Yolcu360 Blog
en güzel yollar, otoban, boş yol
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Dünyadaki ve Türkiye’deki En Güzel Yollar: Mükemmel Manzaralı 20 Yol

Dünyadaki ve Türkiye’deki En Güzel Yollar: Mükemmel Manzaralı 20 Yol

En güzel yollar listemizle karşınızdayız! Arabayla yolculuğa çıkmayı seviyorsanız, bu yolları mutlaka not edin. 

Şehrin kalabalığı, trafiği derken yolculuktan istediğiniz keyfi alamamanız gayet normal. Sadece kaliteli otomobil sahibi olmak yetmez. Aynı zamanda kaliteli güzel yol da sürüş severlerin olmazsa olmazıdır. İyi bir sürücü, yol deyip geçmez. Aksine yolculuktan keyif alınacak esas unsur yoldur. Bunun yanı sıra yaşadığınız yerde sürüş zevkinizden tatmin olmuyorsanız, biraz da birikmişiniz varsa bu yazıyı keyifle okuyacaksınız. İşte dünyadaki ve Türkiye’deki en güzel yollar listesi…

Türkiye’deki En Güzel Yollar

En güzel yollar listemizde önce Türkiye’deyiz.

en güzel yollar, bitlis van yolu

1 – Van Yolu

Hayatınızda hiç Van’a gitmediyseniz çok şey kaçırmışsınız diyebiliriz. Uzun yolculuğu sevenlerdenseniz özellikle şahsi aracınızda bu yolculuğu yapmanızı öneriyoruz. Çünkü Türkiye’deki en güzel yollar arasında olan Van yolu, sizlere yolculuğunuz süresince sık sık mola verme istediği uyandıracak. Ayrıca beraberinde eşsiz doğa manzarasında fotoğraf çekilmeyi… Manzara fotoğrafçılığı konusundan devam etmeye ne dersiniz?

En Güzel Yollar: 2 – Erzurum Yolu

Hayalinizdeki yolculuğu, Erzurum’a giderek deneyimleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra yeşile doyacağınız bir yolculuk sizi bekliyor!

abant yolu, en güzel yollar

3 – Abant Yolu

Her mevsimi ayrı bir güzel. Bunun yanı sıra Abant yolu özellikle mevsim geçişlerinde kartpostallık görüntüler sunuyor. Güzel ve keyifli bir yolculuk için listenize ekleyebilirsiniz.

çoruh ispir yolu, en güzel yol resimleri

En Güzel Yollar: 4 – Çoruh – İspir Yolu

Ülkemizin en güzel yollarına ev sahipliği yapan Erzurum, gerçekten muhteşem bir yer… Çoruh – İspir yolundan geçerken sanki Kuzey Avrupa köyünden gidiyormuş hissine kapılacaksınız.

yolcu360 blog arama banner

Türkiye’yi Keşfederken Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Dünyadaki En Güzel Yollar

Sıra geldi dünyadaki en güzel yollara…

amalfi sahil yolu

5 – Amalfi Sahil Yolu (İtalya)

Amalfi Sahil Yolu, sizlere kendinizi film sahnelerindeymişsiniz gibi hissettirecek bir yol. Ravello, Positano ve ayrıca birkaç küçük sahil kasabasından geçen bu iki şeritli dar yol, cesaretli sürücülerin gözde mekanlarından… Tiran Denizi’nin kıyısında bulunuyor.

atlantik okyanusu yolu, norveç

6 – Atlantik Okyanusu Yolu (Norveç)

Atlantik Okyanusu Yolu, kısa olmasına rağmen oldukça etkileyici. Dünyadaki en güzel yollar listesinde ilk sıralarda geliyor. Norveç’te bulunan bu yol, ayrıca küçük adaların üzerinden geçen köprüleriyle ünlü.

büyük okyanus yolu, avustralya

En Güzel Yollar: 7 – Büyük Okyanus Yolu (Avustralya)

Büyük Okyanus Yolu’nun uzunluğu 243 kilometre. Yol, Torguay ve Allansford şehirlerini birbirine bağlıyor. İnşa edildiği tarih ise 1919 ila 1932 yılları… Avustralya’nın güneybatı sahil kesiminde bulunuyor. Yol boyunca bir tarafınızda yeşil doğa manzarasını diğer yanda ise mavi okyanusu seyrediyorsunuz. Dünyanın en güzel yollarından bir tanesi burası.

Chapman’s Peak road, en güzel yollar

8 – Chapman’s Peak Yolu (Güney Afrika)

Güney Afrika’da bulunan Chapman’s Peak Yolu, Chapman’s Peak Dağı’nın yamacında yer alıyor. Yol, doğrudan dağın içine oyulmuş. Bunun yanı sıra inşa edildiği tarih ise 1915 ila 1922 yılları…

Col de Turini en güzel yollar

9 – Col de Turini (Fransız Alpleri)

Col de Turini Yolu, dünyaca ünlü ralli organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Yol, Fransız Alpleri’nde. Turistik amaçlı olmayan bu yol daha çok usta pilotların mekanı.

conor pass geçidi yolu

10 – Conor Geçidi (İrlanda)

Conor Geçidi, İrlanda’nın bozulmamış doğal güzelliklerinin ortasından geçiyor. Sürücüleri zorlayacak derece dar olan bu yol, tepelerin arasından geçerek, sürücüleri doğayla iç içe bırakıyor. Conor Geçidi, Brandon Körfezine kadar ilerliyor.

denali en güzel yollar

11 – Denali Otoyolu (Alaska, ABD)

Alaska’nın eşsiz manzaralı bölgelerinden geçen Denali Otoyolu, dünyanın en güzel yollarından bir diğeri. Bu yol 217 kilometrelik bir mesafeye sahip. Yani uzun araba yolculuğunu seviyorsanız, kesinlikle tam size göre. Çakıl yol olmasını dert etmezseniz eğer; Alaska’nın eşsiz doğa manzarasını seyre durabilirsiniz.

en güzel yollar, furka geçidi

En Güzel Yollar: 12 – Furka Geçidi (İsviçre)

Eşsiz bir sürüş deneyimi yaşatacak farklı bir yol daha. Şahane manzarası sizi adete büyüleyecek derecede. Furka Geçidi, aynı zamanda tarihteki birçok filme de ev sahipliği yapmıştır. İsviçre Alplerinde bulunan bu yolu bir gün mutlaka deneyimlemelisiniz.

Guiliang yolu

13 – Guiliang Tünel Yolu (Çin)

Oldukça tehlikeli bulacağınız bu yolun, nasıl inşa edildiği kafanızı karıştırabilir. Uzun olarak 1 kilometre mesafeden kısa olan yol, fazlasıyla tehlikeli görünüyor. Guiliang Tünel Yolu, Taihang Dağları’na oyularak inşa edilmiş.

Highway 1 ‘Big Sur’ en güzel yol resimleri

14 – Highway 1 ‘Big Sur’ (California, ABD)

Dünyadaki en güzel ve en meşhur yollarından biri burası… ABD’de Los Angeles ve San Francisco’yu birbirine bağlama görevini üstleniyor. Big Sur, dünyanın birçok noktasından gelen turistlerin gözde adreslerinden. Yol boyunca okyanus manzarasına karşı fotoğraf çekilmek mümkün.

karakurum otoyolu, çin hindistan yolu

15 – Karakurum Otoyolu (Çin-Pakistan)

Karakurum Otoyolu, Çin’i Pakistan’a bağlayan bir yol. Ayrıca bu yolun bir diğer adı da Dostluk Otoyolu. Yolun inşa edilmesi 27 yıl kadar sürmüş. Oldukça meşakkatli bir yol. Bunun yanı sıra Karakurum Otoyolu, dünyanın en uzun asfalt yollarından bir tanesi.

khardung en güzel yollar, tibet hindistan yolu

En Güzel Yollar: 16 – Khardung Geçidi (Hindistan)

Khardung Geçidi, arabaların yanı sıra at ve develere de ev sahipliği yapan bir yol. Keskin virajları olan zor bir yol. Yüksekliği ise neredeyse 5 bin metre. Dünyanın en zorlu yollarından biri, burası.

Queen Charlotte yolu

17 – Queen Charlotte Yolu (Yeni Zelanda)

Queen Charlotte Yolu, dünyanın en güzel yollarından bir tanesi. Mavisiyle yeşiliyle sürüş severlere müthiş bir yol keyfi sizi bekliyor. Nelson ve Picton kentlerini birbirine bağlayan yol nefes kesiyor.

ruta 40 arjantin en güzel yol fotoğrafları

18 – Ruta 40 (Arjantin)

Arjantin’de bulunan Ruta 40 Yolu, dünyanın en uzun yollarından bir diğeri…

Ruta 40, sayısız dağ geçidini ve 20 ulusal parkı birbirine bağlıyor. Dünyanın pek çok noktasından gelen turistlerin ilgi odağı olan yol, ayrıca sürüş severleri oldukça zorlayıcı nitelikte.

sani geçidi yolu

19 – Sani Geçidi (Güney Afrika)

Güney Afrika’da bulunan Sani Geçidi, oldukça zorlu ve tehlikeli bir yol. Olası dikkatsizlik ölümle sonuçlanabiliyor. Hatta tecrübesiz çok sayıda sürücü bu yolda kaza yapmış.

7 mile köprüsü, en güzel yollar

En Güzel Yollar: 20 – Seven Mile Köprüsü (Florida, ABD)

ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Seven Mile Köprüsü, dünyaca ünlü bir yol. İnşa edildiği tarih aralığı 1909-1912 yılları. Okyanusa oldukça yakın mesafede yol almak hem etkileyici hem de ürkütücü.

1 yorum