Yolcu360 Blog
en-iyi-kargo-firmasi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Türkiye’deki En İyi 12 Kargo Şirketi

Türkiye’deki En İyi 12 Kargo Şirketi

Lojistik hem ülkelerin ekonomisi hem de insanların ihtiyaçlarının karşılanması için çok önemli bir alan. Dünya genelinde uzun yıllardır gelişmeye devam ediyor. Günümüz teknolojisine bakıldığında lojistik firmaları ve birçok kargo şirketi hızlı çözümler sunuyor. Bununla birlikte müşteri için de bir kargo şirketi seçmek birçok kritere dayanıyor. Hızlı, ekonomik, şubesine ulaşımı kolay, güvenilir, sürdürülebilir çevre prensibi taşıyan firmalar tercih sebebi olabilir. Bugün kargo şirketleri arasında seçenek çok fazla. Peki, Türkiye’nin en iyi kargo şirketleri hangisi, nasıl bilebiliriz? Kargo firması seçerken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekebilir. Kargo şirketinin tarihçesi, daha çok aynı kargo firmasını kullananların referansları, kurumsal yapısı gibi etmenler firma hakkında bilgi verebilir. Bu açıdan Türkiye’de en çok kullanılan kargo şirketlerini listeledik. Siz de kargo gönderirken ve teslim alırken faydası olabilecek ipuçlarını yazımızda okuyabilirsiniz.

en-iyi-kargo-firmasi-2

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Kargo Gönderimi ve Kargo Takip

en-iyi-kargo-firmasi-3

Hangi şirket olursa olsun kargo gönderimi için hazırlık aşaması çok önemli. Kargo gönderimi yapılacak adres tam ve doğru değilse teslimatı aksar. Ürünün içeriğine uygun sağlamak paketleme, tam adres ve kargo firması tarafından verilen kargo takip numarası ile teslimat takibi çok önemli. Teknolojinin ilerlemesi ve online işlemlerin yaygınlaşması ile birçok kargo firmasında kargo takip oldukça kolaylaşmıştır. Kargo gönderirken en güvenilir kargo firmaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Firmaların web üzerinden araştırmasını yapmak oldukça faydalı olabilir.

Kargo Teslim Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teslim edilen kargo ile ilgili problemler hem müşteri için hem de kargo şirketi için zaman alan problemlerdir. Bu yüzden özellikle kargo teslim alırken zaman kaybetmemek adına ürün kontrol edilmelidir. Özellikle E-ticaret uygulamalarında en çok karşılaşılan sorunlardan biri teslimatla ilgilidir. Bu yüzde öncelikle doğru adresin sistemde kayıtlı olduğuna emin olunmalıdır. Her gelen kargoyu kapıda kontrol etmek gerektiğinde iade sürecini hızlandırmak için önemlidir.

Türkiye’nin En İyi Kargo Şirketleri

en-iyi-kargo-firmasi-1

Dünya genelinde lojistiğin ilerlemesi ile Türkiye de bununla ilgili önemli adımlar atmıştır. Kargo sektöründe oldukça geliştiğini söylemek mümkün. Hem ulaşım da hem de dijital olarak online kullanım da müşteriler için oldukça avantajlı kargo şirketleri mevcut. En çok kullanılan 12 kargo şirketini sizin için sıralıyoruz. Köklü kargo şirketlerinin yanı sıra sektörün gelişmesi ile yeni kargo şirketlerinin de ön plana çıktığını görebilirsiniz.

  • UPS Kargo

Hem yurt için hem de yurt dışı gönderim sağlayan en iyi kargo şirketlerinden biridir. Çok uluslu bir Amerikan şirketi olarak Türkiye’deki şubeleri ile çok geniş bir dağıtım ağına sahip. UPS Express ile özellikle değerli evrakların gönderilmesinde oldukça güvenilir olarak değerlendiriliyor. 

  • Yurtiçi Kargo

Türkiye’de ilk kurulan kargo firmasıdır. 1982 yılında Dr. İbrahim Arıkan liderliğinde kurulan firma tecrübesi ile en iyi kargo firmaları arasında bilinir. 2003 yılından itibaren uluslararası gönderimlerde de kendini göstermiştir. Mobil uygulaması ile müşterilerinin işini oldukça kolaylaştırdığını söyleyebiliriz. “En Teknolojik Kargo Şirketi” unvanını taşıyor. 

