Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Komedi Filmleri | En İyi 5 Komedi Filmi

En İyi Komedi Filmleri | En İyi 5 Komedi Filmi

Komedi filmleri arasında neler var? Mutlaka izlenmesi gereken komedi filmleri hangileri?

En İyi Komedi Filmleri

Merhaba sevgili okur. Biraz gülüp eğlenmesek mi diye düşündük ve en iyi komedi filmleri listesi hazırlayalım dedik. Bu zorlu süreçte yüzümüzün biraz olsun gülmesine ihtiyacımız var. Yavaş yavaş normalleşme süreci içerisindeyken, önlemlerimizi almayı unutmayalım ve ev hayatının artık yaşamımızın büyük kısmını kapsadığını hatırlayalım. Şimdi enerjiler yükselsin ve ağız dolusu gülmeler başlasın diye en iyi komedi filmleri listemize başlıyoruz.

Snatch / Kapışma (2000)

  • KAPIŞMA FİLMİ HAKKINDA

En iyi komedi filmlerinde, Guy Ritchie tarafından senaryosu yazılan ve yönetilen Snatch (Kapışma) ile başlıyoruz. 2000 yılı yapımıdır. Başrollerinde Jason Statham, Brad Pitt, Vinnie Jones ve Benicio Del Toro yer almaktadır. Merak edenler için filmin fragmanı aşağıdadır.

  • KAPIŞMA FİLMİNİN KONUSU

Lisanssız boks organizatörleri Turkish ve ortağı Tommy, yasadışı boks işinde olan tuğla kafayı maç için ikna ederler. Mickey, maç yerine kendi kuralları ile oynamaya başlayınca iş çığrından çıkar. Diğer tarafta dört parmak Franky ve 86 karatlık elmas Londra’da kaybolmuştur. Franky’nin tuzağa düşürüldüğünü öğrenen Avi, Franky’i kontrol etmesi ve elmasın bulunması için yardımcısı ile Londra’ya gelir. 

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız.

Big Lebowski / Büyük Lebowski (1998)

  • BIG LEBOWSKI FİLMİ HAKKINDA

Coen kardeşlerin (Joel ve Ethan Coen) 1998 yılı ABD-İngiltere ortak yapımı en iyi komedi filmlerindendir. Filmin yönetmeni ve yapımcısı olan Coen kardeşler, aynı zamanda filmin senaryosunu ve kurgusunu yapmışlardır. En iyi komedi filmlerinden biri olan Büyük Lebowski’nin başlıca rollerinde Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, John Turturro, Philip Seymour Hoffman ve David Huddleston yer almaktadır. Filmin özgün müzikleri Carter Burwell’e aittir. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı ödülüne aday gösterilen filmin fragmanı aşağıdadır.

  • BIG LEBOWSKI FİLMİNİN KONUSU

Dude lakabı olan Jeffrey Lebowski, evine gelen gangsterler tarafından borcunu ödemediği için tartaklanınca, aynı şehirde başka bir Lebowski’nin daha yaşadığını anlar. Eve gelen gangsterlerin halısına işemelerine içerleyen Dude, halısının borcunu almak için diğer Lebowski’nin yanına gider. Aylak ve işi gücü olmayan Lebowski bu ziyaret sonrası bir iş sahibi olur. Tek görevi Big Lebowski’nin karısını kaçıranların istediği fidyeyi, söylenen yere bırakması. 

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

The Grand Budapest Hotel / Büyük Budapeşte Oteli (2014)
  • BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ FİLMİ HAKKINDA

Usta yönetmen Wes Anderson’un yazıp ve yönettiği, 2014 yılı Almanya ve ABD ortak yapımı en iyi komedi filmlerinden biridir. Stefan Zweig’ın notlarından esinlenerek uyarlanan The Grand Budapest Hotel’in (Büyük Budapeşte Oteli) başlıca rollerinde Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jude Law, Jeff Goldblum, Bill Murray, Edward Norton ve Harvey Keitel  gibi usta isimler yer almaktadır. Akademi ödüllerinde 4 Oscar kazanan film, Altın Küre Müzikal ve Komedi Dalında En İyi Film ödülünü kazanmıştır. En iyi komedi filmlerinden biri olan Büyük Budapeşte Oteli’nin fragmanı aşağıdadır.

  • BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ FİLMİNİN KONUSU

Hikayemiz,20 Yüzyılın başlarında Zubrowka Cumhuriyetinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli’nde geçmektedir. Gustave H, otelin işleyişini profesyonel bir şekilde idare eden ve müşterilerini en ince ayrıntısına kadar tanıyan konsiyerj görevlisidir. Otelde Bellboy ve komi görevlisi olarak işe yeni başlayan Mustafa ile aralarında iyi bir arkadaşlık başlar. Bir yandan ülke savaşa doğru sürüklenirken, Gustave’ın yaşlı sevgilisi Madame D. otelden ayrıldıktan sonra vefat eder. İkili Madame D.’ye veda etmek için yola çıkarlar ve şatosuna vardıklarında miras bölünmesinin yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D. Gustave’a paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmasının açıklanması ile aile içinde büyük bir kargaşa başlar. Gustave ve Mustafa maceraya atılırken, Dünya’da bir çağ değişmektedir.

The Hangover / Felekten Bir Gece (2009)
  • THE HANGOVER FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen koltuğunda Todd Phillips’in oturduğu 2009 yılı ABD yapımı en iyi komedi filmlerinden biridir. Todd Phillips, senaryosunu Jon Lucas ve Scott  Moore ile yapımcılığını Daniel Goldberg ile birlikte üstlenmiştir. En iyi komedi filmlerinden biri olan The Hangover’ın (Felekten Bir Gece) oyuncu kadrosunda; Bradley Cooper, Ed Helms, Zack Galifianakis, Heather Graham, Justin Bartha ve Jeffrey Tambor yer almaktadır. Altın Küre Komedi ve Müzikal dalında en iyi film ödülünü almıştır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

  • THE HANGOVER FİLMİNİN KONUSU

Bekarlığa veda partisi için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, bir partinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve altı aylık bir bebekle uyanmaları üzerine gelişen maceraları anlatılıyor. İşin ilginç tarafı ise damat ortalarda yoktur. Uyandıklarında hala sarhoş olan bu kafadarlar, bir gece öncesine dair hiçbir şey hatırlamazlar. İpuçlarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını öğrenip, damadı bularak Los Angeles’a düğüne yetiştirmek zorundalardır.

Tucker And Dale Vs Evil / Tucker ve Dale İblise Karşı (2010)
  • TUCKER AND DALE VS EVIL FİLMİ HAKKINDA

Öyle bir film düşünün ki bir yandan korkacak ama korkarken kahkahaları basacaksınız. En iyi komedi filmlerinde son filmimiz, Tucker ve Dale İblise Karşı. 2010 yılı ABD ve Kanada yapımı filmin yönetmen koltuğunda Eli Craig oturmaktadır. Bu muhteşem eğlenceli en iyi komedi filminin oyuncu kadrosunda Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden, Jesse Moss ve Chelan Simmons yer almaktadır. Merak edenler için fragmanı aşağıdadır.

  • TUCKER AND DALE VS EVIL FİLMİNİN KONUSU

Bir grup üniversite hazırlık öğrencisi, Tucker ve Dale’in başına bela olacaklar. Kötülüğe karşı mücadeleye başlayacak olan ikili, harabeye dönmüş dağ evlerinde tatillerini geçirirken, üniversite hazırlık sınıfı öğrencileri ile karşılaşırlar. Gerçekleşecek olan yanlış anlamalar yüzünden büyük olaylar meydana gelmeye başlayacak.

İspanyol Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle