Yolcu360 Blog
Düzce Manzarası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Düzce Gezilecek Yerler | Düzce Turistik Yerler

Düzce Gezilecek Yerler | Düzce Turistik Yerler

Düzce gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir şehir. Düzce gezi rehberi içinde Düzce turistik yerler en çok göze çarpan gezi noktaları… Düzce İstanbul ve Ankara’ya olan yakınlığı ile rahatlıkla hafta sonu kaçamağı yapılabilecek gezi noktalarından biri. Düzce gezilecek yerler içinde birbirinden doğal ve turistik gezi noktaları bulunuyor. Düzce’de gezilebilecek yerler arasında özellikle doğa severleri bekleyen birbirinden doğal güzellik var. Düzce Güzeldere Şelalesi, Aydınpınar Şelalesi, Kurugöl Kanyonu gibi kamp severler için eşsiz noktalar. Gelin Düzce gezilecek yerler ve Düzce’de gezilecek mekanlar listesini mercek altına alalım. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Düzce‘yi keşfetmeye ne dersiniz?

Düzce Hakkında 

Karadeniz İkliminin görüldüğü Düzce’nin bitki örtüsünü ormanlar oluşturur. Düzce’nin tarihi Hititler’e kadar uzanmaktadır. Plaka kodu: 81’dir. Düzce’ye bağlı 7 ilçe, 10 belediye ve 279 köy bulunmaktadır. Düzce şehrinin koruma altında bulunan birçok tabiat parkı bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı: Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve  Kurugöl Tabiat Parkı’dır. 3 tane akarsuyu bulunmaktadır. 

Düzce Gezilecek Yerler

Düzce gezilecek yerler listesine baktığımızda birçok doğal güzellik görebiliriz. Bunların başında da birbirinden güzel ve yeşil Tabiat Parkı bulunuyor.  Samandere Şelalesi Parkı, Güzeldere Şelalesi Parkı, Melen Rafting, Aydınpınar Şelalesi Parkı gibi koruma altına alınan tabiat parklarının yanı sıra; mağaralar, camiiler, müzeler ve daha birbirinden güzel gezi noktası bulunuyor. Gelin hep birlikte sıralayalım;

  • Düzce Güzeldere Şelalesi

Bu muhteşem şelale Düzce Gölkaya ilçesinde yer alıyor. Düzce şehir merkezine yaklaşık olarak 28km uzaklıkta bulunan Güzeldere Şelalesi 130 metre yükseklikten dökülerek ziyaretçileri büyülüyor. Özellikle Güzeldere Şelalesi gidiş yolu şahanedir. Aynı zamanda milli parkın girişinde de bir hobbit evi bulunuyor. Efsane Gölü’nün manzarasında dinlenerek doğanın huzuruna tanık olabilirsiniz.

Güzeldere Şelalesi: Düzce’de bir Hobbit Köyü için Tıklayın!

  • Akçakoca

Düzce turistik yerler listesinde olan tatil bölgesi olan Akçakoca yaz mevsimi geldiğinde tam bir ilgi odağı haline geliyor. Masmavi denizi, geniş plajları ve yemyeşil ormanı ile tam bir tatil cenneti. Yaz turizmi açısından da gelişen Düzce’de özellikle bahar aylarından sonra yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

  • Prusias Ad Hypium – Konuralp Müzesi

Heykeller, paralar, mimari eserler ve Roma Köprüsü gibi tarihe ışık tutan materyallerle bezenmiş Konuralp müzesi de Düzce’de gezilecek yerler arasında. Tarihte Hypios olarak bilinen antik kent Küçük Melen ve Tabak Çayları yakınında kurulmuştur. Roma döneminden kalan tarihi eserleri görebilirsiniz. M.Ö 3. yüzyıla dayanan bu tarihi bölgeyi Düzce gezi rehberi listenize dahil ederek o dönem yaşayışına dair önemli bilgiler elde edebilirsiniz. Koralp Müzesi 6120 kadar esere ev sahipliği yapar.

Düzce’de Gezilecek Yerler

  • Melen Çayı

Gürül gürül akan Melen Çayı Düzce gezilecek yerler arasında özellikle kano sporcularının uğradığı bir nokta. Hem amatör rafting hem de profesyonel rafting ile ilgilenenler özellikle bahar aylarında buraya akın ediyor. Gün boyu rafting etkinlikleri düzenlenen Melen Çayı’nda eğer merak ediyorsanız sizde rafting yapmayı deneyebilirsiniz.

  • Dadalı Köyü

Düzce Akçakoca ilçesine bağlı Dadalı Köyü mutlaka Düzce gezilecek yerler arasında olmalı. Bu köy öyle sıradan bir köy değil… Ahşap evleri içinde kendinizi zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissedeceğiniz bir mimariye ve sokaklara sahip. Organik tarımın en yüksek oranda yapıldığı yerden biri olan Dadalı Köyü’nü ziyaret ederek organik ürünler de satın alabilirsiniz.

  • Kurugöl Kanyonu

Düzce’de gezilebilecek yerler içinde birbirinden güzel doğal güzellik olduğundan bahsetmiştik. Düzce Kurugöl Kanyonu da bunlardan biri. Yürüyüş parkurları ile doğa ve kamp severlerin ilgisini çeken Kurugöl Kanyonu mutlaka Düzce gezi rehberi içinde olması gereken bir nokta. Kurugöl Köyü’nde bulunan kanyon ilçe merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunuyor.

Düzce araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Düzce’de Ne Yenir?

Düzce mutfağı enfes lezzetlere sahip. Düzce yöresel mutfağı Düzce’ye gidildiğinde mutlaka denenmeli. Peki Düzce’de ne yenir? bir bakalım:

  • İsli Balık

Melen Çayı’nda tutulan taze balıklardan yapılan isli balık Düzce’de mutlaka denenmesi gereken lezzetlerin başında geliyor. Özellikle balıkların tazeliği ve özenli yapımı ile mutlaka denenmeli.

Düzce Mutfağı

  • Bazlama

Birçok şehirde olduğu gibi Düzce’de de en çok sevilen yiyeceklerden birisi Bazlama. Düzce mutfağında çok sık karşımıza çıkan bir lezzet.

  • Mamursa

Mamursa; mısır unundan yapılan hamurun içine yumurta ve peynir katılarak yapılan bir hamur işi çeşidi. 

  • Kaşık Makarnası

En çok yapılan makarna çeşididir. Kare şeklinde kesilen hamurun kaşık yardımıyla sıcak suda pişirilmesiyle yapılır. Fındık, tereyağ ve cevizle servis edilir.

  • Buğulama

Karadeniz’de olduğu gibi Düzce’de de Buğulama en meşhur yiyecekler arasındadır.

Düzce Nerede ve Nasıl Gidilir?

Düzce Türkiye’nin Batı Karadeniz bölümünde yer alır. Bolu, Sakarya ve Zonguldak illerine komşudur.Şehrin güneyinden Ankara ile İstanbul’u birleştiren Anadolu Otoyolu bulunmaktadır. Ayrıca Düzce şehri, Marmara ve Anadolu arasında köprü görevi görmektedir. D 100 Yolunu kullanarak kolaylıkla Düzce şehrine ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Yorum ekle