Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > İspanyol Filmleri | En İyi İspanyol Filmleri

İspanyol Filmleri | En İyi İspanyol Filmleri

En iyi İspanyol filmleri hangileri? İspanyol sineması içerisindeki en iyi filmler neler? İspanyol filmleri listesinde neler var? İspanyol yapımı filmleri sevenler için en iyi İspanyol filmleri arasından 5 film önerisini oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

EN İYİ İSPANYOL FİLMLERİ

Merhaba sevgili okur. Sinema sektöründeki başarılı projeleriyle son dönemde gündeme gelen İspanyol sinemasının, en iyi 5 filmlik listesini yaptık. En iyi İspanyol filmleri listesinde türlerinden, oyuncu performanslarına kadar en iyilerini seçmeyi özen gösterdik. Sinema anlatımını dolaylı yoldan değil, doğrudan anlatmayı seven İspanyol sineması derdini zarifçe anlatmayı seçer. Şimdi sizler için hazırladığımız en iyi İspanyol filmlerimizden bahsedelim.

Contratiempo / Görünmeyen Misafir (2016)

  • GÖRÜNMEYEN MİSAFİR FİLMİ HAKKINDA

En iyi İspanyol filmlerinden ilk bahsedeceğimiz Contratiempo (Görünmeyen Misafir) 2016 yılı yapımı bir Oriol Paulo filmidir. Başlıca rollerinde Mario Casas, Barbara Lennie, Jose Coronado, Ana Wagener, Francesc Orella ve Paco Tous yer almaktadır. Merak edenler için fragmanı aşağıdadır.

  • GÖRÜNMEYEN MİSAFİR FİLMİNİN KONUSU

Adrian Doria, iş yaşamında hızlı bir yükseliş gösteren iş adamıdır. Evli olan Adrian, sevgilisi Laura’yı öldürmekle suçlanmaktadır. Kendini iyi savunmak için adli konularda iyi olan Avukat Virginia Goodman ile çalışmaya başlar. Virginia, yaşananları en baştan anlatan Adrian’ın hikayesinde tutarsızlıklar fark eder ve bunları ortaya çıkarmak için onu zorlayarak öğrenmeye çalışır.

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız.

Mar Adentro / İçimdeki Deniz (2004)

  • İÇİMDEKİ DENİZ FİLMİ HAKKINDA

Yönetmenliğini Alejandro Amenabar’ın yaptığı 2004 yılı yapımı en iyi İspanyol filmlerinden biridir. Alejandro Amenabar senaryosunu Mateo Gil ile birlikte yazmışlardır. Başrollerinde Javier Bardem, Belen Rueda, Lola Duenas ve Mabel Rivera yer almaktadır. En iyi İspanyol filmlerinden biri olmanın dışında kendini Dünya sinemasının kült filmleri arasına sokmayı başarmıştır. Javier Bardem, Venedik Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü almıştır. 77. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Yabancı Film’ Oscar’ını ve 62. Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Yabancı Film’ ödülünü kazanan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • İÇİMDEKİ DENİZ FİLMİNİN KONUSU

 Ramon Sampedro, yaşama tutkuyla bağlı denizi ve yüzmeyi seven bir gençken, geçirdiği trafik kazası sonucu boynundan aşağısı felçli olarak yatağa mahkûm yaşamaya başlar. Özgür ruhlu biri olan Ramon’un bu işkenceden ve acılardan kurtulmak için tek şansı ötanazi olmaktır. Ona âşık olan Rosa ise, Ramon’a istediği özgürlüğü vermek istemektedir.

Fransız Filmleri için tıklayınız.

Hable Con Ella / Konuş Onunla (2002)
  • KONUŞ ONUNLA FİLMİ HAKKINDA

Yönetmenliğini ve senaristliğini Pedro Almodovar’ın yaptığı 2002 yılı yapımı dram türünde en iyi İspanyol filmlerinden biridir. Başlıca rollerinde Javier Camara, Dario Grandinetti, Leonor Watling, Geraldine Chapline ve Rosario Flores yer almıştır. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Özgün Senaryo’ Oscar’ı alan film aynı zamanda Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Yabancı Film’ ödülünü kazanmıştır. En iyi İspanyol Filmlerinden biri olan olan Hable Con Ella’nın (Konuş Onunla) fragmanı aşağıdadır.

