Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Dünyanın En Ucuz Elektrikli Otomobili

Dünyanın En Ucuz Elektrikli Otomobili

Elektrikli araba fiyatları giderek daha fazla merak edilir oldu. Uyguna elektrikli araba arayışında olmak da çok normal. Zira, elektrikle çalışan aracın sunacağı tasarruf kullanıcı için müthiş bir ekonomi sunuyor. Peki, dünyanın en ucuz elektrikli arabası hangisi? Dünya’nın en ucuz elektrikli otomobili hakkındaki yazı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerini inceleyerek dilediğiniz bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz?

Dünya’nın En Ucuz Elektrikli Otomobili

Kaynak: https://www.chinapev.com/

Amerika’nın büyük otomobil şirketlerinden biri olan General Motors; elektrikli  otomobil piyasasına güçlü girebilmek için, arkasında devlet desteği olan Çin  firması SAIC ile ortaklık kurdu. Fakat bu duruma dezavantaj olarak General  Motors ve SAIC; aralarında ticaret ilişkisi kurarak, karşılarına Amerika gibi  büyük devletleri almış oldular. Çünkü Çinli şirketin ihracat ve ithalatlarına  kısıtlamalar getirilmişti. Bu iki firma çareyi çok uluslu İngiliz firması olan MG ile  anlaşmakta buldular. Bunun sonucunda otomobilin 3 büyük ana üreticisi bir  araya geldi ve büyük bir ekip oluşturarak, BAOJUN E-100’ü ortaya çıkardılar.  Uygun fiyatlı iki kişilik elektrikli model, Baojun markası altında ‘E100’ ismi ile  satılmakta. 

Elektrikli Baojun Otomobilin Özellikleri 

Baojun E-100 ismini alan 2 kişilik elektrikli otomobil modeli, hem küçük  boyutlarıyla hem de fiyat açısından oldukça rekabetçi bir model olarak  görünüyor. Küçük ve işlevli yapısıyla dikkat çeken bu 2 kişilik otomobilin  uzunluğu 2488 mm, genişliği 1506 mm ve 1670 mm yüksekliğe sahip.  Otomobilin ağırlığı ise 665 kg. İçerisinde bulundurduğu bataryalara rağmen bu  rakam oldukça makul görünüyor. Ayrıca bu model; 1600 mm aks mesafesi  sunuyor. Dönüş çapı ise 3,7 metre olarak açıklanıyor. Bu küçük boyutlardaki  otomobil özellikle şehir içi kullanım için oldukça mantıklı görünüyor. Bununla  birlikte Çin devletinin sıfır emisyon araçlar yanlısı politikası da elektrikli  otomobil fiyatlarını Çin’de daha makul seviyelere çekiyor.

Kaynak: https://carsalesbase.com/

Baojun E-100 otomobilin fiyatının ise 5000$ civarında olduğu söyleniyor. Otomobilin 7000$ ve 10000$’lık seçeneklerinin de mevcut olduğu biliniyor. Tam bir fiyat performans otomobili olan Baojun E-100’ün 29 kW’lık elektrikli motoru 39  beygir gücünde. Performans olarak yüksek bir beklenti olmasa da Baojun E 100’ün saatte maksimum hızı, 100 kilometre. Çin menşeli otomobilin menzil  kapasitesi ise 155 kilometre. Baojun E-100’e hareket etmesini sağlayan itici güç lityum iyon bataryası ise yaklaşık 7,5 saat içerisinde tamamen doluyor. İki  koltuklu otomobilin iç mekânında ise 7 inçlik dokunmatik ekrana ve kablosuz  bağlantı seçeneğine sahip bir eğlence sistemi bulunuyor. Ayrıca aracın tüm  versiyonlarında park sensörleri ve yaya uyarı sistemleri bulunuyor. Üst düzey  modellerde anahtarsız giriş gibi çeşitli özellikler de yer alacak. 

200 Araç İçin 5000 Ön Kayıt

Kaynak: https://www.chinapev.com/

Baojun, ilk etapta üreticiden 200 adet E-100 için ön kayıt toplamaya karar  vermişti. Paylaşılan bilgilere göre ilk 200 otomobilden birine sahip olmak için  başvuran kişi sayısı ise zamanında 5000’in üzerinde olmuştu. Bu durum da  elektrikli otomobillere olan ilginin yanı sıra oldukça uygun fiyatının da etkili  olduğunu kanıtlıyor.  Geçtiğimiz yıl ise Çin’in Guangxi Özerk  Bölgesinin Liuzhou şehrinde satışa sunulan araç, ulusal ve yerel teşviklerden  sonra sadece 5600$’lık bir fiyat etiketine sahipti. Bu fiyattan 5 ay içerisinde  11.446 adet satan bu araç, oldukça başarılı bir satış rakamı elde etmiş oldu. 

Elektrikli Araba Kiralama Fiyatları

Elektrikli otomobil kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden ilerleyebilirsiniz. Yolcu360.com ile sistemli bir biçimde kiralık elektrikli otomobil fiyatlarını karşılaştırabilir ve uygun fiyat avantajını yakalayabilirsiniz. Ayrıca elektrikli otomobiller hakkında bilgi edinmek üzere yolcu360.com blog sayfasını takip edebilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle