem gereksinimlerinin yeterli olması gerekir. Oyun özellikleri ve gereken altyapı bilgileri için ön araştırma yapabilirsiniz. Oyun ihtiyacına göre sağlanan özellikler çok daha akışkan bir modda keyifle oyun oynamanızı sağlar.

Bilgisayar oyunlarının bazı çeşitleri yüksek grafikler içerir. Bunu en iyi şekilde yakalamak için bilgisayarınızın ekran özelliklerinin bu yenilikleri destekliyor olması gerekir. Aksi halde oyunu yine oynayabilirsiniz fakat bazı takılmalar yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarın hafızası ve hızı da oyun performansını direkt olarak etkiler.

Multiplayer oyunlar sırasında harici donanımlarla oyun keyfinizi daha da özelleştirebilirsiniz. Kulaklık ve mikrofon desteği ile oyun iletişimlerinizi üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Böylece takım olarak hiç kesilmeyen bir iletişimle daha senkronize hareket ederek başarıya ulaşabilirsiniz.

Oyun oynamanın en keyifli şekli olan multiplayer oyunlar hakkında sizin için bir araştırma yaptık. Yukarıdaki listede belirttiğimiz bu oyunlardan ilgi alanınıza göre bir seçim yaparak sevdiklerinizle beraber keyifli zaman geçirebilirsiniz. Multiplayer bilgisayar oyunları hem sizin hem de arkadaşlarınızın stratejik düşünme gücünü de geliştiren seçeneklere sahip. Bu sayede oyun oynamanın ötesinde farklı bakış açıları da kazanabileceğiniz eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle