Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Ajan Filmleri | En İyi Casus Filmleri Listesi

Ajan Filmleri | En İyi Casus Filmleri Listesi

En iyi casusluk filmleri hangileri? Casus filmleri arasında neler var? En iyi ajan filmleri listesinde hangi filmler var? Ajan filmi sevenlere güzel bir haberimiz var. En iyi ajan filmleri arasından 5 öneri oyuncu Ziya Çiçek’ten geliyor, iyi seyirler!

En İyi Ajan Filmleri

Merhaba sevgili okur. Yoğun aksiyon ve macerayı kaçırmak istemiyorsanız, sizin için hazırladığımız En İyi Ajan filmlerine bakmanızı öneririz. Çok fazla ajanlık ve casusluk konusu içeren filmler arasından, sizin için 5 tanesini incelemeye çalıştık. En iyi ajan filmleri arasında ilginizi çekeceğini düşündüğümüz filmler. Şimdi sizleri en iyi ajan filmleri ile baş başa bırakıyoruz.

The Departed / Köstebek

  • KÖSTEBEK FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Martin Scorsese

Senaryo: William Monahan

Başroller: Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Alec Baldwin, Mark Wahlberg, Vera Farmiga, Martin Sheen ve Ray Winstone.

Yapım Yılı: 2006 ABD

Türü: Dram, Suç

Ek Bilgi: Çin yapımı olan ‘İnfernal Affairs’ filminin ABD versiyonudur. 64. Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Yönetmen’, 80. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Yönetmen’ olmak üzere toplamda 4 Oscar kazanmıştır. 

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0407887/

  • KÖSTEBEK FİLMİNİN KONUSU

Mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaş anlatılmaktadır. Uzun yıllar boyunca polis teşkilatına yerleştirmek üzere mafya tarafından adamlar yetiştirilmiştir. Polis teşkilatı da mafya içerisinde bulunan adamlar yetiştirmiştir. Iki taraf içinde bulunan köstebekler açığa çıkınca, ölümcül koşuşturmanın başlayacağı bir maceraya atılırlar. En iyi ajan filmlerinden biri olan The Departed (Köstebek) filminin fragmanı aşağıdadır.

https://www.youtube.com/watch?v=0wQ10Y-nK-M

Das Leben der Anderen / Başkalarının Hayatı

  • BAŞKALARININ HAYATI FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Florian Henckel Von Donnersmarck

Senaryo: Florian Henckel Von Donnersmarck

Başroller: Martina Gedeck, Ulrich Mühe ve Sebastian Koch

Yapım Yılı: 2006 Almanya 

Türü: Dram,Politik,Dönem

Ek Bilgi: ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ Oscar’ını alan film, Bafta, Bodil ve Cesar Ödülleri’ni de kazanmıştır. 

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0405094/

  • BAŞKALARININ HAYATI FİLMİNİN KONUSU

Demokratik Almanya Cumhuriyeti dönemindeki (Doğu Almanya) hükümet, son beş yılını acımasız bir şekilde kontrol ve gözetleme sistemi ile yönetme noktasına getirmiştir. Stasi adındaki gizli bir örgüte bağlı muhbirlerin yaptığı ihbarlar sonucu 200 bin kişi fişlenmiştir. Stasi’nin hedefi, ‘başkalarının hayatları’ hakkında her konuda bilgi sahibi olmaya çalışmaktadır. Alman yapımı en iyi ajan filmi olan ‘Başkalarının Hayatı’ mutlaka izlemeniz gereken ajan filmlerinden. Merak edenler için fragmanı aşağıdadır.

Body Of Lies / Yalanlar Üstüne
  • YALANLAR ÜSTÜNE FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: William Monahan

Başroller: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe ve Carice Van Houten.

Yapım Yılı: 2008 ABD

Türü: Aksiyon, Dram, Gerilim

Ek Bilgi: David Ignatius’un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0758774/

  • YALANLAR ÜSTÜNE FİLMİNİN KONUSU

Roger Ferris, tehlikeli bölgelerde ajanlık yapan biridir. CIAçalışanı Ed Hoffman, Ferris’in yeni görevini yönetmektedir. Bir terörist lideri, istihbarat örgütlerini atlatarak Dünya çapında bombalama kampanyası başlatmıştır. Ferris’in görevi onu, Orta Doğu ve Washington arasında getirip götürecektir. Hedefine yaklaştıkça kendini güvende hissetmeyecektir ve güven en tehlikeli taktiktir. En iyi ajan filmi deyince akla gelen oyunculardan olan DiCaprio’nun performansı göz dolduruyor. En iyi ajan filmlerinden olan ‘Yalanlar Üstüne’ filminin fragmanı aşağıdadır.

Burn After Reading / Aramızda Casus Var
  • ARAMIZDA CASUS VAR FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Senaryo: Joel Coen. Ethan Coen

Başroller: John Malkovich, George Clooney, Frances McDormand, Brad Pitt, Tilda Swinton ve Richard Jenkins

Yapım Yılı: 2008 ABD

Türü: Komedi, Dram, Suç

Ek Bilgi: Açılış gösterimini 65. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirmiştir.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0887883/

  • ARAMIZDA CASUS VAR FİLMİNİN KONUSU

Alkol probleminden dolayı CIA’deki işinden çıkarılan ajan Ozzie Cox, intikam için bildiği gizli bilgileri cd’ye aktarır. Boşanmak üzere olduğu eşi Katie ise cd’yi çalar ve gittiği spor salonunda unutur. Spor salonunda eğitmen olarak çalışan Chad cd’yi tesadüfen bulur ve yöneticisi Linda ile birlikte Cox’a şantaj yapmaya başlarlar. İşin içine Katie’nin birlikte olduğu federal ajan Harry de girince işler daha karmaşık bir noktaya gitmeye başlar. Soluksuz bir maceraya giren kahramanlarımız size hem en iyi ajan filmlerinden birini izletiyor, hemde kahkahalara boğulmanızı sağlıyor.

En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.

The Good Shepherd / Kirli Sırlar
  • KİRLİ SIRLAR FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Robert De Niro

Senaryo: Eric Roth

Başroller: Matt Damon, Angelina Jolie, William Hurt, Alec Baldwin, Robert De Niro, Billy Crudup, Michael Gambon, Timothy Hutton, Joe Pesci ve John Turturro

Yapım Yılı: 2006 ABD

Türü: Biyografi, Casusluk, Dram, Tarih, Gerilim

Ek Bilgi: Gerçek olaylara dayanan kurgusal bir filmdir.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0343737/

  • KİRLİ SIRLAR FİLMİNİN KONUSU

Edward Wilson, Amerika’nın liderlerini yetiştiren Yale Üniversitesi’nde okuyan, ülkesinin ve Dünya’nın sorunlarına duyarlı biridir. Üniversite zamanında dahil olduğu kardeşlik örgütü içinde keskin zekâsı ve ülkesine bağlılığı sayesinde önemli bir konuma gelmiştir. İkinci Dünya savaşı ile birlikte Dünya’nın en büyük gizli servislerinden biri olacak olan Strateji Servis Ofisi’nin kuruluş dönemlerinde yer aldı. Edward hem fiziksel hem zihinsel çok yorulsa da ailesine karşı sorumluluklarını yerine getiremese de ülkesine karşı olan sadakatinden asla vazgeçmeyecektir. En iyi ajan filmlerinden biri olan Kirli Sırlar Robert De Niro’nun ikinci filmidir. Fragmanı aşağıdadır.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

 

Yorum ekle