Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Aksiyon Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

En İyi Aksiyon Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

En iyi aksiyon filmleri neler? Aksiyon film listesinde neler var? Mutlaka izlenmesi gereken aksiyon filmleri hangileri

EN İYİ AKSİYON FİLMLERİ

Hepimiz çok sıkıldık. Ev içerisinde kalmak hepimizi biraz yordu ama sağlığımız için bu tedbirleri almak zorundayız. Siz evinizde güzel zaman geçirirken, biz size iyi listeler hazırlamaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş yaklaşan yaza yakışır bir liste olsun diye, en iyi aksiyon filmleri listesi ile karşınızdayız. Geceleri ışıklar kapansın ve hazırladığımız en iyi aksiyon filmleri listemiz içinden istediğiniz birini açın. Patlamış mısır unutulmasın ama 🙂

THE BOURNE ULTİMATUM / SON ÜLTİMATOM (2007)

  • SON ÜLTİMATOM FİLMİ HAKKINDA

2007 yılı ABD yapımı, yönetmen koltuğunda Paul Greengrass’ın oturduğu, İMDB’de ilk 250 içinde olan en iyi aksiyon filmlerinden biridir. Başrollerinde, Matt Damon, Julia Stiles, David Strathairn ve Scott Glenn yer almaktadır. 80. Akademi ödüllerinde, toplam 3 ödül birden alan film, eleştirmenler tarafından çok beğenilmiştir. Robert Ludlumun’un aynı adlı eserinden uyarlanan filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • SON ÜLTİMATOM FİLMİ NE ANLATIYOR

Geçmişindeki sırları öğrenemeyen Jason Bourne, hafızasındaki parçaları birleştirerek kim olduğunu öğrenmeye çalışmaktadır. Gizli yürütülen bir projenin kobayı olan Ajan Bourne, çok zeki ve iyi bir dövüş yeteneğine sahiptir. Bir yandan peşinde olanlardan kaçıyordur. Bourne ele geçirmeye çalışanlar, Bourne’un geçmişini öğrenmesine engel olabilecekler mi?

Savaş Filmleri Listesi için tıklayınız.

KISS KISS BANG BANG (2005)

  • KISS KISS BANG BANG FİLMİ HAKKINDA

En iyi aksiyon filmlerinde, senaryosunu ve yönetmenliğini Shane Black’in yaptığı, 2005 yılı ABD yapımı Kiss Kiss Bang Bang filmine geldik. Başrollerinde, Robert Downey Jr, Val Kilmer, Michelle Monaghan ve Corbin Bernsen yer almaktadır. Merak edenler için filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • KISS KISS BANG BANG FİLMİNİN KONUSU

Asıl işi hırsızlık olan Harry, bir anda kendini oyunculuk elemelerinde bulur. Oynayacağı rol ise dedektiftir. Oyunculuk o kadar hoşuna gider ki ciddi eğitimler almaya başlar. ‘Eşcinsel Perry’ diye bilinen bir dedektiften eğitim almaya başlar ve lise aşkı Harmony ile derste karşılaşır. Harmony etkilemek için maceralara atılır. Kendini bir cinayet soruşturmasının içinde bulan bu üçlü kendilerini kovalamaca içinde bulurlar. Rol gerçek olacak gibidir. 

Spor Filmleri için tıklayınız.

FACE OF / YÜZ YÜZE (1997)
  • YÜZ YÜZE FİLMİ HAKKINDA

En iyi aksiyon filmi deyince akla gelen iki isim, Nicolas Cage ve John Travolta’nın oynadığı Face/Of (Yüz Yüze) geliyor. Yönetmen koltuğunda John Woo’nun oturduğu film Türkiye’de 21 Kasım 1997 yılında gösterime girmiştir. Filmimizin fragmanı aşağıdadır.

  • YÜZ YÜZE FİLMİNİN KONUSU

Sean Archer, oğlunu öldüren katilin Castor Troy olduğuna inanan iyi bir FBI ajanıdır. Yüz Yüze geldikleri sırada Sean, Castor’un Los Angeles şehrine büyük kayıplar verebilecek bir bomba yerleştirdiğini öğrenir. Bombanın yerini tek bilen ise Castor’un kardeşi Pollux’tur o da konuşmayı reddeder. Sean’in tek çare olarak, yüz nakli ile Castor’un yüzünü kendine nakledip Pollux’a yakınlaşarak bombanın yerini öğrenmektir. Castor uyandığında ise intikam peşine düşer.                                                                                  

En İyi Bilim Kurgu Filmleri için tıklayınız.

FORD VS FERRARI / ASFALTIN KRALLARI (2019)
  • FORD VS FERRARI FİLMİ HAKKINDA

En iyi aksiyon filmlerinde araba tutkunlarını da unutmadık. Ford vs Ferrari, 2019 yılı ABD yapımı James Mangold’un yönettiği en iyi aksiyon filmlerinden biridir. Başrollerinde, Matt Damon, Christian Bale, Jon Berntal, Caitriona Balfe ve Tracy Letts yer almaktadır. Yarış performansları ve yarış sekansları ile eleştirmenler tarafından olumlu karşılanan filmin fragmanı aşağıdadır.

  • FORD VS FERRARI FİLMİNİN KONUSU

1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 saat yarışının, gerçek hikayesinden uyarlanarak çekilmiştir. Henry Ford II ve Lee Lacocca, bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan yeni bir otomobil yapmalarını isterler. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby ve İngiliz otomobil sürücüsü Ken Miles ise ekibin başını çekiyordur. Amaç, 1966 yılında yapılacak Le Mans yarışlarında Ferrari’yi tahtından indirmek.

THE ITALIAN JOB / İTALYAN İŞİ (2003)
  • İTALYAN İŞİ FİLMİ HAKKINDA

2003 yılı ABD yapımı yönetmen koltuğunda F. Gray Gray’in oturduğu en iyi aksiyon filmlerinden biridir. Başrollerinde, Mark Wahlberg, Charlize Theron, Jason Statham ve Edward Norton yer almaktadır. Usta oyuncuların yer aldığı en iyi aksiyon filmlerinden biri olan The Italian Job (İtalyan İşi) filminin fragmanı aşağıdadır. 

  • İTALYAN İŞİ FİLMİNİN KONUSU

Italya’da yaşayan John Bridger, yapacağı son iş için eski arkadaşı Charlie Croker’a ulaşır. İyi bir kariyere sahip Charlie Croker liderliğindeki bir soyguncu çetesi, Los angeles tarihindeki en büyük trafik sıkışıklığını yaratarak planladıkları altın soygunu için kendilerine zaman yaratmaya çalışırlar. Yaşanan kargaşayı fırsat bilerek, ufak bir Mini Cooper ile trafik açılmadan oradan uzaklaşmaları gerekecek.

 

Yorum ekle