Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Ferzan Özpetek Filmleri

En İyi Ferzan Özpetek Filmleri

Ferzan Özpetek filmleri neler? Mutlaka izlenmesi gereken Ferzan Özpetek filmleri hangileri? Ferzan Özpetek filmleri listesinde neler var? En iyi Ferzan Özpetek filmleri için önerileri oyuncu Ziya Çiçek hazırladı, iyi seyirler!

En İyi Ferzan Özpetek Filmleri

Merhaba sevgili okur. Bu sefer Türk asıllı İtalyan yönetmen, senarist ve yazar Ferzan Özpetek’in filmlerinden bahsedeceğiz. Ferzan Özpetek kariyeri boyunca 12 film film çekmiştir ve ilk filmi ‘Hamam’ filmidir. Altın Portakal Film Festival’inde ‘Hamam’ filmiyle, En İyi Yönetmen ve En iyi Film ödülü almıştır. Şimdi sizler için; 12 Ferzan Özpetek filmlerinden, 5 tanesini aşağıya bırakıyorum.

LA FINESTRA DI FINOTRE / KARŞI PENCERE (2003)

  • KARŞI PENCERE FİLM EKİBİ

2003 yılı yapımı bir Ferzan Özpetek filmidir. Klasik sinema ile Modern sinema teknikleri ile çekilmiş filmin başrollerinde, Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro ve Serra Yılmaz yer almaktadır. Türk ve İtalyan sanatçıların yer aldığı filmin fragmanı aşağıdadır.

  • KARŞI PENCERE FİLMİ NE ANLATIYOR

Her şey, dokuz yıldır evli ve iki çocuğu olan Giovanna ile kocası Filippo’nun sokakta yaşlı bir adamla karşılaşması ile başlıyor. Evliliği yolunda gitmeyen Giovanna’nın yaşamı, hafıza problemi yaşayan yaşlı adamla tanışmasıyla birlikte değişir. Bir tarafta karşı pencereden izlediği komşusuna platonik aşk besleyen Giovanna, diğer tarafta yaşlı adamın geçmişte yaşadığı aşk hikayesi. Giovanna ise kendine şunu sorar: Neden kendi düzenli yaşamımı düzeltmek varken, neden karşı penceredeki komşusuna aşk besliyordu.

 En iyi Jim Jarmush Filmleri için tıklayınız.

THE TURKISH BATH / HAMAM (1997)

  • HAMAM FİLMİ HAKKINDA

1997 yılında İspanyol-İtalyan-Türk ortak yapımı bir Ferzan Özpetek filmidir. Başrollerinde, Alessandro Gassman, Francesca d’Aloja, Halil Ergün, Şerif Sezer ve Mehmet Günsur yer almıştır. Aldo De Scalzi ve Pivio filmin müziklerini yapmıştır. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • HAMAM FİLMİNİN KONUSU 

Francesco ve Marta Roma’da küçük bir işletme işleten evli çifttir. Francesco’nun, İstanbul’da bulunan teyzesi Anita vefat edince, kendisine miras kalan hamam’ın satış ile ilgili işlemlerini halletmek için yolculuğa çıkar. Oraya vardığı zaman hamam ile ilgilenen aile ile tanışır ve birine karşı yakınlık hisseder. Türkiye’ye karşı da yakınlık hisseden Francesco, hamam’ı satmaktan vazgeçer.

LE FATE İGNORANTI / CAHİL PERİLER (2001)
  • CAHİL PERİLER FİLMİ HAKKINDA

2001 yılı yapımı bir Ferzan Özpetek filmidir. Gianni Romoli ile birlikte senaryosunu yazmıştır. Avrupa’da büyük başarı kazanmıştır. Başrollerinde, Margherita Buy, Stefano Accorsi, Serra Yılmaz, Erika Blanc, Andrea Renzi ve Koray Candemir yer almaktadır. Filmin fragmanı aşağıdaki linktedir.

  • CAHİL PERİLER FİLMİ NE ANLATIYOR

15 yıldır evli olan Antonia ve Massimo normal bir yaşam sürerken, Massimo bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeder. Antonia için ise her şey bir anda değişir. Massimo öldükten sonra arkasında bir sürü şüphe bırakır. Evli kaldıkları süre içerisinde kendini aldatılmış olarak düşünen Antonia meraklı bir şekilde bu konuyu araştırmaya başlar.

                                             En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.                                 

MINE VAGANTI / SERSERİ MAYINLAR (2010)
  • SERSERİ MAYINLAR FİLMİ HAKKINDA

2010 yılı İtalya yapımı bir Ferzan Özpetek filmidir. Ferzan Özpetek filmin senaryosunu İvan Cotroneo ile birlikte yazmıştır. Başrollerinde, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Riccardo Scamarcio, Carolina Crescentini ve Elena Sofia Ricci yer almaktadır.

  • SERSERİ MAYINLAR FİLMİNİN KONUSU

Cantoneler, Güney İtalya’nın Lecce şehrinde yaşayan, kendi fabrikaları olan burjuvazi sınıfına dahil bir ailedir. Ailenin erkek çocuklarından biri olan Tomasso, Roma’daki eğitim hayatını bitirmiş ve tüm ailesine homoseksüel olduğunu açıklama isteği ile yanlarına dönmüştür. Tomasso’nun planları içerisinde, aile şirketinde çalışmayıp Roma’da bir yazar olarak yaşamaya devam etmek vardır ve her şeyi abisi Antonio’ya bahsetmiştir. Aile, iş ortakları Brunetti ailesi ile yemek yerken, Tomasso haberi paylaşacağı sırada abisi Antonio araya girer ve tüm aileye homoseksüel olduğunu söyler. Sonucunda ailenin babası hastaneye kaldırılır. Babası, Antonio’yu reddettikten sonra aile şirketinin başına Tomasso’yu geçirir. Tomasso, babasını aynı duruma düşürmemek için homeseksüel olduğunu açıklamaktan vazgeçer. Bu olayların üzerine Tomasso’nun erkek arkadaşı ve diğer eşcinsel arkadaşları ziyarete gelince, Tomasso’nun işi daha da zorlaşır.

MAGNIFICA PRESENZA / ŞAHANE MİSAFİR (2012)
  • ŞAHANE MİSAFİR FİLMİ HAKKINDA

2012 yılı yapımı bir Ferzan Özpetek filmidir. Senaryosu’nu Federica Pontremoli ile birlikte yazmıştır. Başrollerinde, Elio Germano, Margherita Buy ve Cem Yılmaz yer almaktadır. Ferzan Özpetek’in 9. filmdir. Filmin müziklerinin büyük çoğunluğu İtalyan müzisyen Pasquale Catalano’ya aittir. Sezen Aksu’nun da özel dokunuşlarından nasibini alan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • ŞAHANE MİSAFİR FİLMİ NE ANLATIYOR

Pietro’nun en büyük hayali aktör olmaktır. Pietro oyunculuğu o kadar kafaya takmış ki bunun için her şeyi dener.  Roma’da bir pastaneye girip çalışmaya başlar ve aynı zamanda oyunculuk yolunda koşturmaktadır. Ilk zamanlarda kuzeni Maria’nın yanında yaşayan Pietre daha sonra kendi evine çıkmıştır ama evde bir gariplik sezer. Eşyalar kendi kendine hareket etmektedir ve gece fısıltılar duymaktadır. Çok geçmeden evde tek yaşamadığını farkeder.

Yorum ekle