Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ege Turunda Görmeniz Gereken 5 yer / Ege’de Nereye Gidilir?

Ege Turunda Görmeniz Gereken 5 yer / Ege’de Nereye Gidilir?

Yeşili, masmavi denizi ve mis gibi zeytinyağlıları ile Ege hiçbir yaz vazgeçilemeyecek tatil yerlerinden biri.

Yaz tatilinizi Ege’de geçirmeyi düşünüyorsanız bu yazı tam size göre! Hem doğaya hem denize doyabileceğiniz en güzel durakları sizler için sıraladım. Hadi gelin hep birlikte Arabayla Ege Turu’na çıkalım…

Assos

Ege turuna başlamak için en keyifli duraklardan biri Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos. Midilli Adası’nın karşısında yer alan Assos huzur dolu bir tatil için aradığınız her şeyi size sunuyor. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği Assos’ta Behramkale Köyü sınırları içerisinde yer alan Assos Antik Kenti’ni mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Ülkemizdeki en güzel manzaralı antik kentlerden biri olan Assos Antik Kenti’nin tarihi MÖ. 6. yüzyıla kadar uzanıyor. Assos gezi rehberi içinde yer alan en iyi alternatifler olan ; Antik Liman’da yer alan restoranlarda rakı-balık keyfi yapabilir, Kadırga Koyu ve Sokakağzı’nda denizin tadını çıkarabilirsiniz.


Cunda Adası

Ege turundaki ikinci durağımız Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası. Ege Denizi’ndeki en büyük dördüncü ada olan Cunda rengarenk sokakları, keşfedilmeyi bekleyen plajları ile harika bir tatil rotası. Cunda Adası’nda gidilecek yerler oldukça fazla. Tarihi Rum evleri arasında fotoğraf turuna çıktıktan sonra Taş Kahve’de damla sakızlı Türk kahvesi içmeyi sakın unutmayın. Adayı kuş bakışı seyretmek için Aşıklar Tepesi’ne çıkabilir, gün batımının eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz. Balıkesir Ayvalık araç kiralama yaparak kolaylıklıkla ulaşabilirsiniz.

Şirince

Ege turunun olmazsa olmaz duraklarından bir diğeri İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü. İzmir Adnan Menderes araç kiralama yaparak ulaşabileceğiniz Şirince gezi rehberi içinde yapılacak çokça şey var. Arnavut kaldırımlı sokaklar arasında yürüyüş yapıp bölgenin en güzel şaraplarını deneyebileceğiniz Şirince’nin sabunları da oldukça meşhur. Buraya kadar gelmişken yarım saatlik uzaklıktaki Efes Antik Kenti’ni de listenize eklemeyi sakın unutmayın.

Çökertme

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı en güzel köylerden biri olan Çökertme tam bir kafa dinleme yeri. Muğla Milas Bodrum Havalimanı araç kiralama ile ulaşabileceğiniz Çökertme’de tatil beklentiniz kitap okumak ve tüm gün deniz-kum-güneşin tadını çıkartmaksa rotanıza Çökertme’yi mutlaka ekleyin derim. Mandıra Filozofu filminden sonra epey tanınmaya başlanan Çökertme’de deniz kenarındaki salaş pansiyonlarda konaklayabileceğiniz gibi sahil kenarında kamp da yapabilirsiniz.


Dalyan

Ege turumuzun son durağı Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan. Akdeniz ile Ege’nin birleştiği noktada yer alan Dalyan hem uygun fiyatlı hem de huzurlu bir tatil imkanı sunuyor. Tarih meraklıları için Kaunos Antik Kenti eşsiz bir deneyim sunarken dünyanın en güzel plajları arasında gösterilen İztuzu Plajı Dalyan’a sadece 45 dakika uzaklıkta yer alıyor. Muğla Dalyan araç kiralama ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ekincik Koyu ve Aşı Koyu da Dalyan çevresinde denizin tadını çıkarabileceğiniz en güzel noktalar arasında. Hepinize şimdiden keyifli tatiller!

Yorum ekle