Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Dünyanın en minik arabasına kaç kişi sığabilir?

Dünyanın en minik arabasına kaç kişi sığabilir?

Smart model araçlar dünyanın en minik arabaları olarak bilinir. Park etme sorununu neredeyse sıfıra indiren, performans olarak çok fazla bir sürüş zevki vermese de ayağı yerden kesen Smart araçlara iki kişiden fazla yolcu binmesi tavsiye edilmiyor. Hatta ikinci yolcunun da belirli boyutları aşmaması aracın dengesini yitirmemesi için dikkat edilmesi gereken bir unsur. Şiddetli rüzgarlarda yolun dışına savrulma tehlikesi yaşatan Smart’lar üretildiği günden bu yana, boyutları sebebiyle rekor denemeleri için kobay niteliğinde kullanılıyor desek yanlış olmaz. “Bu arabaya acaba kaç kişi sığar?” sorusunun yanıtını dünyanın hemen her ülkesinde arayan meraklıların yaptıkları denemeler akıllara zarar. Peki dünyanın en minik arabasına kaç kişi sığabilir? İşte rekor kitapları tarafından onaylanan o gerçek…

Smart araçlar piyasaya çıktığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Siz de bu tarz bir araçla yolculuk keyfi yaşamak istiyorsanız Yolcu360’tan araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Bir Smart araca kaç kişi sığabilir?

Smart araçlar hakkında uzun yıllar boyunca yapılan rekor denemelerinde ulaşılan en üst sayı 19 olarak belirlenmişti. Pek çok farklı ülkede yapılan rekor denemelerinde 19 sayısının üstüne bir türlü çıkmayı başaramayan rekortmen adayları, 2016 yılında İtalya’da bir televizyon programında başarılı oldu ve 20 kişiyi arabanın içine sığdırmayı başardı. Tıka basa araca doluşan 20 kişilik kadın grubu büyük zaferi coşkuyla kutlasa da bu sevinçleri çok uzun sürmedi.

Çok geçmeden bir sene içerisinde ABD’li bir ponpon kız takımı Smart aracın içerisine nasıl başardıkları hala sır olmakla birlikte, tam 21 kişi girmeyi başardılar. Farklı boy ve kilolarda 21 ponpon kız dünyanın en küçük arabasına sığdıkları günden bu yana bu ilginç rekoru hala ellerinde tutuyorlar. “Biz bu rekoru kırarız.” diyorsanız eğer, deneme yapacağınız aracın standart iki kapılı bir Smart olmasına dikkat etmeniz gerekmekte. Orijinal parçaları değiştirilmiş ya da iç düzeninde değişiklik yapılmış Smart araçlarla kırılan rekor denemeleri kabul edilmemekte.

Yorum ekle