Yolcu360 Blog
en iyi hosteller, otel odasında pencereden bakan gezgin kadın
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En İyi Hostelleri: Ucuz ve Keyifli Konaklama Arayanlara

Dünyanın En İyi Hostelleri: Ucuz ve Keyifli Konaklama Arayanlara

En iyi hosteller listesini öğrenmeden yolculuğa çıkmamanızı öneririz. Ne de olsa hostel, sadece bir konaklama şeklinden ibaret değil. Çünkü her biri kendisine özgü konseptlere sahip ve sosyalleşmeyi sağlayan keyifli mekanlar.

Siz de kendinizi gerçek bir gezgin olarak tanımlıyorsanız yolunuz mutlaka bir hostele düşmüştür. Bir sonraki hostel deneyiminizi mükemmelleştirmek için de hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz. İşte bütçe dostu konaklamayı bir ayrıcalığa dönüştüren en güzel hosteller!

en iyi hosteller, the house of sandeman

Portekizdeki En İyi Hosteller: The House of Sandeman, Porto

Şarap fıçısından yataklar, metal ve ayrıca ahşabın eşsiz uyumunu görebileceğiniz odalar… Daha hostelden içeriye adımınızı attığınızda sizi sanat eseri gibi bir koridor karşılıyor.

The House of Sandeman sadece oda dekorasyonları ile değil, banyoları ile de göz kamaştırıyor.  Bunun yanı sıra modern tasarımlara sahip banyolar, hosteller için çıtayı yükseltiyor. İkonik bir binaya sahip hostelin 9 odası nehir manzaralı.

The House of Sandeman Hostel Nerede, Nasıl Gidilir?

Portekiz’in en güzel şehirlerinden olan Porto’da bulunan hostel, tarihi merkeze 5 dk mesafede.

Yunanistan’daki En İyi Hosteller: Athens Hub Hostel, Atina

Daha önce yatakhane düzenindeki bir odada kaldınız mı? Pek de konforlu değil diye mi düşünmüştünüz? Athens Hub Hostel yatakhaneye bakışınızı tamamen değiştirecek bir hostel. Her yatağın kendisine ait bir perdesi ve ayrıca aydınlatması var. Bunun yanı sıra duvara gömme yatakları bulunan hostelin odaları sarı ve griye boyalı.

Athens Hub Hostel Nasıl Bir Yer? Nerede ve Nasıl Gidilir?

4, 6 ve 8’li oda seçenekleri sunan hostelde banyolu oda ve ortak kullanımlı banyo seçeneği var. Banyolar ise beş yıldızlı bir otelin şık görünümüne sahip. Atina’da harika bir konaklama seçeneğini keşfettiniz. Şimdi sıra en konforlu gezi şeklini keşfetmekte. Ayrıca şehri dilediğiniz gibi gezmek için rahatlıkla gezmek için de ucuz fiyatlı Atina merkez araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

sant jordi hostels rock palace, barcelona, ispanya hostel

İspanya’daki En Güzel Hosteller: Sant Jordi Hostels Rock Palace, Barselona

Bir müzik tutkunuysanız Barselona’daki bu Sant Jordi Hostels Rock Palace tam size göre. Hostelin her katı ikonik bir müzik dönemi tasarımına sahip. Özellikle rock müziği hissedebileceğiniz hostelin her katı bir müze gibi.

Sant Jordi Hostels Rock Palace Nasıl Bir Yer?

Hostelde hem özel oda hem de ortak oda seçenekleri var. Hostel, eğlenceyi seven gezginlerin de tercih ettiği bir mekan. Mekanın çatı katında yüzme havuzu var ve 7/24 açık ortak alanlar bar konseptine sahip.

en iyi hosteller, hostel lullaby chiang mia

Tayland’daki En İyi Hosteller: Hostel Lullaby, Chiang Mai

Tayland’ın en kalabalık şehrine gitseniz de çok sakin bir konaklama yapabileceğinizi söylesek ne dersiniz? Hostel Lullaby, yemyeşil bahçesi, huzur dolu bir deneyim sunuyor. Hatta kendilerini ¨Parti yapmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratacak kadar sakin¨ bir yer olarak tanımlıyorlar. Hostelde bisiklet, kahvaltı, sınırsız atıştırmalık ve internet kullanımı ücretsiz.

hostel one miru, prag en iyi hosteller

Prag’daki En İyi Hosteller: Hostel One Miru, Prag, Çekya

Ahşap ağırlıklı dekorasyona sahip hostelin odaları minimal bir anlayışa sahip. Mekanın en dikkat çekici öğelerinden birisi camları. Ara kat camları birer sanat eseri görünüme sahip. Ayrıca üst kat camlarından ise gece gökyüzündeki yıldızları sayabiliyorsunuz.

Hostel One Miru Nasıl Bir Yer? Nerede ve Nasıl Gidilir?

Hostelde ortak kullanımlı ve özel odalar var. Kapıdan çıkınca hostelin hemen karşısındaki St. Ludmilla kilisesi estetik görünümü ile karşılıyor. Hostel One Miru’nun konumu ise şehir merkezine 15.20 dakika yürüme mesafesinde.

ingresso capsul hostel, moskova en iyi hosteller

Rusya’daki En İyi Hosteller: Ingresso Capsule Hotel, St. Petersburg:

Kapsül otel ile farklı bir deneyime adım atmaya ne dersiniz? Ingresso Capsule Hotel, sadece kapsül yatak seçeneği sunuyor. Her kapsülün kendisine ait aydınlatması, duvar rafı, askısı, prizi ve gece lambası var.

Ingresso Capsule Hotel Nerede, Nasıl Gidilir?

Tasarım hostellere göre çok daha sade bir görünüme sahip hostele krem rengi ve siyah hakim. Banyolar hariç: Banyolar kahverengi, mermer görünüme sahip. Yani hostelin fütüristik görünümünün biraz dışında. Hostel Faberge Müzesine 1 km mesafede.

venedik en iyi hosteller, anda venice hostel suite oda

İtalya’daki En İyi Hosteller: Anda Venice, Venedik

Anda Venice, yani 2020 yılının Venedik’teki en iyi hosteli ile devam ediyoruz. Hostelworld puanı ise 9.3. Anda Venice’in odaları bir otel ortamını aratmayacak konfora sahip. Ortak alanlar ise oldukça zevkli bir tasarıma sahip. Geniş bir mutfak, ortak çalışma alanı, çamaşırhane, bar ve çatı katında konser verilen bir alana sahip.

Anda Venice Hostel Nerede, Nasıl Gidilir?

Hostelde 6, 7, 9 yataklı iki kişilik odaların yanı sıra ebeveyn banyolu aile odaları da var. Anda Venice, Venedik Mestre tren istasyonuna 1 dakika yürüme mesafesinde. Şehir merkezine ise toplu taşıma ile 10 dakika uzaklıkta.

amsterdam en iyi hosteller, outside inn indoor

Hollanda’daki En Güzel Hosteller: Outside Inn, Amsterdam

Outside Inn Hostel, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatacak mekanlardan. Burada bina içerisinde değil, tek katlı bir sahil evinde ya da karavanda kalabilirsiniz. Karavan ve evlerin içi de oldukça sıcak bir atmosfere sahip. Hatta hostel konaklama türlerini; ¨Mükemmel bir Instagram malzemesi¨ olarak tanımlıyor.

Outside Inn Amsterdam Nerede?

Banyolar ise ortak kullanımlı. Kamp deneyimine alışıksanız zaten bu sizin için sorun olmayacaktır. 9.9 Hostelworld puanına sahip hostelin konumu da oldukça iyi. Outside Inn, tren istasyonuna 300 metre, şehir merkezine ise 8 dakika mesafede.

globe runner hotel & hostel kiev kalacak yer

Ukrayna’daki En Güzel Hosteller: Globe Runner Hotel & Hostel, Kiev

Binası klasik mimariye sahip hostelin odaları modern bir tasarıma sahip. Taş duvarlı, siyah, yeşil ve turuncu renklerle süslü odalarda konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz. Globe Runner Hotel & Hostel birçok tarihi konuma yakın olduğu için de tercih edilebilecek yerlerden.

Bu adresin belki de tek dezavantajı asansörünün bulunmaması. Tarihi bir bina olduğu için beş katlı yapıda asansör bulunmuyor. Eğer sırt çantanızla gezmiyorsanız alt katlarda bir oda rezerve etmenizi tavsiye ederiz.

Şimdiden bol maceralı, keyifli bir tatil dileriz!

Yorum ekle