  • KONUŞ ONUNLA FİLMİNİN KONUSU

Filmimiz Pina Bausch’un, Cafe Müller izletisini sergilemek üzereyken başlar. İzleyenler arasında birbirini tanımayan iki genç adam vardır. Benigno ve Marco. Benigno bir hemşire, Marco ise kırk yaşlarında bir yazardır. Sahnede Henry Purcell’in The Fairy Queen adlı eseriyle, dans eden iki kadın vardır. Aylar sonra iki adam ‘El Bosque’ isimli Benigno’nun çalıştığı özel klinikte tekrar karşılaşırlar. Marco’nun kız arkadaşı Lydia, yaralanmış ve komadadır. Benigno ise klinikte komada olan Alicia ile ilgilenmektedir. Bu karşılaşma iki adam için bir başlangıç olur. Klinikte ne kadar süreceği belli olmayan bu zaman dilimi; 4 insanın hayatını geçmişini, geleceğini ve bugününü bilinmeyen bir yere doğru sürükler.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

La Piel Que Habito / İçinde Yaşadığım Deri
  • İÇİNDE YAŞADIĞIM DERİ FİLMİ HAKKINDA

En iyi İspanyol filmlerinde, çoğumuzun bildiği 2011 yılı yapımı psikolojik gerilim türünde olan La Piel Que Habito (İçinde Yaşadığım Deri) filmine geldik. Yönetmen koltuğunda Pedro Almodovar oturmaktadır. Başrollerinde Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes, Jan Cornet ve Roberto Alamo yer almaktadır. Bafta Ödülleri’nde ‘En İyi Yabancı Film’ ödülünü alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • İÇİNDE YAŞADIĞIM DERİ FİLMİNİN KONUSU

Dr. Robert Ledgard, araba kazası sonucu ölmekten kurtulan eşinin yanıklardan oluşan görüntüsünü düzeltebilmek için, yeni bir deri yaratma çalışmaları yapan estetik cerrahıdır. 12 yıl süren çalışmaları sonucunda, domu-insan kanı karışımı ile yeni bir deri yapmayı başarmıştır. Eşinin intihar etmesi ve kızlarının buna şahit olması aileyi iyice hassaslaştırmıştır. Kızının büyüdüğü zaman başka bir olay yaşaması sonucu, Dr. Robert Ledgard deneylerini ciddi şekilde büyütmeye başlar.

El Cuerpo / Ceset (2012)
  • CESET FİLMİ HAKKINDA

En iyi İspanyol filmlerinin sonuncusu El Cuerpo (Ceset) filmi. 2012 yılı yapımı gerilim türünde filmdir. Yönetmen koltuğunda Oriol Paulo oturmaktadır. Oyuncu kadrosunda Jose Coronado, Hugo Silva ve Belen Rueda yer almaktadır. Senaryosunu Oriol Paulo, Lara Sendim ile birlikte yazmıştır. Merak edenler için filmin fragmanı aşağıdadır.

  • CESET FİLMİNİN KONUSU

İş kadını Mayka’nın cesedi bulunduğu morgda kaybolur. Bütün yaşamı düzen ve plan üzerine kurulu olan kadının ölümünün sırrı daha çözülemeden, cesedinin ortadan kaybolması olayları daha karmaşık hale getirir. Dedektif Jaime dava ile ilgili görevlendirilir. Eşini kaybeden ve yaşadığı travmayı daha tam atlatamamış olan Jaime, hem kişisel sorunlarını çözüme kavuşturacak hem de iyi bir polis olduğunu göstermek için uğraşacaktır. Olay o kadar derindir ki, cinayetin ve kaybolan cesedin arkasından maddi ve manevi sonuçlar çıkacaktır.

Yorum ekle