Yolcu360 Blog
Elektrikli 2018 Corvette
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Elektrikli Corvette İçin Geri Sayım Başladı!

Elektrikli Corvette İçin Geri Sayım Başladı!

Elektrikli Corvette İçin Geri Sayım Başladı! Cehvrolet markası elektrikli Corvette üretimi için kolları sıvadı. Bakalım aracın performansı değişecek mi? Yeni elektrikli Corvette performans konusunda nasıl olacak?

Chevrolet Corvette hakkında yeni haberler var. Corvette elektrikli versiyonu ile piyasaya sürülecek. Elektrikli Corvette için geri sayım başladı. Markadan ayrı bir marka olmayı başaran bu muhteşem makine hakkında son haberler şöyle…

Elektrikli Corvette İçin Geri Sayım Başladı!

Chevrolet markası, bir kaç yıl önce Türkiye pazarından çekilmişti. Bu olay baya ses getirdi. Zira, elinde yeni aldığı ve tonla para verdiği Chevrolet Cruze ile kala kalanlar çok oldu. Zira, bir marka  pazardan çekildiğinde onun ikinci el pazarı hemen düşer. Aslında durum, Chevrolet sahipleri için tam da böyle oldu. Sıfırını aldıkları Chevrolet modelleri, ikinci elde epey değer kaybetti. Neyse bu konu bir yana; Chevrolet markası, güçlü, iri, biraz da tutumsuz bir ABD markası olarak bilinir. Bu şöhreti haksız da değildir. Chevrolet denilince akla gelen bir diğer şey de efsane Corvette değil midir?

Filmlerde gördüğümüz, trafikte nadir rastlaştığımız Corvette elektrikleniyor. Elektrikli Corvette mi? “Bu, bir skandal!”/ “Bu, Corvette ruhuna ters” dediğinizi duyar gibi olduk. Ama önyargıları bir kenara bırakın. Elektrikli motorlar artık performans işini epeyce çözdü.

Chevrolet’in bağımsız bir marka gibi sunduğu Corvette, sekizinci nesli ile yakında satışa çıkacak. Bu yeni Corvette ortadan motorlu olacak. Motor konumundaki değişiklikle birlikte otomobilde boyutsal değişimler ve bir parça da tasarım değişimi söz konusu olacak. Klasik oranları radikal şekilde değişecek denilen yeni Corvette, kompresör destekli V8 ZR1 versiyonu ile 850HP güç üretecek.

Bugün, Corvette modeli; performans&fiyat dengesinde neredeyse rakipsiz. Spor otomobilleri takip edenler bu söylediğimize hak verecektir. Ancak elektrikli, ortadan motorlu yeni Corvette, biraz daha ulaşılmaz bir fiyatla çıkacak karşımıza. Marka, bunun haberini de önceden verir gibi oldu.

Yorum ekle