Yolcu360 Blog
elektrikli Opel Corsa

Elektrikli Corsa İncelemesi

Elektrikli Corsa incelemesi yaptık. Elektrikli Opel Corsa testi yapamadık henüz ama aracın markanın verdiği bilgiler ve otomobil gazetelerinde paylaşılan detaylarla nasıl olduğuna dair veriler edindik. Yeni elektrikli Opel Corsa hakkında merak ettikleriniz burada. Okumaya devam edin…

Elektrikli Corsa İncelemesi

Elektrikli otomobiller yaygınlaşıyor. Bu ne demek?

  • Trafikte daha fazla elektrikli araba görmek demek,
  • Daha fazla markanın elektrikli araba üretmesi demek,
  • Daha fazla modelin elektriklenmesi demek…

Opel markası da elektrikli akımına katıldı. Zaten Opel gibi bir dünya devinin trendleri takip etmemesi pek olası değildi. Opel’in Türkiye’de de dünya genelinde de en çok satan modeli olan Corsa’nın elektriklisi de çıktı. Bakalım Corsa’nın elektrikli versiyonu nasıl?

Opel Corsa Elektrikli

Tamamen yenilenen 2019 Corsa, Corsa-e adıyla elektrikli versiyon da sunuyor. Yüzdeyüz elektrikli bir otomobil olarak tasarlanan Corsa-e modeli, bu aralar, otomobil dünyasının epeyce bir gündeminde. Bu arada 2019 yılında yeni Corsa’nın benzinli ve dizel seçenekleri de yenilenmiş olarak sunuluyor.

Opel’in 1982’den bugüne kadar 13,6 milyon adet ürettiği küçük sınıftaki Corsa modeli, 6. nesinde dev bir motor devrimi sundu. Altıncı nesil yani 2019 makyajlı Corsa, elektrikli. Yeni Corsa, tasarım olarak da epeyce değişmiş görünüyor.

2019 Opel Corsa Tasarım

Opel Corsa 2019 modelinin uzunluğu 20mm arttırılmış. Yüksekliği ise trendin aksine azaltılmış. Tavanın yuvarlak hatları sayesinde aracın tasarımı coupe bir hava kazanmış. Sürücü oturma pozisyonu 28 mm alçalan Corsa, yeni tasarımıyla “alınır”.

Aslında kabul edelim ki 2018 modeline kadar, Opel Corsa tasarım açısından pek çekici sayılmazdı. Yani böyle özgün, özel ya da dikkat çekici olmaktan uzak hatta halk arasında “şirket arabası” / “kiralık araba” havası vardı. Ama gelin görün ki 2019 makyajlı Corsa çok farklı. Bizce marka, Corsa 2019 modelinin tasarımında yaptığı devrimle adeta bir dönem Clio ile yaratılan yep yeni algıyı hedeflemiş. Başarır da!

Bu arada yeni Corsa ile Peugeot 208 aynı platformdan çıkıyor. Sahip olduğu e logosu ile diğer Corsalardan yani benzinli ve dizel Corsa’dan ayrılıyor.

Gelelim yeni Corsa’nın elektrikli motoruna

Elektrikli Corsa’nın Motoru Hakkında

Corsa’da görev yapan elektrikli motor, 136 Hp güç, 260 Nm tork üretiyor. 50kWh batarya kapasitesi var.

0-50km/s hızlanma verisi 2,8 saniye

0-100km/s hızlanma verisi ise 8,1 saniye.

Yeni elektrikli Corsa’nın bataryası 30 dakikada %80’e kadar şarj oluyor. Hızlı ve yavaş şarj seçenekleri de var.  

Yeni Opel Corsa İç Mekan

2019 Corsa’nın içi de epeyce değişmiş görünüyor. Otomobilin modern görünen kokpitinde 7,0 inç bir ekran var. Dilerseniz 10 inç olan ekrana da sahip olabiliyorsunuz. Opel Conneck baz versiyonda sunulacak. Radar kontrollü adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi, park yardımcısı, yüksek çözünürlükteki ön kamera da diğer özellikler…

Opel Corsa Kiralama Fiyatları

Opel Corsa kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde araştırma yapabilirsiniz. Kiralık Corsa fiyatlarını tek web sayfası üzerinde görüntüleyebilirsiniz. Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilir. Tatil ya da iş için Corsa kiralama seçenekleri için net bir değerlendirmeyi online olarak yapabilirsiniz.

 

Yorum ekle