  • MNG Kargo

Hızlı teslimatı ile tanınan bir şirket olduğunu söyleyebiliriz. 2003 yılında kurulan MNG yurtiçi ve yurt dışı kargo hizmeti veriyor. Özellikle yurt dışı gönderileri ile ilgili müşteri memnuniyeti ile tanınır. E-ticaret alanında oldukça fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Kurye Çağır Hizmeti ile adresinizden kurye teslim edebileceğiniz güvenilir şirketlerden biridir.

  • PTT Kargo

PTT Kargo en hızlı gelişen, yurtiçi ve yurt dışı kargo ağı oldukça geniş kargo şirketlerinden biridir. Kargomat hizmeti ile evde ya da iş yerinde beklemeden kargolarınızı teslim alma imkanı sunuyor. Çağrı Merkezi aracılığı kargonuzu adresinizden de teslim edebilirsiniz.

  • Sürat Kargo

Kargo taşımacılığında eski ve köklü şirketlerinden biri de Sürat Kargo’dur. Tecrübesi ile en iyi şirketler arasında kabul edilir. Yurtdışı ve Kıbrıs gönderileri için Sürat Global hizmet vermektedir. Acil kargolar için Sürat Global Express’ten yararlanabilirsiniz. Sürat Global Hava, ithalat ve ihracat kargo taşımacılığında tercih edilmektedir. 

  • Aras Kargo

Türkiye’nin en bilinen kargo şirketlerinden biridir. Aldığı En İyi E-Ticaret Deneyimi Yaşatan Şirket Ödülü başarılı kargo şirketlerinden biri olduğunu göstermektedir.

  • DHL Kargo

Hava, kara ve deniz taşımacılığında yaygın kullanılan ve güvenilir bir şirkettir. Ticari kargo ve bireysel kargoda en çok tercih edilen firmalar arasındadır. Hızı ile ön plana çıkar ve Avrupa’da yaygın olarak tercih edilir. 

  • FedEx Kargo

Dünya çapında faaliyet gösteren ve tanınan kargo şirketlerinden biridir. 220’den fazla ülkeye yayılan geniş bir dağıtım ağına sahiptir. 

  • İyi Kargo

İyi kargo, yeni kurulduğu halde kendini kısa sürede ispatlayan kargo şirketlerinden biri olarak görülüyor. Yaklaşık 50 şehirde şubesi olmakla beraber müşteri memnuniyeti ile ön planda olduğu vurgulanmaktadır. En az sorun yaşanan kargo şirketi unvanını taşımaktadır.

  • Trendyol Express

Trendyol E-ticaret uygulaması ile ön plana çıkan Trendyol Express tecrübesi ve teknolojiyi en iyi kullanan şirketlerden biri olarak tanınmaktadır. Kargo teslim tarihini erteleme özelliği ile büyük kolaylık sağlıyor.

  • Git Kargo

Yeni büyüyen şirketlerin en önemli hedefi kargo faaliyetlerini dijital dünya ile birleştirmek. Git Kargo da yeni firmalar arasında bu özelliği ile dikkat çekmektedir. Tahmini teslimat süresi gibi detaylarının yanı sıra aynı gün teslimat seçeneğine de sahip. Ayrıca 24 saat teslimat özelliği şirketler arasında tercih sebebi.

  • Kargoist

Kargoist müşteri memnuniyeti ile ön plana çıkan şirketlerden biridir. Aynı gün teslimat seçeneği, mobil uygulaması ile hızlı geliştiğini söylemek mümkün. Geri dönüşümlü teslim imkan sunar. Evrakların karşı tarafta imzalandıktan sonra tekrar göndericiye ulaştırılması oldukça zaman kazandıran uygulamaları arasındadır. 

Kargo Şirketlerinde Gönderim Ücretleri Nasıl Hesaplanıyor?

en-iyi-kargo-firmasi-

Kargo gönderim ücretleri firmaların kendi özelinde değişiklik gösterir. Gönderim ücretlerinde en etkili unsur gönderilen ürünün ağırlığıdır. Bununla birlikte gönderim mesafesi, yurt içi ya da yurtdışı gönderimde hava, kara ve deniz yollarının kullanılması gibi faktörler de taşıma ücretlendirmelerinde etkilidir. En uygun kargo şirketi araştırması yapanlar farklı kargo firmalarında fiyat araştırması yapabilirler. 

 

2 yorum

  • DOĞRU KARGO en ucuz kargo firmasıdır . Hem ucuz hem çok kolay bir sistem. Sözleşmeli fiyatlardan gönderebiliyorsun

  • iyi günler kargo şirketleri için de 4 veya 5 şirket le işim oldu en kötüsü karakter siz adisi Aras kargo oldu ALLAH bildiği gibi yapsın