Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Elektrikli Arabaların Biten Bataryalarına Ne Oluyor?

Elektrikli Arabaların Biten Bataryalarına Ne Oluyor?

Elektrikli arabaların bataryaları merak uyandırmaya başladı. Peki, elektrikli arabaların biten bataryalarına bitince ne oluyor? Elektrikli araba bataryası çöpe mi atılıyor? Zira, epey pahalı bir teknoloji. Ayrıca her bir elektrikli arabanın biten bataryasını çöpe atarsak vay dünyanın haline. Peki, ne oluyor?

Elektrikli Arabaların Biten Bataryalarına Ne Oluyor?

Beykent Üniversitesinden Murat Belen, EHcars için bir makale hazırlamış. Ondan yararlanarak notlar aldık: elektrikli araçların bataryalarının geri dönüşümü hakkında bilgi arıyorsanız okumaya devam edin.

Elektrikli otomobiller dünya genelinde hızla yayılıyor. Avrupa, bu konuda hala lider ama diğer ülkeler de onu takip edecek. Elektrikli otomobilleri yüzde yüz elektrikli ve hibrid şeklinde ikiye ayırıyoruz.  Elektrikli otomobillerin menzili, hızlanması, şarj istasyonu ihtiyacı ve bataryası henüz tam olarak çözülmüş konular değil. Ama her geçen yıl, iş biraz daha gelişiyor. Gelişmeye açık yani. Batarya konusu ise ilk yıllarda epey bir muamma idi. Ama şimdi, Avrupa’da sırf bu bataryaları değerlendirmek üzere dev yatırımlar başladı.

Elektrikli otomobil bataryaları konusunda danışman bir firma olan Roskill, 2025 yılına kadar lityum-ion pillerin batarya pazarının %90’ını oluşturacak diyor. Elektrikli otomobillerde kullanılan lityum-ion pillerin kapladığı alan çok büyük. Diğer yandan bu piller epey uzun yıllar güvenle kullanılabiliyor. Eskiyen piller ise güç depolama amacıyla evlerde, ofislerde hatta dev stadyumlarda kullanılabilir.

Mesela Nissan, hem yeni hem kullanılmış pilleri bir araya getirerek Avrupa’daki en büyük enerji depolama tesisini kurmuş bile. Anlayacağınız, sadece elektrikli arabaların bitik bataryaları için geliştirilecek projeler bile muhteşem iş fikirleri çıkarabilir.

Yolcu360 Araç Kiralama İçin Neden Avantajlı?

  • Yolcu360 size istediğiniz model, yakıt ve vites tipinde çok geniş bir araç yelpazesi sunar.
  • Araç kiralama ile ilgili her türlü sorularınız için 7/24 misafir merkezi desteği (0850 360 5 360) yine Yolcu360 tarafından size sunuluyor.
  • Aracı kiralarken isterseniz kredi kartına taksit de yapabilirsiniz.
  • Eğer tatiliniz herhangi bir sebepten dolayı iptal olur veya ertelenirse Yolcu360 size koşulsuz şartsız ücretsiz iptal hakkı da verir.

Araba Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?

  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 🙂

İstanbul araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle