Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Dünyanın En Yüksek Şelalesi Hangisi?

Dünyanın En Yüksek Şelalesi Hangisi?

Dünyanın en yüksek şelalesi hangisi? Dünyanın en yüksek şelalesi nerede? Dünyanın en yüksek şelalesi kaç metre? Sizde doğaya veya doğa seyahatlerine ilgi duyuyorsanız, bu yazıyı çok seveceksiniz. Çünkü sizin için dünyanın en yüksek şelalesinin nasıl keşfedildiğine kadar birçok bilgiyi içeren harika bir yazı hazırladık. 😊

Dünyanın En Yüksek Şelalesi Hangisi?

Dünyanın en yüksek şelalesi resmi rakamlara göre Angel Şelalesi. Angel Şelalesi, aynı zamanda Salto Ángel ve Kerepakupay Vená olarakta biliniyor. Venezuela’daki Canaima Ulusal Parkı ve Guayana yaylaları içerisinde bulunuyor. Aynı zamanda Carrao’nun zengin bir bölgesi olan Churún Nehri üzerinde yer alıyor. Şeytan Dağı ismi verilen bir dağın kenarından dökülüyor.

Şelale ise tam olarak 979 metre yüksekliğe sahip. Dünyanın en uzun şelalesi dendiğinde belki aklımızda canlandırması biraz zor olabilir. O yüzden Amerika’nın Niagara Şelalesi’nden 15 kat daha yüksek olduğunu düşünebiliriz.

Angel Şelalesi, Venezuela’nın başkenti olan Karakas’a ve şelalenin bulunduğu Bolívar Eyaleti’ne oldukça uzak olmasına rağmen önemli bir turistik yer. Dünyanın en büyük ve güzel doğa harikalarından biri olan Angel Şelalesi, ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

Dünyanın en güzel 10 şelalesi için tıklayınız.

Angel Şelalesi Nasıl Keşfedildi?

Angel Şelalesi, yirminci yüzyılın başlarında kaşif Ernesto Sanchez La Cruz tarafından görülmesine rağmen, 1935’te Amerikalı havacı James Crawford Angel değerli bir cevher yatağı ararken ilk kez Batı tarafından keşfedilmiş. 1936 yılında şelaleye geri dönmüş ve uçağını Auyan Tepui’nin tepesinde bataklık bir zemine indirmiş. Bu nedenle uçak, bir helikopterle kaldırılana kadar tam tamına 33 yıl boyunca orada kalmış. Merak etmeyin, Angel 11 gün içerisinde şelaleden dönmeyi başarabilmiş. Angel’ın uçağı ise şu anda Venezuela’nın Maracay kentindeki Havacılık Müzesi’nde sergileniyor. Şelalenin tepesinde de şuan görülen uçaksa Angel’ın uçağının bir kopyası.

Şelalelerin resmi yüksekliği ise 1949 yılında National Geographic Society araştırmasıyla belirlenmiş. Şelalelerin yer aldığı Canaima Ulusal Parkı ise 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edilmiş.

Angel Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Şelaleye gitmek maalesef oldukça zor. Şelaleye kolay bir erişim yolu olmadığı için hava uçuşu yapmayı tercih edebilirsiniz. Bu tarz hava uçuşları yapan turlar var. İsterseniz bu turların paket programlarını inceleyebilirsiniz.

Araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle